Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Intervenţii în premieră la Spitalul Alba Iulia. Pacienţi cu AVC ischemic acut trataţi prin tromboliză intravenoasă

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia s-au făcut, în premieră, intervenţii medicale de tromboliză intravenoasă, la pacienţi cu accident vascular cerebral (AVC) ischemic acut. Medicul primar neurolog Adrian Marin Oancea este cel care a administrat cu succes acest tratament, fiind şi coordonatorul programului de specialitate, la unitatea medicală din Alba Iulia, scrie Alba24.ro.

Astfel de intervenţii, în perioada acută a accidentului vascular cerebral ischemic, contribuie la scăderea dizabilităților acestei afecțiuni. Unitatea medicală a fost inclusă la începutul lunii februarie în Acțiunea Prioritară AP-AVC acut.

Tromboliza intravenoasă este eficientă pentru tratamentul pacienților cu accident vascular cerebral (AVC) ischemic acut în primele maximum 4,5 ore de la debutul simptomatologiei, în absența contraindicațiilor. Metoda terapeutică este netraumatizantă și constă în injectarea unei substanțe trombolitice (denumită și fibrinolitică). Aceasta se administrează în venă și încearcă să dizolve obstacolul ce blochează circulația.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O asociere condusă de Drumserv din Târgu Mureş va reabilita un drum judeţean din Sibiu pentru 45 mil. lei, fonduri europene

Articolul următor

USAMV Cluj-Napoca își diversifică oferta educațională cu fonduri europene de peste 1 mil. euro

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share