Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul ia 420 de milioane de euro, fonduri europene

IT

Valoarea proiectelor care vor fi realizate în oraș din fonduri europene în perioada 2014-2020 se ridică la 420 de milioane de euro, dintre care 150 de milioane pentru viitoarea Centură Metropolitană a orașului, a anunțat primarul Emil Boc, la întrunirea Comitetului European al Regiunilor de la Cluj-Napoca, potrivit Ziua de Cluj.

Printre domeniile care vor aspira cei mai mulți bani europeni în Cluj-Napoca sunt orașul verde – 40 de milioane, educație – 25 de milioane, eficiență energetică – 15 milioane, sănătate – 5,3 milioane.

“De la aderarea la UE în România au intrat 45 de miliarde de euro din fonduri europene. Politica de coeziune este aceea care va face ca tinerii să nu mai părăsească țara, însă pentru aceasta va trebui să le oferim o calitate înaltă a vieții. La Cluj vrem să facem un oraș orientat către dimensiunea verde, cu mai puține mașini în centru și cu mai multe spații pietonale, piste de biciclete. Aici o treime din transportul public este ecologic, dar vrem să achiziționăm din banii europeni mai multe tramvaie, troleibuze și autobuze electrice. Vom lua de la mașini și vom da pietonilor, vom crea și prima stradă Smart din România”, a informat primarul Clujului, Emil Boc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Azomureș a lansat oficial 3 tipuri noi de îngrășământ complex, de tip NP și NPK, parte din strategia de dezvoltare a companiei

Articolul următor

Explozia cererii online alimentează creșterea P3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share