Cluj Ultimele stiri

La Lorraine Romania și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi

Fabrica de produse de panificație și patiserie La Lorraine România și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi. Măsura vine în contextul unei crize acute de personal cu care se confruntă angajatorii români, dar și a creșterii capacității de producție a fabricii, care va avea loc în acest an.

 

Aducerea de angajați din străinătate este o necesitate, deoarece criza de personal afectează afacerile din toate domeniile, în special zona de producție. În ultimii ani, în zona Clujului au apărut multe fabrici, însă numărul de persoane dispuse să se angajeze a rămas același. În 2018, numărul de locuri de muncă neocupate la nivel național se ridica la aproape 64.000. Practic, un număr mare de companii se luptă pentru a atrage un număr restrâns și limitat de angajați. În România, sunt angajați în prezent aproximativ 17.000 de cetățeni străini din afara Uniunii Europene, iar aproximativ 1.600 sunt din Vietnam. La Lorraine România a luat decizia importului de personal din Vietnam, după mai multe încercări de a angaja muncitori din țară.

„Realitatea pieței forței de muncă din România ne arată un trend de exod al românilor spre țările din centrul și Sudul Europei pentru perioadele de primăvară și vară. În această perioadă, fluctuația aduce o lipsă de oameni greu de înlocuit printr-o recrutare locală, pe care am extins-o cu mult dincolo de zonele apropiate de Câmpia Turzii. Am încercat inclusiv relocarea de personal din alte zone ale țării considerate în trecut defavorizate.”, a declarat Răzvan Boșomoiu, General Manager La Lorraine România.

Creșterea capacității de producție a La Lorraine România, cauza principală a nevoii de personal suplimentar

Nevoia de personal este cu atât mai mare cu cât, în 2019, La Lorraine România își va mări capacitatea de producție. În acest context, pe lângă acțiunile de recrutare locală pe care le face, La Lorraine a decis să acopere o parte a personalului suplimentar necesar cu lucrători vietnamezi.

„Am adaptat procesul de instruire provocării pe care o avem de a integra personal care nu vorbește limba română și nicio altă limbă de circulație internațională. Astfel, prima măsură a fost traducerea documentației în limba vietnameză. Am dezvoltat de asemenea pictograme care să explice acțiunile la care vor lua parte. Procesul de învățare are o componentă de instruire teoretică și o perioadă de shadowing la locul de muncă alături de un operator cu experiență.”, mai spune Răzvan Boșomoiu.

La Lorraine România va continua să facă angajări de personal din țară și în lunile următoare.

„Produsele La Lorraine sunt fabricate în România, cu ingrediente românești, prin munca în echipă a 200 de români și 50 de vietnamezi. Acțiunile care susțin procesul de recrutare continuă în toată perioada care urmează. Intenționăm să creștem echipa cu încă 50 de operatori recrutați local. Echipa noastră de recrutare așteaptă cu interes candidați. Oferim stabilitate, recunoașterea muncii prestate și un mediu de lucru specific companiilor multinaționale care s-au dezvoltat din firme de familie.”, a mai declarat Răzvan Boșomoiu.

La Lorraine România este cea mai mare și mai modernă fabrică de produse de panificație și patiserie congelată din România, fiind totodată principalul furnizor de panificaţie congelată  pe plan intern și pe plan extern. La Lorraine România se află printre principalii angajatori din zona Câmpia Turzii, având un număr de 250 de angajați.

Related posts

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat

redactia

Immochan finalizează faza a doua a Coresi Business Park în 2018 și continuă dezvoltarea

Ionut Oprea

Hunedoara: 20 de blocuri și o școală, reabilitate din fonduri europene

Stefana Muresan

Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank – a treia bancă din Republica Moldova

Stefana Muresan

AFA Cluj a premiat 7 personalități clujene excepționale la “Gala Excelenței la Feminin 2018”

Stefana Muresan

Porsche Engineering se extinde în Cluj-Napoca şi ocupă patru etaje din clădirea de birouri Vivido

Stefana Muresan

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Stefana Muresan

Maramureșul își face strategie urbană după modelul Barcelona

Nora Dumitrescu

Grupul NEPI Rockcastle donează 150.000 de euro Crucii Roșii din Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Peste 170 milioane de euro atrase în Bistriţa-Năsăud prin PNDR 2014-2020, în special de către primării

Stefana Muresan

Transformări prin tehnologie: viitorii chiriași ai Equilibrium pot vizualiza virtual spații prin platforma Bright Spaces

Ionut Oprea

FOTO: Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Oameni de afaceri din Sibiu oferă apartamente și camere de hotel pentru a caza gratuit personal medical

Ion Surdu

ABSL Romania announces the 6th edition of the Annual Conference: Romania at the Forefront of Innovation. Entering the Gates of Tomorrow

redactia

Donuterie, o afacere de peste 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Produs de Cluj a retestat consumatorii în spațiul fizic

Nora Dumitrescu

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman

Stefana Muresan

Competiția JA Compania Anului 2020 și-a desemnat afacerile pilot câștigătoare

Traian Dan

Peste 170 milioane euro pentru programe de informare şi promovare, destinate organizațiilor din sectorul agroalimentar

Stefana Muresan

Aproape 33.000 de fermieri bihoreni au depus Cereri unice de plată la APIA Bihor

Traian Dan

Trei companii vor dota spitalele sălăjene cu 16 tuneluri de dezinfecție

Nora Dumitrescu

ALTEX introduce chatboţi pentru simplificarea proceselor de resurse umane

Traian Dan

Sibiu Jazz Competition 2019 și-a ales câștigătorii

Papuc Irina

Hidroelectrica, cel mai bun profit din istoria companiei

Stefana Muresan

Leave a Comment