Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un drum de legatură cu autostrada Timișoara – Arad, modernizat cu bani europeni

37 de kilometri de drumuri judetene, care impreuna alcatuiesc o parte insemnata din legatura cu autostrada Timisoara – Arad, vor fi modernizati cu bani de la Uniunea Europeana. Este vorba despre tronsonul Carpinis – Biled – Barateaz – Gelu – limita cu judetul Arad. Lucrarile sunt in valoare de peste 16 milioane de euro.

Lungimea totala a drumului este de 57 de kilometri, din care peste 30 de kilometri necesita modernizare„, a explicat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Proiectul vine in completarea altuia deja contractat prin POR 2014 – 2020, care are ca beneficiar Consiliul Judetean Arad si anume modernizarea drumului judetean pe ruta Sanpetru German – limita cu judetul Timis. Contractul de finantare pentru partea judetului Arad a fost deja semnat de Consiliul Judetean.

Prin implementarea celor doua proiecte si modernizarea infrastructurii rutiere se asigura conexiunea cu autostrada A1, in judetul Arad, in zona localitatii Pecica.

Proiectul se pliaza foarte bine pe tipologia Axei 6. Acest drum, care este in parteneriat cu judetul Arad, unde contractul a fost semnat, urmeaza sa treaca in zona de proiectare si executie. Impreuna vor lega zona de vest cu auostrada. Infrestructura acum este intr-o situatie precara. Cine doreste poate sa coboare de pe autostrada pe acest drum„, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

De asemenea, in judetul Arad, in cadrul proiectului, va fi modernizat si un pod peste Mures.

Valoarea totala a proiectului este 76,7 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 74,3 milioane de lei. Perioada de implementare este de 43 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Olympus România a depășit pragul de afaceri de 100 de milioane de euro

Articolul următor

Primăria Cluj-Napoca va accesa un credit de 400 de milioane de lei pentru susţinerea unor investiţii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share