Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Cluj alocă 5 mil. euro pentru Spitalul Monobloc pentru Copii

Consiliul Județean (CJ) Cluj alocă 5 milioane de euro pentru documentația necesară construirii Spitalului Monobloc pentru Copii și alte 7 milioane de euro pentru cele cinci spitale aflate în subordinea sa.

“Din bugetul județului vom aloca sume consistente pentru sănătate, vorbim de aproximativ 12 milioane de euro. Aceștia sunt bani pe care îi propunem pentru alocări către spitale. În subordinea Consiliului Județean avem Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul de Boli Psihice Cronice de la Borșa, Spitalul de Plămâni Leon Daniello, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul de Recuperare. În afară de salariile medicilor și asistentelor din spitale, care sunt asigurate de Ministerul Sănătății, tot ceea ce este legat de clădiri, dotări, aparatură, renovări, administrație ține de Consiliul Județean Cluj”, a afirmat Alin Tișe, președintele CJ Cluj, în emisiunea Ziua Live, citat de Ziua de Cluj.

Principalul proiect de investiții pe sănătate este Spitalul Monobloc de Copii, care va fi construit în cartierul Borhanci, pe un teren pe care CJ l-a preluat de la Primăria Cluj-Napoca cu titlu gratuit. În acest an ar urma să fie demarate procedurile administrative (studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate, planul urbanistic zonal, etc.) și, în funcție de ritmul în care acestea evoluează, CJ ar putea începe construcția spitalului tot anul acesta.

Costurile pentru realizarea Spitalului Monobloc de Copii sunt estimate între 8 – 10 milioane de euro, însă valoarea reală urmează să fie stabilită prin studiul de fezabilitate care urmează să fie realizat în perioada următoare. Termenul de realizare este de 2 ani de la semnarea contractului cu constructorul. Licitația ar putea fi lansată chiar anul acesta.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujana se reinventează și deschide 8 magazine noi

Articolul următor

Ce competențe sunt necesare astăzi pe piața muncii?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share