Fonduri Europene Slider Timiș Ultimele stiri

Dotări pe bani europeni pentru UPU a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat astăzi, 16 aprilie 2019, în sala de consiliu a PMT, două noi contracte de finanțare în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Primul dintre proiecte prevede dotarea cu echipamente medicale performante a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

Astfel, prin proiect va fi achiziționată aparatură medicală adaptată cerințelor de astăzi pentru UPU, după cum urmează: un videolaringoscop – sistem complet, pentru intubații dificile, o măsuță de resuscitare pentru nou-născuți, un ventilator neonatal, un RMN, un aparat mobil de radiologie, un pulsoximetru, analizoare markeri inflamatori, biochimie și sediment urinar, un monitor portabil de respirație, un cărucior și o măsuță mobilă pentru medicamente.

În total, vor fi achiziționate 12 echipamente moderne pentru îmbunătăţirea calității serviciilor spitalicești de urgență la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Valoarea totală a investiției este de 6.818.454,74 lei, din care finanțare nerambursabilă – 6.672.295,44 lei. Perioada de implementare este de 15 luni.

Cel de-al doilea proiect vizează îmbunătățirea eficienței energetice în sectorul rezidențial prin reabilitarea termică a unor noi blocuri de locuințe din municipiul Timișoara. Este vorba de două imobile – str. Gheorghe Lazăr nr. 36 (S+P+10E) și Intrarea Iulia Simu nr. 12, bl. 8C (S+P+4E), care totalizează un număr de 159 de apartamente.

Sunt prevăzute mai multe tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, a planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de reparații, finisaje etc. Investițiile vor conduce la diminuarea consumului de energie pentru încălzirea apartamentelor, reducerea emisiilor de CO2 și, bineînțeles, îmbunătățirea aspectului urbanistic.

Valoarea totală a proiectului este de 2.945.452,32 lei, din care finanțare nerambursabilă – 1.756.463,99 lei. Durata de implementare este de 20 de luni.

Semnatarii contractelor au fost Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

 

Proiectele sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 8 –  Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1,  Operațiunea 8.2.B – Unități de primiri urgențe, respectiv Axa prioritară 3 –  Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 432 de proiecte, în valoare totală de 559,53 milioane euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 452,79 milioane euro.

Related posts

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

Papuc Irina

Fortech caută 50 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi

Stefana Muresan

Medicii, personalul MAI și persoanele peste 60 de ani au prioritate la Profi

Traian Dan

Cum avansează lucrările pe Autostrada Comarnic – Brașov

Nora Dumitrescu

Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Stefana Muresan

PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT), pentru regiunea Centru, proiect de peste 8 mil. lei

Stefana Muresan

La Timişoara a fost deschisă Camera de Diplomaţie Comercială cu Republica Serbia

Robert Bloancă

38 de drumuri judetene vor beneficia in 2018 de lucrari de intretinere, investiție de peste 70 mil. lei in Cluj

Stefana Muresan

Investițiile la Spitalul Clinic Județean Mureș continuă

Stefana Muresan

ROMGAZ va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând de sâmbătă

Ligia Voro

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Stefana Muresan

Autostrada Sebeș – Turda, blocată în instanță

Nora Dumitrescu

Încă un chiriaș în Clădirea One Victoriei Center

Ligia Voro

Clujul va înghiți alte două filiale ale Electrica Distribuție

Nora Dumitrescu

Investiții de 230 milioane euro în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare

Stefana Muresan

Racul bihorean, subiectul unui proiect derulat de C.A.P.D.D. Bihor

Traian Dan

Alianța SUA – România prinde rădăcini la Târgu Mureș. Jim Rosapepe alături de antreprenori și personalități

Ligia Voro

Cinci ofertanți pentru contractul național de achiziție a autobuzelor electrice

Stefana Muresan

Ministrul Tansporturilor: Sunt deschise 13 şantiere, însumând 169 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Puteți depune propuneri pentru noul Start-up Nation

Ligia Voro

Omer Tetik: “Vom crește finanțările pentru a susține economia”

Nora Dumitrescu

Acord de Parteneriat Economic UE-Japonia. Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

redactia

Rebuilding travel – cinci măsuri care te ajută să călătorești (aproape) gratis

Traian Dan

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Leave a Comment