Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara: 65 de proiecte cu finanţare europeană de peste 480 mil. euro

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat vineri că administraţia sa a elaborat şi a depus până la 29 martie anul acesta un număr de 65 de proiecte spre finanţare europeană, în valoare totală de peste 480 de milioane de euro.

“Pe axa de mobilitate, infrastructură de transport avem depuse proiecte în valoare de 167,2 milioane euro; pe sănătate, educaţie şi servicii sociale – 82,5 milioane euro; pe apă canal, energie termică, termoficare, iluminat – 212 milioane euro; pe eficientizare energetică clădiri şi mediu – 18,8 milioane euro. În total, avem proiecte de 480,447 milioane euro”, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Primarul a subliniat că deşi Timişoarei îi este alocată o cotă mai mică din fonduri şi că nu va obţine această sumă întreagă, pentru că fondurile europene sunt limitate, totuşi, au fost depuse proiecte care sunt necesare şi reprezintă priorităţi pentru comunitate, în speranţa că se vor face redistribuiri de fonduri.

“Proiectele elaborate (dar care nu vor intra în finanţarea europeană, n.r.) nu vor fi aruncate, ci vor fi puse în operă în măsura în care vom găsi sursa de finanţare pentru cele care nu vor beneficia de finanţare din fonduri europene”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit primarului, doar Direcţia edilitară (drumuri, poduri, pasaje, parcaje, transporturi şi reţele de utilităţi) are pe zona edilitară proiecte de 250-300 de milioane de euro, în această secţiune fiind cuprinse inclusiv lucrări la reţele, alimentare cu apă şi pentru societatea de termoficare publică Colterm. Pe axa de mobilitate, de exemplu, municipalitatea are la dispoziţie doar 54 de milioane de euro, dar valoarea totală a proiectelor depuse este de 150 de milioane de euro.

“Noi ne-am făcut datoria şi am aplicat să arătăm şi capacitatea de a genera proiecte, de a depune cereri de finanţare şi să demonstrăm încă o dată capacitatea de implementare a proiectelor europene”, a explicat edilul.

În altă ordine de idei, Nicolae Robu a precizat că angajaţii primăriei care lucrează la întocmirea proiectelor europene vor primi sporurile aferente doar în momentul implementării.

“Sporurile se acordă doar în momentul în care începe implementarea, după semnarea contractului de finanţare. Munca aceasta este făcută pentru că este nevoie de acele proiecte şi este cuprinsă în cadrul sarcinilor normale de serviciu”, a arătat Nicolae Robu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AgroTransilvania Cluster primește cea mai importantă recunoaștere la nivel european

Articolul următor

MADR susține învățământul liceal agricol începând cu acest an școlar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share