Cultural Slider

Ambasadorul României în Franţa: Catedrala Notre-Dame din Paris “va renaşte”

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, este de părere că în perioada următoare va fi un elan de solidaritate pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris, afectată de un puternic incendiu, şi că celebrul monument va renaşte.

Ambasadorul Luca Niculescu a vorbit la Radio France International (RFI) despre faptul că a văzut catedrala arzând, despre emoţia foarte mare care i-a cuprins pe oameni şi punctează că ireparabilul nu s-a produs şi că în curând va începe reconstrucţia edificiului.

“Am văzut cum catedrala ardea. Zidurile erau iluminate de flăcări din interior, zidurile, vitraliile. Şi am văzut mii de oameni care stăteau şi se uitau în tăcere la ce se întâmplă. Am văzut lacrimi în ochii unora. Am văzut cum din cer pica un fel de cenuşă. Emoţie foarte, foarte mare şi am văzut că emoţia este planetară. Pe de altă parte, ireparabilul nu s-a produs, adică este în picioare catedrala. Catedrala nu se va prăbuşi şi cât de repede va începe reconstrucţia. Acum suntem în perioada în care trebuie răcită catedrala, o operaţiune care va dura câteva zile, dar ea va renaşte”, a afirmat diplomatul român, citat de Agerpres.

Acesta apreciază că va fi un elan de solidaritate pentru refacerea catedralei, despre care spune că este simbol al creştinătăţii, un monument al patrimoniului universal.

“Este un simbol al creştinătăţii, este un simbol al Franţei, este un simbol al Europei, este un monument al patrimoniului universal. Cred că nu este un om care să nu aibă povestea lui cu Notre-Dame, fie că e vorba pur şi simplu de o fotografie în faţa catedralei, fie că e vorba despre romanele pe care le-a citit, despre filmele pe care le-a văzut, de opera la care a fost şi a ascultat muzica de la Notre-Dame. Cu siguranţă va fi un elan de solidaritate pe măsură. Mă uitam la toate mesajele din această dimineaţă şi la radio, şi la televizor, şi pe Twitter: toţi vorbesc acum despre necesitatea reconstrucţiei şi e probabil să avem şi un moment de solidaritate naţională, aşa cum s-a întâmplat după atentatele teroriste de acum câţiva ani”, a precizat, la RFI, ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

Incendiul care s-a declanşat luni după-amiază târziu şi a devastat o parte din Catedrala Notre-Dame din Paris este stins în totalitate, a anunţat, marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri, relatează AFP.

Related posts

DENT ESTET Sibiu la 6 luni de activitate: medicii gestionează tot mai multe cazuri de implantologie și estetică dentară cu nivel de complexitate ridicat

Stefana Muresan

Universitatea de Vest din Timișoara: Lansarea proiectului „Local Heritage for Active Tourism in Banat”

Stefana Muresan

Pădurea de Mâine

redactia

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Traian Dan

Cinematograful-dom revine în inima Sibiului, la Astra Film Festival 2019

Ligia Voro

Oradea Job Expo dă startul la angajările de toamnă în Bihor

Traian Dan

Prima ediție a L.I.F.T. Social Media Training 2019. Despre social media, tool-ul fascinant care pune lucrurile în mișcare (I)

Ligia Voro

Filiala de înmagazinare gaze naturale a Romgaz, operațională din 1 aprilie

Ligia Voro

S-au finalizat lucrările la clădirea ambulatoriului Spitalului Militar Oradea

Traian Dan

Conferința Europeană de Istorie Rurală „RURAL History 2023”, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Conducerea prin exemplul personal și transferul cunoștințelor către generațiile mai tinere

Ligia Voro

Premieră: PepperEscu, primul robot care lucrează într-o companie imobiliară 

Ligia Voro

26 iunie 2020 – Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri. Recomandările lui Cătălin Păduraru, Preşedintele VINARIUM International Wine Contest

redactia

„Cel mai lung mic din lume” – record de Ziua Națională a României

Traian Dan

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

15 ani AHK Romania – 15 ani de relații economice româno-germane de succes

Ionut Oprea

Alin Tișe: Transparenţă cât mai mare în selectarea ONG-urilor finanțate de CJ

Stefana Muresan

Pentru a sprijini tinerii fermieri în vederea achiziționării de teren, Europarlamentarul Daniel Buda propune modelul Prima Fermă

Stefana Muresan

S-a deschis aplicația pentru programul de granturi destinat IMM, PFA și ONG

Traian Dan

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR): În plină criză COVID-19, avem în linia întâi peste 7.700 de angajați

Papuc Irina

Bază de date despre Centenar, realizată prin colaborarea UBB, NTT DATA și BCU

Stefana Muresan

Warsaw first Polish city to join EBRD Green Cities

Ionut Oprea

Intalnire cu Ioan-Aurel Pop la Gaudeamus Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile în cadrul CSALB

Traian Dan

Leave a Comment