Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Aromatics din Făgăraş, afaceri de 2 mil. euro din producţia de arome și coloranţi

Compania Aromatics din Făgăraş (jud. Başov), controlată de familia Burzo, a ajuns la afaceri de 9 mil. lei (aproximativ 2 mil. euro) în 2018, în creştere cu 40% faţă de anul anterior, din producţia de arome, coloranţi naturali şi uleiuri din plante pentru industria alimentară, scrie Ziarul Financiar.

Planurile pentru anul acesta urmăresc creşterea portofoliului de arome, dar şi extinderea pe pieţe noi, circa jumătate din producţie mergând la export.

Uleiurile din plante merg în ţări precum Statele Unite, Anglia sau Austria, iar pentru arome, cele mai mari pieţe pe care ajunge producţia ”made in Romania” sunt ţările baltice, Rusia, dar şi ţările din Asia Centrală.

Aromatics produce aromele într-o fabrică din Făgăraş, acolo unde realizează şi cercetarea pentru a dezvolta reţete noi. Pentru a putea produce arome, compania foloseşte peste 500 de materii prime. Printre materiile pentru arome se numără citricele, fructele de pădure, strugurii. „

Din portofoliul Aromatics fac parte arome pentru industria băuturilor răcoritoare în special, pentru dulciuri, îngheţată, produse de patiserie, dar şi snacksuri şi suplimente nutritive. Compania colaborează pe plan local cu unii dintre cei mai mari jucători din industria alimentară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Traficul pe Aeroportul Iași se menține pe un trend ascendent

Articolul următor

Președinția României în domeniul digital obține consensul privind Centrele de securitate cibernetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share