Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea: Casa Kolozsváry își recapătă strălucirea

Lucrările de refacere a uneia dintre cele mai frumoase clădiri istorice ale Oradei, Casa Kolozsváry, se apropie de final. Muncitorii au demontat o parte din schelele folosite pentru reabilitarea fațadei imobilului. 428.000 de lei costă lucrările ale căror termen de finalizare este luna iunie a acestui an.

Refacerea Casei Kolozsváry a început anul trecut, în luna iunie, lucrările urmând a fi  finalizate în termen de 12 luni.

Constructorul a înlocuit tâmplăriile, a izolat balcoanele, a recondiționat balustradele și a montat jgheaburile și burlanele. De asemenea, s-a trecut la ”realizarea ornamentelor tip butoni florali pe ancadramentul ferestrelor care fuseseră acoperite cu tencuială în urma intervenției care a avut loc în jurul anilor 1970”, au precizat, într-un comunicat, reprezentanții Primăriei Oradea.

În următoarea perioadă urmează lucrările de la parterul clădirii și la peretele dinspre Corso. Valoarea totală a lucrărilor depășește 428.000 de lei.

Casa Kolozsváry a fost ridicată între 1910 și 1912, pe locul unei case fără etaj pe care proprietarul, bijutierul Sándor Kolozsváry, a demolat-o. Clădirea cu trei etaje a fost ridicată pe structură metalică, fiind o construcție modernă pentru acei ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrul Clujului, de nerecunoscut în urma unor investiții de 15 mil. euro

Articolul următor

Diferit începe reconstrucția Podului Porțelanului din Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share