Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a luat peste 400 milioane de euro de la UE

Municipiul Cluj-Napoca a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de 400 de milioane de euro în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020, conform datelor prezentate de primarul Emil Boc, în cadrul dezbaterii publice pe tema proiectului de buget pentru anul 2019, scrie Ziua de Cluj

Banii europeni merg către realizarea centurii metropolitane, înnoirea floteti de transport public şi diverse proiecte ce vizează investiţii în sănătate, educaţie, oraş verde sau eficienţă energetică.

19 proiecte contractate – 115 milioane de euro 

Principalele proiecte cuprinse la acest capitol au vizat înnoirea flotei de transport în comun prin achiziţionarea de tramvaie şi autobuze electrice, dar şi creşterea eficienţei energetice a unor blocuri sau spitale din oraş, precum şi modernizarea Pieţei Unirii sau revitalizarea Turnului Pompierilor.

24 de proiecte în evaluare – 116 milioane de euro 

Mare parte din această sumă urmează să fie investită în modernizarea centrului oraşului, cele mai multe proiecte aflându-se în etapa licitaţiilor publice . De asemenea, sume importante merg către începerea proiectului de revizalizare a malurilor Someşului  şi crearea de noi parcuri. Nu în ultimul rând, se pregăteşte creşterea eficienţei energetice pentru încă 10 grupe de blocuri din oraş.

6 proiecte în pregătire – 205 milioane euro 

Deşi la începutul prezentării, edilul Emil Boc vorbea despre 6 proiecte, în valoare de 205 milioane euro, aflate în pregătire, slide-urile proiectate în cadrul dezbaterii mai sus menţionate punctează 3 proiecte, în valoare de 259 milioane euro, între care prioritatea numărul 1 a administraţiei clujeen: Centura Metropolitană.

Banii europeni alocaţi în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020 pot fi contractaţi până la finalul anului 2020 şi cheltuiţi până la finalul anului 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Campanie naţională pentru învăţământul profesional dual

Articolul următor

Premieră pentru Sud Estul Europei: Spitalul Monza, intervenţii de chirurgie cardiacă cu robotul chirurgical

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share