Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O asociere condusă de Drumserv din Târgu Mureş va reabilita un drum judeţean din Sibiu pentru 45 mil. lei, fonduri europene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Compania Drumserv din Târgu Mureş, parte a grupului austric Swietelsky, în asociere cu Beta-Cops din Bucureşti, vor reabilita şi moderniza drumul judeţean 141 Mediaş-Moşna-Pelişor-Bârghiş, investiţia ridicându-se la aproximativ 45 mil. lei (9,5 mil. euro). Termele de predare a lucrărilor sunt de patru luni pentru proiectul tehnic şi de 30 de luni pentru execuţia lucrărilor, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Sibiu.

’’Procedurile de achiziţie ne-au întârziat destul de mult derularea acestui proiect, având în vedere că am semnat contractul de finanţare în noiembrie 2017. Oamenii sunt nerăbdători să vadă drumul acesta modernizat’’, a spus Daniela Cîmpean, preşedinta CJ Sibiu, cu ocazia semnării contractului de proiectare şi execuţie. Modernizarea drumului judeţean 141 Mediaş-Bârghiş se realizează cu fondurile europene obţinute de Consiliul Judeţean Sibiu în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Relațiile contractuale dintre Consiliul Județean Sibiu și SC Drumserv SA, respectiv SC Betacops SRL au fost bune în mai multe proiecte de investiții în infrastructura de drumuri: consolidarea făcută pe DJ Sibiu-Agnita, în zona Dealul Dăii, modernizarea DJ Dârlos Hoghilag și studiile de fezabilitate pentru modernizarea DJ Agnita-Sighișoara și DJ 141 Mediaș-Bârghiș, arată sursa citată.

Reabilitarea și modernizarea DJ141 va asigura conectivitatea la coridorul (rețeaua) TEN-T și rețeaua națională de drumuri prin intermediul: DN 14 (parte a rețelei de transport trans-europene extinse -TEN-T Comprehensive: conectare directă în municipiul Mediaș); Autostrada A1 (DJ 141 face legătura cu A1 prin DN 14 de la Mediaș la Sibiu, unde se înțeapă în A1 și prin DJ 106 Bârghiș-Sibiu, unde se înțeapă în A1); Autostrada A3 (DJ 141 va face legătura cu A3 prin DN 14, cu care se intersectează în municipiul Mediaș, iar DN 14 se va conecta direct în A3); Autostrada Montana (DJ 141 face legătura prin DN 14 A – Mediaș – Iernut).

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Articolul următor

Intervenţii în premieră la Spitalul Alba Iulia. Pacienţi cu AVC ischemic acut trataţi prin tromboliză intravenoasă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share