Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba: 122,51 hectare de teren vor fi reîmpădurite de Romsilva

O suprafață de 12.600 de hectare de teren aflată în proprietatea publică a statului şi în administrarea Romsilva va fi reîmpădurită în 2019, iar bugetul alocat pentru această acţiune fiind de 193 de milioane de lei. Dintre acestea, 8.000 de hectare sunt regenerări naturale şi 4.680 de hectare sunt regenerări artificiale prin lucrări de reîmpăduriri, potrivit Ziarul Unirea.

Ocoalele Silvice din subordinea Direcției Silvice Alba vor împăduri în județ 122,51 hectare de teren. Ocolul Silvic Aiud va împăduri 3,8 hectare cu molid, tei, gorun, pin, cireș, paltin de munte, tei. Ocolul Silvic Alba Iulia va împăduri 1,8 hectare cu paltin de munte și brad. Ocolul Silvic Blaj va împăduri 20,62 hectare de teren cu in, paltin, salcâm, gorun, fag, larice, diverse de esență tare. Ocolul Silvic Cugir va împăduri în tota 44,37 hectare de teren cu molid, larice, paltin de munte.

Ocolul Silvic Gârda va împăduri 32,02 hectare din munte cu brad, molid, paltin de munte, larice. Ocolul Silvic Valea Ampoiului va împăduri 1,5 hectare de teren cu fag, paltin, pin. Ocolul Silvic Valea Arieșului va împăduri18,4 hectare de teren cu molid și larice.
Însă nu numai RNP Romsilva se ocupă de reabilitarea fondului forestier, ci și ocoalele silvice private.

 

Foto: facebook/Romsilva

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Articolul următor

Ambasadorul Italiei în România: Fraternitatea româno-italiană are rădăcini adânci, istorice

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share