Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Armata vrea 45 de elicoptere produse de Airbus la Ghimbav

Producătorul european Airbus, care a deschis încă din 2016 o fabrică la Ghimbav lângă Brașov, a primit o cerere de informații de la Armata română pentru elicoptere de atac și multirol, un program pentru care se poartă negocieri și cu alte companii din domeniu de câțiva ani. Cererea Armatei vizează 24 de elicoptere de atac și 21 de elicoptere multirol, inclusiv pentru forțele navale, iar Airbus propune, pe lângă elicopterul H215M pe care ar vrea să-l producă la fabrica din Brașov, un nou model: H145M, un elicopter de atac ușor, lansat abia de câțiva ani, dar care deja a fost cumpărat de țările vecine precum Ungaria și Serbia. Concurența? Bell cu elicopterele Ah-1Z Viper și UH-1Y Venom și Sikorsky cu celebrul Blackhawk, anunță hotnews.ro.

Oficiali ai Airbus au precizat, într-o întâlnire cu presa de la București, că la finele lui 2018 au primit din partea MApN o cerere de informații pentru elicoptere de atac și multirol și vor să pună pe masa României o nouă ofertă: elicopterul multirol H215M produs la Ghimbav împreună cu IAR Brașov și modelul de elicopter de atac H145M care, în funcție de negocierile purtate cu oficialii români, ar putea și el să fie produs în țară.

Cererea de informații către Airbus din partea MApN s-a referit la 21 de elicoptere de atac și 24 de elicoptere multirol, inclusiv elicoptere navalizate și specializate pentru lupta submarin pentru Forțele Navale, au declarat reprezentanții Airbus.
Modelul H145M este un elicopter ușor, destinat unei game variate de misiuni, inclusiv de atac, și beneficiază de echiparea HForce de la Airbus care îi permite să opereze atât diverse tipuri de muniție balistică (mitraliere, tunuri, rachete nedirijate), precum și muniție dirijată (rachete aer-sol sau sol-aer).Modelul H145M este varianta militarizată a modelului civil H145 și a devenit operațional relativ recent, în 2015. De atunci, modelul H145M a fost deja achiziționat de țările vecine României (Serbia – 9, Ungaria – 20), dar și de Germania (15).

Oficialii Airbus au precizat că marele avantaj al ofertei ar fi versatilitatea celor două aparate și costul mult mai redus față de competitori, atât cât privește aparatele de zbor, cât și al mentenanței și operării elicopterelor.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea, cea mai mare creştere procentuală de turişti

Articolul următor

Arad: 50 de fermieri își comercializează produsele sub brandul Zarand – Bun ca pe vremuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share