Infrastructura Ultimele stiri

Traficul pe Aeroportul Iași se menține pe un trend ascendent

Aeroportul Internațional Iași a înregistrat, la finalul lunii februarie, un flux sporit de pasageri. Datele oficiale arată că traficul a crescut luna trecută cu peste 22% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 90.687 de călători. Dintre aceștia, 46.658 au fost îmbarcați și 44.029 debarcați.

În primele două luni din acest an, 186.139 de persoane au călătorit cu avionul dinspre/spre Iași, avansul fiind de peste 18 procente comparativ cu intervalul similar din 2018.

Statistica arată inclusiv o creștere a numărului de mișcări ale aeronavelor pe Aeroportul Iași, în luna februarie a acestui an fiind raportate cu aproximativ 19% mai multe aterizări și decolări față de aceeași perioadă din 2018.

Cifrele sunt bune, în condițiile în care anul acesta a debutat cu cea mai lungă perioadă de cod galben de ceață din acest mileniu (continuu, de pe 27 ianuarie până pe 5 februarie) și au fost înregistrate fenomene meteo extreme de ploaie înghețată și ninsoare abundentă, care au afectat traficul aerian din toată țara.

Dezvoltarea economică a regiunii a determinat o creștere firească a traficului pe aeroportul nostru, un aport important avându-l și gradul de încărcare mai mare pe fiecare aeronavă ce operează la Iași. Pentru finalul acestui an, prognoza de trafic este de 1.400.000 de călători, depășind astfel estimările specialiștilor care prevedeau că Aeroportul Iași va ajunge la un milion de pasageri abia după 2020, cifră atinsă deja în urmă cu doi ani. Fiecare lună de vară va consemna aproximativ 150 de mii de pasageri, iar pentru perioada rece prognozăm că afluxul lunar nu va scădea sub pragul de 100 de mii. Suntem, pentru al patrulea an consecutiv, în topul aeroporturilor regionale din țară, raportat la numărul de pasageri transportați în decursul unui an calendaristic, iar perspectivele de creștere ne-ar putea plasa, în următorii ani, pe aceeași linie cu Timișoara, poate chiar mai sus, dacă vom reuși să demarăm cât mai repede lucrările de extindere a infrastructurii aeroportuare. În paralel, continuăm demersurile pentru consolidarea rețelei de rute existente și purtăm discuții cu noi companii aeriene care ar putea veni să investească la Iași. Depunem, așadar, toate eforturile pentru ca Aeroportul să rămână un reper de dezvoltare și susținere a economiei locale”, a declarat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului International Iași.

 În prezent, de pe Aeroportul Iași, patru companii aeriene operează zboruri directe spre 19 destinații internaționale, precum și trei rute interne, astfel:

 

Cu TAROM, spre: Tel Aviv, București, Cluj-Napoca și Timișoara

 

Cu BLUE AIR, spre: Barcelona, Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Munchen, Bruxelles, Koln (Bonn) și București

 

Cu WIZZ AIR, spre: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca, Tel Aviv, Eindhoven, Billund, Dortmund, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi), Liverpool și Salonic (1.04 – 3.05.2019)

 

Cu AUSTRIAN AIRLINES, spre: Viena.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Clujul începe producția de igienizante, în regim de urgență

Nora Dumitrescu

Goldring a asistat Artprint, a V-a companie care face pasul pe piața de capital în 2020

Ligia Voro

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Ligia Voro

Facultatea de Chimie a Universității Politehnica Timișoara se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni

Stefana Muresan

Regiunea Centru în vizită în Landul Brandenburg din Germania

Stefana Muresan

Asiguratorii susțin introducerea unui tarif de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Proiectele PNDR au adus în țară peste 348 de milioane de euro, ca rambursări de la Comisia Europeană în luna ianuarie

Papuc Irina

CBRE lansează servicii omnichannel de retail și industrial

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] The Gold Road

Transilvania Business

Peste 930.000 de numere portate în anul 2018

redactia

Canah din Salonta, singura fabrică din Europa care produce produse bio din seminţe de cânepă, afaceri pe peste 5 mil. euro

redactia

Transelectrica, investiţii de 4,1 miliarde de lei în următorii 10 ani

Stefana Muresan

Oana Stănescu, românca de 35 de ani care urmează să schimbe fața New York-ului prin proiectele sale

redactia

Programul ”Casa Verde” 2019: Finanțare de la stat cu 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice

redactia

București, capitala europeană a frumuseții și a modei pentru 3 zile!

Ligia Voro

Arhitecţii-dezvoltatori REDESIGN, proiect imobiliar exclusivist de 15 mil. euro în Brașov

Stefana Muresan

Autobuze electrice cu încărcare wireless, în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Stefana Muresan

Gastronomia a devenit domeniu strategic în județul Sibiu

Ion Surdu

Cel mai modern liceu tehnologic din țară, la Sebeș. Investiție de aproape 6 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Ryanair, noi recrutări

Stefana Muresan

Corina Crețu: “Am degrevat bugetul naţional de 3 miliarde de euro“

redactia

Asocierea SC Drum Concept, Proactiv, Tancrad si Kentel Design – contract de reabilitare drumuri de 50 mil. euro, în Hunedoara

redactia

Leave a Comment