Agricultura Covasna Investitii

Covasna: Abator de bovine, investiție de 11 mil. euro

Un abator și un complex de prelucrare și ambalare a cărnii de vită va fi inaugurat în vara anului viitor în Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe. În acest sens  a fost semnat un contract între conducerea Parcului Industrial și proprietarii „Cultivo”, iar lucrările de construcție vor începe în scurt timp. Complexul vrea să vină în ajutorul producătorilor din zonă, dar și să creeze noi locuri de muncă.

„Cultivo”, complexul de prelucrare și ambalare a cărnii de vită este o investiție privată care va avea sediul în Parcul Industrial din Câmpu Frumos.  Abatorul și uzina vor crea aproximativ 60 de locuri noi de muncă pentru localnicii din zonă, iar capacitatea uzinei va face posibilă prelucrarea a 100 de animale și ambalarea a 40 de tone de carne în opt ore.

 „Piața cărnii din România este axată pe export momentan, adică fermierii cresc animalele respective până la o anumită greutate, vin la export, iar carnea ambalată vine din export în România și tendința asta am vrea să o schimbăm puțin înființând un abator de vită și un complex de prelucrare și ambalare a cărnii care o să aibă o capacitate de 100 de capete pe zi în 8 ore și 40 de tone de carne prelucrată cu care o să înființăm cam 60 de locuri de muncă. Astfel o să ajutăm și fermierii mici din zonă într-o rază de 200 de kilometri ca să dăm o piață pentru produsele lor. Investiția ajunge la 11 milioane de euro”, a spus recent, în cadrul unei conferințe de presă, administratorul societății Cultivo, Gyergyai Botond, potrivit covasnamedia.ro.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, consideră că această investiție face parte dintr-un domeniu foarte important pentru regiune, iar deschiderea noului abator și a uzinei vine cu beneficii semnificative nu doar pentru producătorii din zonă, ci și pentru consumatori.

Foto: covasnamedia.ro

Related posts

Jidvei: 49 de medalii de aur, argint și bronz la 10 competiții internaționale

Ligia Voro

Listarea Digi crește capitalizarea bursieră la peste 20 de miliarde de euro

Stefana Muresan

Huf extends development center in Romania

Nicolae Pop

Leave a Comment