Auto Industrie

Linii de climatizare auto fabricate pentru întreaga lume, radiografiate cu raze X la Timișoara

Investiție de aproximativ 1.7 milioane de lei în echipament de top ce radiografiază instalațiile de aer condiționat. Tomograful industrial asigură cea mai înaltă calitate a produselor pentru industria automotive.  Prototipurile vor testa și materiale pentru locații din Mexic și Serbia

 

Companie de tehnologie, Continental a investit 1,7 milioane de lei în echipamente de testare în locația sa ContiTech din Timișoara. Un scanner cu raze X validează calitatea sistemelor de aer condiționat fabricate pentru industria auto.

„Folosim aceeași tehnologie ca și în medicină. „Pacienții“ noștri, prototipuri pentru liniile de climatizare auto, sunt supuși unui proces neinvaziv prin care pot fi depistate eventualele defecte din interiorul lor“, explică Natanael Simon, inginer computer tomograf în cadrul ContiTech România. Unitatea de producție din Timișoara deservește și alte locații Continental din lume, efectuând teste pe produse inclusiv pentru fabrici din Serbia sau Mexic.

„ Deși tehnologia folosită este aceeași ca în domeniul medical, tomograful industrial este un utilaj specific, proiectat special pentru fabrica din Timișoara. Intensitatea razelor nu este mai mare decât în cazul celui medical, însă timpul de expunere al pieselor este ridicat, obținându-se astfel o imagine 3D de o mare acuratețe. Utilajul nu reprezintă un pericol pentru sănătatea angajaților care îl operează“, continuă Nataniel.

Piesa de verificat este rotită automat 360° în câmpul de raze X, la fiecare grad preluându-se cel puțin o poză. Ulterior, cu ajutorul unui software dedicat, cele peste 360 de fotografii se compun într-un volum 3D. Piesa poate fi apoi rotită și vizualizată din orice unghi pentru depistarea posibilelor nereguli. Programul de pe calculator indexează automat defectele și, în funcție de culoarea atribuită, poate fi apreciată calitatea piesei.

„Fabrica din Timișoara este prima și singura din Continental unde sunt folosite razele Roentgen în testele sale din producție. Valoarea investiției este de aproximativ 1,7 milioane de lei”, spune Silviu Oană, inginer de proces Contitech România.

Fabrica din Timișoara, deschisă în 2002, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Aici se produc țevi pentru sistemul de aer condiționat al mașinilor, pentru sistemul de servodirecție și control al șasiului, precum și curele de transmisie și de distribuție. Anual, în unitatea de producție din Timișoara sunt fabricate aproximativ 26 de milioane de piese.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2018 o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 44,4 miliarde de euro și are în prezent circa 244.000 de angajați în 60 de țări și piețe.

 

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iași și Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Related posts

Brașov- Kronospan, parc industrial dedicat industriei lemnului

Stefana Muresan

Continental România, deocamdată în stand by: aşteptăm evoluţia pieţei auto

Robert Bloancă

Tenaris a premiat cei mai buni studenți de profil tehnic din țară

Nora Dumitrescu

Grupul Sogefi, unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto, investiție de 50 mil. euro în Parcul Industrial Oradea

redactia

O nouă campanie anticontrabandă și o nouă donație pentru echipele canine

Ligia Voro

AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19

Ligia Voro

Teraplast, majorare a capitalului social cu 29 milioane lei

Stefana Muresan

Schaeffler România a primit distincția „Supplier Quality Excellence Award” din partea General Motors

Papuc Irina

Furnizor pentru CFR, Thales Systems Romania vrea sa ajunga la peste 1.000 de angajati

Stefana Muresan

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Hans-Ewald Reinert şi Wolfgang Kuhnl a 3 companii din domeniul procesării de carne

Papuc Irina

Cumpărător din Polonia pentru activele combinatului din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Vânzările Bosch cresc la 750 milioane de euro cu Industria 4.0. Ce soluții a propus compania pentru târgul de la Hanovra

Papuc Irina

Uzina mecanică și șasiuri Dacia a produs 2 milioane de motoare TCE

Ligia Voro

Companiile de nivel național ale Albei produc 3 miliarde de euro

redactia

Grupul Renault a vândut 1.256.658 de vehicule în prima jumătate a acestui an, înregistrând o dinamică puternică pe piața vehiculelor electrice și o redresare a vânzărilor în luna iunie.

Nicolae Pop

Piaţa apelor minerale din România valorează un miliard de euro, dar cifra se poate tripla

Papuc Irina

Cât importă și cât exportă fiecare județ din țară

Stefana Muresan

Grupul Mobexpert își redeschide, de astăzi, o parte din magazine. Urmează și reluarea activității fabricilor

Papuc Irina

“Lipsa forței de muncă va obliga companiile la automatizare și robotizare”

Stefana Muresan

BMW aută software "Made in România"

Stefana Muresan

Grupul Zentiva achiziționează operațiunile Alvogen din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Azerii de la Socar vor construi prima benzinărie în municipiul Sibiu

Papuc Irina

Americanii de la Yardi tind spre 1.000 de angajaţi în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment