Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reuniunea Ambasadorilor IMM: Propuneri pentru adaptarea la economia digitală

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a organizat, în perioada 18-19 martie 2019, conferința Reuniunii Ambasadorilor IMM (SME Envoys), eveniment în marja Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, cu sprijinul DG-GROW din Comisia Europeană, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al ministerului. 

 

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a transmis că Europa are nevoie de o politică matură, proactivă, inovativă de susținere a competitivității întreprinderilor mici și mijlocii pe termen lung, care să asigure oportunitățile de angajare și prosperitatea colectivităților locale și regionale.

Vrem să modificăm Small Business Act, cu scopul de a adapta ecosistemul IMM-urilor din Europa la evoluţiile în domeniul digitalizării. Pentru un mediu de afaceri competitiv, este necesar să facilităm investițiile private, să eliminăm blocajele birocratice și să creăm o infrastructură digitală la nivel european”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Prin viitorul Cadru Financiar Multianual al UE 2021-2027, se vor finanța, direct de la Bruxelles sau prin intermediul unor programe operaționale din Statele Membre, proiecte ale beneficiarilor, inclusiv IMM-uri, care vizează digitalizarea, utilizarea inteligenței artificiale, a roboților și a noilor tehnologii digitale – îndeosebi aplicarea standardului de comunicații 5G sau a tehnologiei blockchain. Toate aceste procese vor transforma profund economiile din spațiul comunitar și vor marca, totodată, trecerea ireversibilă către economia digitală în Europa.

Având în vedere tematica, România a propus actualizarea Small Business Act, prin introducerea conceptului de digitalizare. Astfel, propunerea se poate materializa fie prin adăugarea unui nou principiu la cele zece existente, fie prin adăugarea la principiul ”Skills and innovation”.

Evenimentul a constituit o ocazie excelentă de colaborare între autorităţile naţionale implicate și reprezentanţi ai instituţiilor europene, precum şi cu entităţi active din ecosistemele de inovare naţionale şi europene pe subiecte de interes comun, în vederea promovării sistemului antreprenorial național prin dezvoltarea de structuri asociative – incubatoare și acceleratoare de afaceri, hub-uri, clustere.

Prima zi a evenimentului a inclus o vizită de prezentare a proiectului european Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, în Măgurele. Conferința s-a desfășurat în cea de-a doua zi, la sediul Băncii Naționale a Romȃniei.

 

 

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Regiunea Centru poate deveni o atracție balneo-turistică europeană

Articolul următor

Clujenii de la Life is Hard câștigă trofeul “Soluția anului 2019” în cadrul European IT & Software Excellence Awards - Londra

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share