Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea, cea mai mare creştere procentuală de turişti

Municipiul Oradea a avut, în anul 2018, cea mai mare creştere procentuală a numărului de turişti din ţară, de 12%, faţă de anul 2017, a declarat joi, pentru AGERPRES, Mihai Jurcă, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR).

“De la 220.000 de turişti am ajuns la peste 250.000 de turişti. Comparativ cu restul ţării, strict la nivel de procent, nu la nivel de volum, avem cea mai bună creştere din ţară. Acest 12% este mai mare decât în oraşele turistice importante: Sibiu, Braşov, Timişoara, Cluj, chiar şi Bucureşti. E adevărat că ei au mai mulţi turişti, dar ca şi creştere e cel mai mare procent”, a declarat Mihai Jurcă, pentru Agerpres.

Atragerea acestui număr mare de turişti se datorează, în primul rând, investiţiilor făcute în oraş în strategia de restaurare a faţadelor clădirilor de patrimoniu, extinderea spaţiilor pietonale, infrastructură, promovarea realizată de APTOR şi nu în ultimul rând, agenda de evenimente din calendarul anual.

“Promovarea este foarte importantă, şi ca urmare a activităţile derulate atât prin târguri naţionale şi internaţionale, cât şi prin mijloace online, Oradea a crescut foarte mult în imagine în ultimii ani. Dacă vorbim strict de Bucureşti, am avut o campanie dedicată până anul trecut în luna august, împreună cu cei de la Blue Air, prin care am avut afişe, întâlniri şi prezentări pentru tour-operatori, care s-au dovedit de real impact,” a precizat Jurcă.

Calendarul de evenimente, concerte şi festivaluri este o altă modalitate – “extrem de solicitantă,dar deosebit de necesară”, afirmă Jurcă – prin care sunt invitaţi turiştii în Oradea, pe diferite segmente culturale.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, anul trecut, în 2018, au vizitat Oradea 250.395 de turişti, un număr record pentru municipiu.

Cei mai mulţi turişti au venit în Oradea în luna august, 34.395 la număr. În iulie, oraşul a fost vizitat de 27.661 de persoane, iar în iunie de alte 22.044. La polul opus, luna cu cei mai puţini turişti a fost februarie: 14.281 de vizitatori.

INS mai arată că structurile de cazare din Oradea au înregistrat anul trecut 459.210 înnoptări, cele mai multe în luna iulie (63.711 înnoptări).

Datele INS mai scot în evidenţă un aspect interesant. În condiţiile în care în trecut, Băile Felix şi Băile 1 Mai atrăgeau mai mulţi turişti decât municipiul reşedinţă de judeţ, Oradea a avut anul trecut mai mulţi turişti decât comuna Sânmartin, vizitată de 210.815 persoane. Similar s-a întâmplat şi în anii 2016 şi 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul va putea accesa direct fonduri europene

Articolul următor

Armata vrea 45 de elicoptere produse de Airbus la Ghimbav

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share