Cluj Fonduri Europene

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, modernizată cu bani europeni

Consiliul Județean Cluj a fost notificat oficial în legătură cu faptul că proiectul de extindere și modernizare, cu fonduri europene, a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost declarat câștigător.

Alin Tișe, președintele Consiliul Județean, consideră că notificarea reprezintă o veste bună ce generează o dublă satisfacție. Pe de o parte, în anul 2019, Anul Sănătății la Consiliul Județean, o nouă clinică medicală va fi extinsă și modernizată. Faptul că pentru aceasta se vor folosi bani europeni înseamnă, în plus, o economie substanțială la bugetul județului, ceea ce va permite derularea, în mod suplimentar, a altor investiții în beneficiul pacienților și al uni act medical de calitate.

Proiectul de extindere, reamenajare și modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică prevede, în principal, o extindere a suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Astfel, noua clădire va avea un regim de înălțime S+P+3E și va crea noi spații necesare decongestionării funcțiunilor existente în acest moment la parter și la etajul I, astfel încât noile încăperi rezultate ca urmare a supraetajării să asigure fluxul specific unei secții de asemenea profil. Funcțional, viitoarea construcție va fi organizată pe trei compartimente separate în care vor fi amplasate un număr total de 30 de paturi.

Astfel, la subsolul clădirii va fi organizat un spațiu tehnic și de aprovizionare, respectiv o parcare cu 10 locuri destinată personalului medical. La parter se va reamenaja zona actuală de primire și internare pacienți (ambulatoriu), respectiv se vor crea noi spații printre care zona de recepție și secretariat, cabinetele de consultații și tratamente/pansamente, cabinetul medicului de gardă, laboratoare pentru investigații paraclinice, precum și o sală de așteptare prevăzută cu un loc de joacă pentru copii. La primul etaj se va reconfigura actualul spațiu prin crearea compartimentului de spitalizare permanentă, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă, cu mențiunea că sistemul de cazare pentru grupa de copii 1-3 ani va fi organizat pentru mamă și copil împreună, în același salon. La cel de-al doilea etaj vor fi amplasate compartimentul de toxicomani, cu acces controlat, și o zonă de activități medicale.

De asemenea, la acest etaj va fi amenajată și o curte interioară – terasa deck lemn destinată tuturor pacienților internați aici. Nu în ultimul rând, la cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media.

Valoarea totală a investiției care se realiza pe o durată de maxim doi ani de zile este de 19.291.848,57 lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012,59 de lei. În ceea ce privește cofinanțarea Consiliului Județean, aceasta este de 2%.

În prezent, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică cu Compartiment de Toxicomanie funcționează pe strada Ospătăriei f.n. din cartierul Mănăștur, într-o clădire destinată inițial unei foste creșe. Întrucât imobilul a fost construit în alt scop, acesta a devenit, în timp, subdimensionat, cu probleme vizibile în asigurarea și respectarea circuitelor funcționale minime, specifice unei unități sanitare de profil.

Înființată în 1 martie 2004, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică oferă pacienților o gamă largă de servicii, de la examene psihiatrice, psihologice și logopedice, la stabilirea de diagnostice clinice, investigații paraclinice și recuperare psihică. În ceea ce privește Ambulatoriul de Psihiatrie Pediatrică, aici se efectuează consultații de specialitate, dispensarizarea bolnavilor cronici cu eliberarea rețetelor în regim de gratuitate, consiliere psihiatrică familială și individuală, testări psihologice, investigații de laborator, etc.

Related posts

Șapte autobuze noi, achiziționate cu bani europeni, vor sosi la Oradea în luna mai

Traian Dan

Alberto Pezzi will be speaker at TCIC in Cluj-Napoca

Ligia Voro

Electric Castle își va mări suprafața de festival cu 30% anul viitor

Nora Dumitrescu

Vitacom se mută din Cluj-Napoca în acest an

Nora Dumitrescu

Familia Cionca şi CIT Resources – 10 milioane de acţiuni la Cemacon Cluj

Stefana Muresan

Huedinul își reface canalizarea pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Austriecii de la Rondocarton investesc 16 mil. euro pentru dezvoltarea fabricilor din Apahida şi Şura Mică

Stefana Muresan

Fonduri europene de 10 miliarde de euro, în exercițiul actual

Stefana Muresan

Tarom reia zborurile din Cluj-Napoca către Paris

Stefana Muresan

Sute de antreprenori lansați în Ardeal printr-un proiect european

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania a achiziționat Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN

Stefana Muresan

„Construirea poveștilor de succes comune": Tren de mare viteză Budapesta – Cluj – București

Stefana Muresan

Maramureș – Fazarea unui proiect de 14 mil. de euro, aprobat de Comisia Europeană

Stefana Muresan

100.000 euro pentru pensiuni și restaurante prin programul „ELECTRIC UP”

Traian Dan

Americanii de la Tommy Hilfiger și-au deschis magazin în Cluj

Nora Dumitrescu

Sebeş-Turda, Lot 3, prima autostradă care se deschide în acest an

Stefana Muresan

Univers T din Cluj Napoca, locul I în Topul Național al Firmelor

Stefana Muresan

Emag intră pe piața Clujului cu un curierat de mâncare

Nora Dumitrescu

Primul laborator acreditat din România după noile standarde, la ABA Crișuri

Traian Dan

Două grădinițe orădene au fost extinse și reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

Plata cu carduri contactless în transportul public din Cluj

Ligia Voro

Firmele de mobilier din Ardeal vor să deschidă un centru expozițional

Nora Dumitrescu

Clujenii de la Fortech, câștigători în competiția pentru birourile viitorului

Nora Dumitrescu

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Leave a Comment