Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Covasna: Abator de bovine, investiție de 11 mil. euro

Un abator și un complex de prelucrare și ambalare a cărnii de vită va fi inaugurat în vara anului viitor în Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe. În acest sens  a fost semnat un contract între conducerea Parcului Industrial și proprietarii „Cultivo”, iar lucrările de construcție vor începe în scurt timp. Complexul vrea să vină în ajutorul producătorilor din zonă, dar și să creeze noi locuri de muncă.

„Cultivo”, complexul de prelucrare și ambalare a cărnii de vită este o investiție privată care va avea sediul în Parcul Industrial din Câmpu Frumos.  Abatorul și uzina vor crea aproximativ 60 de locuri noi de muncă pentru localnicii din zonă, iar capacitatea uzinei va face posibilă prelucrarea a 100 de animale și ambalarea a 40 de tone de carne în opt ore.

 „Piața cărnii din România este axată pe export momentan, adică fermierii cresc animalele respective până la o anumită greutate, vin la export, iar carnea ambalată vine din export în România și tendința asta am vrea să o schimbăm puțin înființând un abator de vită și un complex de prelucrare și ambalare a cărnii care o să aibă o capacitate de 100 de capete pe zi în 8 ore și 40 de tone de carne prelucrată cu care o să înființăm cam 60 de locuri de muncă. Astfel o să ajutăm și fermierii mici din zonă într-o rază de 200 de kilometri ca să dăm o piață pentru produsele lor. Investiția ajunge la 11 milioane de euro”, a spus recent, în cadrul unei conferințe de presă, administratorul societății Cultivo, Gyergyai Botond, potrivit covasnamedia.ro.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, consideră că această investiție face parte dintr-un domeniu foarte important pentru regiune, iar deschiderea noului abator și a uzinei vine cu beneficii semnificative nu doar pentru producătorii din zonă, ci și pentru consumatori.

Foto: covasnamedia.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rugăminte transmisă Papei Francisc cu privire la ruinele primei biserici creştine din Transilvania

Articolul următor

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share