Brașov Cluj

UBB, cea mai căutată la Târgul Universităţilor de la Brașov

Sâmbătă, la Brașov, a avut loc Târgul Internaţional de universităţi Romanina – International University Fair (RIUF). Universităţi de top din Marea Britanie, Olanda sau Danemarca şi-au prezentat ofertele de programe, facilităţile şi oportunităţile pe care le au viitorii studenţi.

Cea mai căutată instituție românească a fost Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, informează bzb.ro.

„Am căutat şi universităţi din Germania şi n-am prea găsit, dar mi-au plăcut ofertele din Olanda. Dreptul, Ştiinţele Sociale sau Ştiinţele Politice mă atrag, nu aş merge neapărat în străinătate, poate şi în Cluj”, a spus o altă tânără.

„Eu ştiu ce vreau, Medicină, la Cluj, şi mama, şi bunica au studiat acolo, am o istorie. Sunt clasa a IX-a, dar am venit să văd cum este aici”, a declarat o altă elevă.

De altfel, cel mai aglomerat stand de la RIUF, dintre universităţile româneşti, a fost Universitatea Babeş-Bolyai, de la Cluj Napoca. „Poate diversitatea pe care o oferă Universitatea ar fi explicaţia. Sunt peste 220 de programe, în patru limbi de predare, 21 de facultăţi, peste 44 de mii de studenţi. Poate şi poziţia noastră în clasamentele internaţionale, suntem deasupra multor alte instituţii din străinătate”, a spus o candidată.

Related posts

Gilău-Nădășelu va fi conectată la Autostrada Transilvania. La sfârșitul lunii, recepția lucrărilor de la Gilău

redactia

Cluj: Noi investiții la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”

Stefana Muresan

Olandezii vor să se ocupe de proiectele Park & Ride din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment