Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea: Casa Kolozsváry își recapătă strălucirea

Lucrările de refacere a uneia dintre cele mai frumoase clădiri istorice ale Oradei, Casa Kolozsváry, se apropie de final. Muncitorii au demontat o parte din schelele folosite pentru reabilitarea fațadei imobilului. 428.000 de lei costă lucrările ale căror termen de finalizare este luna iunie a acestui an.

Refacerea Casei Kolozsváry a început anul trecut, în luna iunie, lucrările urmând a fi  finalizate în termen de 12 luni.

Constructorul a înlocuit tâmplăriile, a izolat balcoanele, a recondiționat balustradele și a montat jgheaburile și burlanele. De asemenea, s-a trecut la ”realizarea ornamentelor tip butoni florali pe ancadramentul ferestrelor care fuseseră acoperite cu tencuială în urma intervenției care a avut loc în jurul anilor 1970”, au precizat, într-un comunicat, reprezentanții Primăriei Oradea.

În următoarea perioadă urmează lucrările de la parterul clădirii și la peretele dinspre Corso. Valoarea totală a lucrărilor depășește 428.000 de lei.

Casa Kolozsváry a fost ridicată între 1910 și 1912, pe locul unei case fără etaj pe care proprietarul, bijutierul Sándor Kolozsváry, a demolat-o. Clădirea cu trei etaje a fost ridicată pe structură metalică, fiind o construcție modernă pentru acei ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrul Clujului, de nerecunoscut în urma unor investiții de 15 mil. euro

Articolul următor

Diferit începe reconstrucția Podului Porțelanului din Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share