Auto Industrie

Linii de climatizare auto fabricate pentru întreaga lume, radiografiate cu raze X la Timișoara

Investiție de aproximativ 1.7 milioane de lei în echipament de top ce radiografiază instalațiile de aer condiționat. Tomograful industrial asigură cea mai înaltă calitate a produselor pentru industria automotive.  Prototipurile vor testa și materiale pentru locații din Mexic și Serbia

 

Companie de tehnologie, Continental a investit 1,7 milioane de lei în echipamente de testare în locația sa ContiTech din Timișoara. Un scanner cu raze X validează calitatea sistemelor de aer condiționat fabricate pentru industria auto.

„Folosim aceeași tehnologie ca și în medicină. „Pacienții“ noștri, prototipuri pentru liniile de climatizare auto, sunt supuși unui proces neinvaziv prin care pot fi depistate eventualele defecte din interiorul lor“, explică Natanael Simon, inginer computer tomograf în cadrul ContiTech România. Unitatea de producție din Timișoara deservește și alte locații Continental din lume, efectuând teste pe produse inclusiv pentru fabrici din Serbia sau Mexic.

„ Deși tehnologia folosită este aceeași ca în domeniul medical, tomograful industrial este un utilaj specific, proiectat special pentru fabrica din Timișoara. Intensitatea razelor nu este mai mare decât în cazul celui medical, însă timpul de expunere al pieselor este ridicat, obținându-se astfel o imagine 3D de o mare acuratețe. Utilajul nu reprezintă un pericol pentru sănătatea angajaților care îl operează“, continuă Nataniel.

Piesa de verificat este rotită automat 360° în câmpul de raze X, la fiecare grad preluându-se cel puțin o poză. Ulterior, cu ajutorul unui software dedicat, cele peste 360 de fotografii se compun într-un volum 3D. Piesa poate fi apoi rotită și vizualizată din orice unghi pentru depistarea posibilelor nereguli. Programul de pe calculator indexează automat defectele și, în funcție de culoarea atribuită, poate fi apreciată calitatea piesei.

„Fabrica din Timișoara este prima și singura din Continental unde sunt folosite razele Roentgen în testele sale din producție. Valoarea investiției este de aproximativ 1,7 milioane de lei”, spune Silviu Oană, inginer de proces Contitech România.

Fabrica din Timișoara, deschisă în 2002, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Aici se produc țevi pentru sistemul de aer condiționat al mașinilor, pentru sistemul de servodirecție și control al șasiului, precum și curele de transmisie și de distribuție. Anual, în unitatea de producție din Timișoara sunt fabricate aproximativ 26 de milioane de piese.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2018 o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 44,4 miliarde de euro și are în prezent circa 244.000 de angajați în 60 de țări și piețe.

 

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iași și Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Related posts

ACAROM şi-a desemnat noua conducere: Christophe DRIDI, Director General al Automobile Dacia

Papuc Irina

Grupul TeraPlast donează 85.000 de lei spitalelor din Bistrița și Băicoi 

Ligia Voro

Marian Pîrvu, noul director general al Depaco, companie a Grupului TeraPlast

redactia

FOTO: Golf, soare și tentația hole-in-one la Transilvania Business Challenger

Ligia Voro

Licitație de peste 80 mil. euro pentru achiziția de medicamente oncologice

redactia

În Ungaria, la vama Petea – Csengersima, are loc o revizia tehnică totală a cântarelor. Trafic mult îngreunat pentru automarfare.

Gruita Ienasoiu

Un manager școlit la Cluj a crescut afacerile Elit cu 50%

Nora Dumitrescu

Kastamonu Reghin, investiții de 4 mil. euro în cea de-a treia linie de melaminare a PAL-ului

redactia

Leoni caută peste 900 de oameni pentru fabricile din România

Stefana Muresan

Bihor: Lecția germană- învățământ lângă parcurile industriale

Stefana Muresan

Iulian Dascălu a mai cumpărat o bucată din Carbochim

Nora Dumitrescu

Timișoara: 2.000 de angajaţi vor lucra sub sigla Ericsson

Stefana Muresan

Mobila românească – prezență în premieră la târgul internațional Index Dubai

Ligia Voro

Zeci de companii din industria textilă se unesc pentru un scop comun – să producă echipamente de protecție pentru sistemul medical românesc

Papuc Irina

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Șimleul vrea facilități fiscale pentru investitori după plecarea Ara Shoes

Nora Dumitrescu

Programul Prima Maşină, 50 milioane de lei pentru 2017

Stefana Muresan

Mihai Daraban (CCIR), la Seul: Produsele made in România pot ajunge și pe piața din Coreea de Sud

redactia

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Papuc Irina

Vânzări record pentru Dacia în 2016, în Franța

Stefana Muresan

BMW aută software "Made in România"

Stefana Muresan

Contractul pentru achiziția de 35 de noi troleibuze și autobuze hibrid în Brașov, semnat azi

Ligia Voro

Delegația Cluster Mobilier Transilvan, la cele mai mari evenimente din lume dedicate industriei mobilei

redactia

Cruising Chauffeur: Continental aduce viitorul conducerii cu grad înalt de automatizare pe autostrăzi

Stefana Muresan

Leave a Comment