Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul de prefabricate ASA Cons din Turda, afaceri de 25 mil. euro în 2018, plus 28%

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a finalizat anul 2018 cu afaceri de 25,5 mil. euro, mai mult cu 28,5% faţă de anul anterior, scrie Ziarul Financiar.

Printre principalele proiecte derulate de companie anul trecut se numără o fabrică de mari dimensiuni pentru un important producător japonez în zona Bucureştiului, câteva depozite logistice pentru dezvolta­torul belgian WDP, tot în zona capitalei, câteva clădiri cu destinaţia de depozit pentru dezvoltatorii logistici CTP, VGP sau Zacaria, câteva magazine şi un centru logistic Dedeman la Oradea. Un alt proiect important pentru ASA CONS a fost Shopping City Satu Mare, construit în parteneriat cu compania P.A.B. România pentru dezvoltatorul de centre comerciale NEPI Rockcastle, centrul comercial fiind inaugurat în luna decembrie 2018.

În 2018, ASA CONS a finalizat o altă lucrare importantă, ce a constat în montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, lângă Piteşti, o investiţie de 150 mil. euro care aparţine concernului turc Yildiz Entegre, unul dintre cele mai mari proiecte din istoria companiei turdene, cu 70.000 de metri pătraţi construiţi.

Compania a început anul trecut să livreze elemente prefabricate pentru export. Datorită cererii mari din Ungaria şi numărului mare de proiecte angajate acolo, ASA CONS România a livrat în 2019 elemente prefabricate pentru trei proiecte în Ungaria – o fabrică germană Krones la Debrecen, o investiţie canadiană la Oroshaza, Linamar, şi un proiect rezidenţial la Szeged, denumit Cedrus.

Producătorul de prefabricate şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 1999, ca parte a grupului ungar ASA, în 2008 compania fiind achiziţionată de grupul Consolis, cu sediul în Franţa. În 2014, au fost finalizate operaţiunile de integrare a companiei soră ungare ASA Epitoipari KFT (companie aparţinând grupului Consolis) în cadrul ASA CONS România, a cărei activitate este coordonată, în prezent, în totalitate de către managementul locală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, afaceri de 100 de mil. euro cu constructorul CON-A

Articolul următor

Irina Margareta Nistor primeste la Cluj-Napoca Premiul The Woman pentru Intreaga Cariera

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share