Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiu de fundamentare pentru realizarea în parteneriat public-privat a hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti, investiție de un miliard de euro

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a publicat studiul de fundamentare pentru construirea în parteneriat public-privat a hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti, despre care susţine că este obligatorie pentru stabilitatea sistemului energetic naţional.

„Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va dispune toate măsurile necesare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru declanşarea şi parcurgerea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat (PPP) pentru Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj Tarniţa – Lăpuşteşti”, se arată în textul propunerii de act normativ.

În studiul de fundamentare, CNSP estimează că investiţia se va ridica la un miliard de euro pentru o capacitate de 1.000 de MW, iar perioada contractului PPP va fi de 30 ani, din care cinci ani închidere financiară, proiectare şi execuţie.

 

Total
8
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem - parteneriat public-privat. Venituri semnificative pentru investitor

Articolul următor

Parc acvatic pe o suprafață de 12 hectare, la Cluj. Investiție de peste 40 mil. euro

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
8
Share