Cluj Fonduri Europene

Clujul va putea accesa direct fonduri europene

Clujul va putea accesa direct de la Bruxelles fonduri europene în cadrul programului Europa Digitală, a anunțat primarul Emil Boc, după întâlnire cu Comisarul European Mariya Gabriel.

Emil Boc a scris pe Facebook: „În întâlnirea bilaterală cu Comisarul European responsabil pentru economie și societate digitală, dna Mariya Gabriel, am discutat despre posibilitatea de atragere și finanțare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovării.

Programul Europa Digitală ne va permite, în perioada 2021-2027 să atragem fonduri europene pentru dezvoltarea abilităților digitale, inteligență artificială, blockchain, securitate cibernetică și pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare. Am prezentat Comisarului European proiectul Cluj Innovation City, care se califică pentru finanțare în cadrul programului Digital Europe | Europa Digitală.

În întrevedere am discutat, nu în ultimul rând, despre profilul Clujului, consacrat în Europa Centrală și de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare și IT. — Startup Europe Summit este organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeană în parteneriat cu MCSI și Primăria Cluj-Napoca.

Acest summit european are loc pentru prima dată în Romania și face parte din calendarul manifestărilor organizate în contextul președinției României la Consiliului Uniunii Europene.”

Related posts

Castelul Corvinilor intră în restaurare: 5 milioane de Euro, din fonduri UE

Papuc Irina

Cluj-Napoca: Sistem de colectare a deșeurilor plutitoare, o premieră în România, în faza de receptie

Stefana Muresan

Cum stimulăm tinerii să se implice în viața comunității lor?

Nicolae Pop

Leave a Comment