Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Italiei în România: Fraternitatea româno-italiană are rădăcini adânci, istorice

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a declarat, duminică, la Cluj, că fraternitatea româno-italiană nu se limitează doar la simplul fenomen migrator, ci are rădăcini mult mai adânci, istorice.

“Fraternitatea româno-italiană este un fenomen care se duce dincolo de simplul fenomen migrator dintr-o parte şi din cealaltă, adică din Italia înspre România şi dinspre România spre Italia, şi care cu siguranţă are rădăcini mult prea adânci în trecut, dincolo de cei zece ani de când România e în UE. (…) Suntem popoare foarte, foarte asemănătoare, nu doar în ceea ce priveşte limba, ci şi modul în care gândim, în care înfruntăm problemele vieţii. (…) Atunci când sărbătorim fraternitatea româno-italiană, sărbătorim, de fapt, fraternitatea latină”, a spus Marco Giungi.

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a participat la evenimentul “Fraternitatea italo-română – La fratellanza italo-romena”, organizat de Clubul Italian de Afaceri, care a avut ca temă generală “Italia şi România – relaţii şi consecinţe după intrarea ultimei în Uniunea Europeană – analiză din punct de vedere economic, istoric, cultural, religios”.

Printre vorbitori s-au numărat comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, consulul onorific al Italiei la Cluj, Massimo Novali, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, reprezentantul Diocezei Ortodoxe Române din Italia, părintele reverend Octavian Schintee, preşedintele Institutului Naţional de Asistenţă Socială din Italia (INAS), Gianluigi Petteni, preşedintele Clubului Italian de Afaceri (IBC), Antonio Patane.

De asemenea, a fost lansat volumul “Come fratelli. La Fratellanza italo-romena a 10 anni dall’adesione all’Unione Europea / Ca fraţii. Fraternitatea italo-română la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană”, în prezenţa autorilor, Marian Mocanu şi Irina Niculescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alba: 122,51 hectare de teren vor fi reîmpădurite de Romsilva

Articolul următor

Centrul Clujului, de nerecunoscut în urma unor investiții de 15 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share