Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba: 122,51 hectare de teren vor fi reîmpădurite de Romsilva

O suprafață de 12.600 de hectare de teren aflată în proprietatea publică a statului şi în administrarea Romsilva va fi reîmpădurită în 2019, iar bugetul alocat pentru această acţiune fiind de 193 de milioane de lei. Dintre acestea, 8.000 de hectare sunt regenerări naturale şi 4.680 de hectare sunt regenerări artificiale prin lucrări de reîmpăduriri, potrivit Ziarul Unirea.

Ocoalele Silvice din subordinea Direcției Silvice Alba vor împăduri în județ 122,51 hectare de teren. Ocolul Silvic Aiud va împăduri 3,8 hectare cu molid, tei, gorun, pin, cireș, paltin de munte, tei. Ocolul Silvic Alba Iulia va împăduri 1,8 hectare cu paltin de munte și brad. Ocolul Silvic Blaj va împăduri 20,62 hectare de teren cu in, paltin, salcâm, gorun, fag, larice, diverse de esență tare. Ocolul Silvic Cugir va împăduri în tota 44,37 hectare de teren cu molid, larice, paltin de munte.

Ocolul Silvic Gârda va împăduri 32,02 hectare din munte cu brad, molid, paltin de munte, larice. Ocolul Silvic Valea Ampoiului va împăduri 1,5 hectare de teren cu fag, paltin, pin. Ocolul Silvic Valea Arieșului va împăduri18,4 hectare de teren cu molid și larice.
Însă nu numai RNP Romsilva se ocupă de reabilitarea fondului forestier, ci și ocoalele silvice private.

 

Foto: facebook/Romsilva

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Articolul următor

Ambasadorul Italiei în România: Fraternitatea româno-italiană are rădăcini adânci, istorice

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share