Agricultura Bistrița-Năsăud Investitii Mureș Turism

Producătorul vinurilor LILIAC (Batoș-Lechința) pregătește facilități de cazare în vie

Compania amb Wine, producătorul vinurilor LILIAC și parte a consorțiului austriac amb Holding, s-a extins anul acesta pe piața din Canada și plănuiește dezvoltarea unor facilități de cazare în mijlocul viei.

LILIAC cultivă viță-de-vie pe 53 de hectare, în regiunea Batoș (Mureș) și Vermeș-Lechința (Bistrița-Năsăud).Cca. 10% din producție este destinată exportului.

“Anul acesta am ajuns în Canada si vom lucra pe termen lung pentru a ajunge la procentul de 25% destinat exportului, dar pentru noi va fi mereu important să ne concentrăm pe piața din România”, a declarat, pentru Profit.ro, Miron Radic, CEO-ul amb Wine.

Până recent, exporturile companiei mergeau în țări europene ca Austria, Danemarca, Elveția, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Cehia și Polonia. În 2017, printr-un parteneriat cu producătorul austriac Kracher, alături de care a produs vinul Ice Wine, amb Wine a ajuns și pe piața din SUA, unde vrea să se extindă de anul viitor, printr-un distribuitor. Înființată în 2010, amb Wine a finalizat în 2016 procesul de dezvoltare a cramei, cumulând o investiție de circa 10 milioane de euro.

Related posts

Bistriţa-Năsăud: Investiţie de 14,5 mil. euro pentru modernizarea a peste 40 km de drumuri judeţene

Stefana Muresan

Oradea, “staţiune turistică de interes naţional”

Stefana Muresan

România, prezentă cu 24 de companii la Târgul Internațional de Turism din Israel

Stefana Muresan

Leave a Comment