Energie Investitii Slider Ultimele stiri

Delgaz Grid investeşte peste 7 mil. lei în echipamente moderne de detectare a eventualelor scăpări de gaze

 

  • Celor trei autolaboratoare echipate cu tehnologia laser, achiziţionate anul trecut, li se alătură alte două din această lună;

  • Echipele Delgaz Grid vor fi dotate, în acest an, cu 430 de aparate de detectare care folosesc tehnologie de vârf;

 

Un rol important în ceea ce priveşte siguranţa sistemului de distribuţie îl are activitatea de detectare a potenţialelor scăpări de gaz. Pentru ca această activitate să se desfăşoare în condiţii optime, anul trecut compania a achiziţionat trei autolaboratoare de detectare a gazelor naturale, care au fost alocate zonelor Tîrgu Mureş, Iaşi şi Cluj, precum şi 21 de aparate de detectare cu tehnologie laser, investiţia totală fiind de aproape 3 milioane de lei.

Autolaboratoarele sunt echipate cu cea mai nouă tehnologie de analiză scăpări gaz, prin spectroscopie laser. Datele furnizate de acest echipament performant sunt procesate de o aplicaţie, instalată pe laptopul autovehiculului. Aplicaţia permite corelarea instantanee a datelor furnizate de echipament cu o hartă a zonei de lucru. La finalul zilei se obţine un raport, cu înregistrarea automată a traseului, pe care s-a deplasat autolaboratorul şi marcarea exactă a tuturor scăpărilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS. În baza acestor informaţii, se planifică activitatea de mentenanţă a sistemului de distribuţie. Autolaboratorul are viteza de deplasare în lucru de 15-25 km/h şi o rază de acţiune de 8 metri (4 metri stânga/dreapta faţă de axul maşinii).

În acest an, suma totală, investită în achiziţia autolaboratoarelor şi aparaturii de detectare, va depăşi 7 milioane de lei. În această lună, 2 noi autolaboratoare vor ajunge la Timişoara şi Sibiu. Totodată, echipele specializate ale companiei vor fi dotate cu 430 de aparate noi, de detectare a gazelor naturale, la distanţă, în medii explozive, la instalaţiile de utilizare, precum şi cu aparate de detectare a monoxidului de carbon şi a biogazului. La acestea se adaugă 130 de ansambluri, formate  din aplicaţii şi accesorii de detectare, pentru aparatele de detectare.

Compania Delgaz Grid investeşte sume semnificative în proiecte destinate creşterii siguranţei in exploatare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, anul trecut fiind investiţi nu mai putin de 487 milioane de lei (105 milioane euro), în special, pentru modernizarea reţelei de distributie a energiei electrice şi a celei de gaze naturale.

Urmare a eforturilor companiei, de a investi masiv, în reabilitarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, defectele depistate pe acestea, cu ocazia activitatilor de detectare, s-au redus, in anul 2018, cu cca 50%, comparativ cu anul 2010.

 

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 22.000 km în 20 de judeţe din jumătatea de nord a României (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km, în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

Related posts

În 2020, fermierii campioni pariază tot pe hibrizii de porumb Pioneer®

Ligia Voro

Start în Sălaj la megaproiectul european de apă și canalizare

Nora Dumitrescu

IT Datagroup inchiriaza 1.200 de mp in Vox Technology Park Timisoara

Ionut Oprea

Bas de Groot, primul somelier de lapte din lume: fermierii au nevoie de povești pentru a-și valorifica mai bine produsul

redactia

Priaevents, în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, organizează evenimentul online, cu tema : Impactul învățământului dual asupra economiei naționale

Papuc Irina

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-ar putea circula din martie

Stefana Muresan

Onco Card şi Onco Card Invest au ieşit din insolvenţă

Ligia Voro

Rovere Mobili a vândut peste 3.200 de articole prin magazinul online

Ion Surdu

Încă șase pasaje rutiere subterane în zona Pieței Cetate din Oradea

Traian Dan

Clujul va avea platformă de elicoptere SMURD lângă complexul Hasdeu

Nora Dumitrescu

Endava a dezvoltat pro bono aplicația mobilă pentru Via Transilvanica

Nicolae Pop

„Regulile jocului” în urbanismul clujean, explicate în format 3D

Nora Dumitrescu

Borsec, Gerovital și Arctic, pe primele poziții în top 100 cele mai puternice branduri românești 2017

Stefana Muresan

Primăria Sibiu: măsuri de reducere a impactului negativ pentru businessul local cauzat de Covid-19

Papuc Irina

Astra Arad se luptă cu turcii de la Durmazlar pentru a livra 100 de tramvaie moderne Capitalei, contract de 180 mil. euro

Stefana Muresan

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

„Infidelitate financiară”: Primul studiu din România despre modul în care sunt cheltuiți banii în cuplu

Ion Surdu

Speedwell, noua identitate: “Your city, your future”

Ionut Oprea

AgroTransilvania Cluster, în negoieri cu companii coreene

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Reghin municipality, from a rich history to digital technology

Transilvania Business

Firma orădeană Valtryp, dublu premiată la „Topul național al firmelor 2019”

Traian Dan

Berg Banat își face fabrică la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

ADR Vest: Conexiuni rutiere de milioane de euro în Timiș

redactia

Optim PM livreaza Shopping City Satu Mare

redactia

Leave a Comment