Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul Clujului, de nerecunoscut în urma unor investiții de 15 mil. euro

Centrul oraşului Cluj-Napoca va trece prin schimbări radicale, proiecte de peste 15 milioane de euro urmând să schimbe faţa oraşului. Zonele vizate în principal sunt cele din centrul istoric, iar ideile conţin soluţii moderne precum staţii de încărcare a maşinilor sau shared-space.

Cel mai ambiţios şi costisitor proiect de modernizare a zonei centrale vizează o serie de străzi cu o istorie bogată, dar care până acum nu au fost niciodată scoase în evidenţă la adevărata valoare. Este vorba de străzile Mihail Kogălniceanu, Universităţii şi cele adiacente, care, printre altele, găzduiesc sediul central al Universităţii Babeş-Bolyai, un simbol al oraşului de pe Someş, informează Mediafax.

Proiectul are ca obiective pietonalizarea unor străzi sau reducerea traficului auto acolo unde eliminarea nu este posibilă, dar şi dezvoltarea unei reţele de trasee ciclistice care să fie „atractive şi sigure”. De altfel, peste 95% din suprafaţa totală a zonei va fi de tip „shared space”, un concept care face din stradă un spaţiu comun pentru autoturisme, biciclete şi pietoni.

În acest sens, în zona respectivă vor fi amenajate 11 parcări pentru autoturisme şi două staţii de încărcare pentru autoturismele electrice. Încurajarea ciclismului este dovedită prin faptul că pe aceste străzi vor fi amplasate 90 de locuri de parcare pentru biciclete şi cinci staţii de încărcare a bicicletelor electrice.

Decizia privind modul în care va fi amenajată zona a venit ca urmare a unui concurs de soluţii, proiectul câştigător fiind decis în toamna anului trecut.

Potrivit sursei citate, un adevărat obiectiv turistic datorită faptului că găzduieşte două clădiri „în oglindă”, strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca intră şi ea într-un amplu proces de modernizare. Cu o istorie bogată, strada din centrul oraşului se aseamănă cu cele din Paris şi Viena, având aceeaşi viziune în spatele designului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambasadorul Italiei în România: Fraternitatea româno-italiană are rădăcini adânci, istorice

Articolul următor

Oradea: Casa Kolozsváry își recapătă strălucirea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share