Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Braşov şi ROMATSA – protocol de colaborare pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav

Consiliul Județean Brașov a semnat astăzi protocolul de colaborare cu Administraţia Naţională a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, în vederea asigurării serviciilor de suport pentru dezvoltarea şi operarea viitorului aeroport de la Ghimbav.

ROMATSA va furniza serviciile de trafic aerian, de comunicaţii aeronautice, navigaţie şi supraveghere în domeniul aeronautic, dar și serviciile meteorologice, informarea aeronautică,urmând să coordoneze și partea de căutare sau salvare. Consiliul Județean Brașov și ROMATSA vor colaborara, de asemenea, pentru elaborarea cerinţelor operaţionale, tehnice şi de siguranţă, inclusiv estimarea bugetului necesar pentru amenajarea şi dotarea unor spaţii precum turnul de control sau pentru sistemul de balizaj.

Prezent la Brașov, directorul ROMATSA, Mircea Boștină, a precizat că dotările aferente aeroportului vor fi de ultimă generație, astfel că, la Brașov, avioanele vor putea ateriza indiferent de vreme. „Pretențiile vor crește și vizavi de dotări, iar pe acest aeroport vom instala cele mai moderne dotări, astfel încât să asigurăm operarea în orice fel de condiții meteo, să nu avem restricții. Este o investiție mare, nu dau publicității acum sumele, dar vom ajunge să și câștigăm cândva. Au trecut deja peste 50 de ani de când în România nu s-a mai deschis un aeroport, astfel că vom fi foarte bucuroși și noi să vedem aeroportul de la Ghimbav în funcțiune”, a explicat Boștină, potrivit monitorulexpres.ro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clinica de Pediatrie II din Cluj Napoca a inaugurat două camere sterile destinate copiilor cu afecţiuni oncologice

Articolul următor

Mastercard donează un milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share