Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Staţiunea Băile Felix intră în cel mai amplu program de lucrări din ultimii 30 de ani

Pe marginea staţiunii Băile Felix se va lucra la şoseaua naţională, în centru la realizarea unei artere pietonale, în pădure la amenajarea unei piste pentru biciclişti care să o lege de Oradea prin Cihei, iar la ieşirea spre Cordău a început construirea unui nou hotel, scrie Bihoreanul.

Investiţie de 3,2 milioane euro, reabilitarea străzii principale din Băile Felix, de la intrarea în staţiune, pe lângă postul de Poliţie, până la ieşirea în DN 76, lângă pensiunea Nicoleta, va bulversa tot sezonul turistic. Lucrările vor cuprinde de la reabilitarea infrastructurii de reţele şi coborârea cablurilor în subteran până la lărgirea zonei pietonale. Pietonala va fi pietruită cu granit şi despărţită prin spaţii verzi de carosabil.

Supravegheată de videocamere şi acoperită cu puncte WiFi, artera principală va fi flancată de o pistă pentru biciclişti care va înconjura staţiunea. Mobilată cu arteziene şi filigorii, strada va mărgini, în centrul staţiunii, o fântână și un punct de informare turistică.

Vara aceasta, şantierele se vor întinde din centrul staţiunii până la ieşirea spre Hidişel. Complexul President, cel mai mare operator privat din staţiune, a început în toamnă o investiţie europeană de 3,8 milioane euro pentru construirea unui hotel de lux cu 4 etaje, a unui restaurant cu 450 locuri şi a unui centru de conferinţe. „Vrem să terminăm înainte de sfârşitul anului”, spune directorul complexului President, Dumitru Fechete, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cities of Tomorrow #7: Communities in Focus Gândire globală. Acțiune locală.

Articolul următor

Reparații în cel mai mare parc natural din estul Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share