Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castigatorii Real Estate Hackathon 2019

Între 12 și 13 aprilie 2019, PropTech România, platforma românescă de inovație dedicată domeniului real estate, a găzduit în București primul hackathon de real estate din Europa.

 

Evenimentul a reunit peste 200 de specialiști din domeniile tech și real estate, iar pe parcursul celor două zile de hackathon, cele peste 30 de echipe locale și internaționale înscrise în competiție, au gândit și dezvoltat soluții și platforme de inovație adaptate celor 6 categorii din concurs specifice diferitor segmente ale industriei de real estate.

Provocările adresate start-up-urilor și companiilor de tehnologie, propuse de jucători importanți din piața locală de real estate, precum JLL România, Nepi Rockastle, Ceetrus, Portland Trust, Speedwell și Simacek, s-au axat pe zona de intermedieri imobiliare, clădiri inteligente de birouri, facility management, rezidențial, retail și comunitate.

« Prin intermediul acestei competiții am deschis oficial platforma de interacțiune directă între jucătorii de tech și real estate. Suntem placut impresionați de numărul mare de participanți, dar, mai ales, de soluțiile digitale inovatoare înscrise în competiție. Pe de-o parte am remarcat că există o nevoie stringentă de digitalizare a industriei imobiliare, aspect care poate schimba major dinamica domeniului pe termen mediu și lung, iar, pe de altă parte, că există foarte mulți profesioniști în industria de technologie, care au nevoie de promovare și investiții pentru a-și implementa soluțiile. Sperăm ca prin intermediul platformei PropTech România să generăm investițiile necesare, precum și noi modele de business.», a declarat Ciprian Pașca, Co-Fondator PropTech România.

Marius Barbu, Head of Asset Management Nepi Rockcastle a declarat: „Suntem recunoscători pentru oportunitatea pe care ne-a oferit-o PropTech Romania, de a deveni parteneri ai hackathonului și am fost plăcut surprinși să descoperim că participanții au reușit să creeze soluții viabile de business, într-un timp extrem de scurt. Am avut deja prima întâlnire cu câștigătorii categoriei noastre și ne propunem să implementăm soluția propusă de ei în cel mai scurt timp. Toate echipele au avut idei foarte bune și sperăm că, după acest eveniment, vom pune bazele unor noi colaborări, deoarece avem nevoie de parteneri alături de care să inovăm. Credem că împreună avem toate resursele necesare pentru a crea proiecte de succes care să schimbe dinamica pietei de retail.”

Compania locală BRIGHT AGENCY, deținută de antreprenorul Bogdan Nicoară, a fost desemnată câștigătoarea competiției, obținând cel mai mare punctaj din partea juriului. Soluția propusă de echipa BRIGHT a fost înscrisă la categoria retail, în cadrul provocării date de Nepi Rockcastle cu privire la managementul și contractarea spațiilor comerciale temporare. Platforma creativă propusă de BRIGHT presupune o soluție digitală eficientă, care permite potențialilor chiriași să acceseze în timp real spațiile disponibile dintr-un centru comercial, să vadă configurația acestora, precum și costurile de închiriere aferente. Pe de altă parte, prin intermediul algoritmilor și utilizării inteligenței artificiale, aplicația permite configurarea unui help center activ 24 din 24 cu ajutorul chat boților. Totodată, se pot trimite notificări cu privire la statusul contractelor și termenul expirării acestora și se pot include setări de reînnoire automată. Mai mult, aplicația poate face predictibil și gradul de ocupare a spațiilor prin intermediul comportamentului pe care chiriașii îl au în platformă.

Pe locul doi s-a clasat compania locala Sigtree Technologies, specializată în dezvoltarea de soluții software I0T pentru case inteligente, platforme industriale și cladiri de birouri. Sigtree Tehnologies a propus o soluție inteligentă pentru segmentul rezidențial, în cadrul provocării lansate de compania Speedwell. Nu în ultimul rând, echipa CenterMine din Bulgaria a ocupat locul trei pentru proiectul inovator dezvoltat pe zona de brokeraj, tema propusă în competiție de JLL România, partenerul oficial al evenimentului.

Echipele clasate pe primele trei locuri au câștigat premii în valoare de 5000, 2500 și 1000 de euro, precum și șansa de a reprezenta proptech-ul românesc în cadrul conferinței Future Proptech ce va avea loc în Londra, în perioada 13 și 15 mai 2019.

Caștigătorii pe fiecare categorie a competiției, respectiv comunitate (Ceetrus), Facility Management (Simacek), Rezidențial (Speedwell), clădiri de birouri (Portland Trust), brokeraj (JLL) și retail (Nepi Rockcastle), au fost echipele GoTiny, Just Mad, Sigtree Technologies, Parkly, Optimrent și Bright Agency.

Criteriile de jurizare au ținut cont de înțelegerea problemei, fezabilitatea și validarea soluției propuse, analiza competiției și gradul de expertiză al fiecarei echipe. Din juriu au făcut parte Silviana Petre – CEO JLL România, Marius Barbu – Asset Manager Nepi Rockcastle, Cristina Țoncu – Program Director Techcelerator, Dragoș Nicolaescu – Angel Investor și Ciprian Pașca – Co-Founder Proptech România. Experții din juriul hackathonului estimează că implementarea soluțiilor inovatoare prezentate în cadrul competiției ar putea avea un potențial comercial de peste un milion de euro.

În luna iunie, PropTech România va organiza PropTech Demo Day, un alt eveniment interactiv adresat industriei de real estate, în cadrul căruia dezvoltatorii de soluții proptech își vor prezenta proiectele inovatoare, având posibilitatea de a atrage finanțare pentru start-up-urile lor.

 

Lansată oficial în luna martie 2019, PropTech România este o platformă dedicată antreprenorilor, investitorilor și dezvoltatorilor pasionați să găsească soluții tech pentru industria imobiliară și să genereze modele de business inovatoare printr-o înțelegere aprofundată a domeniului imobiliar. Conceptul PropTech România este gândit de patru antreprenori români cu experiență vastă în consultanță de business, startup-uri, tehnologie și A.I.

 Proptech este un termen folosit pentru a descrie orice fel de soluție de transformare digitală care are legatură cu unul sau mai multe dintre ciclurile de viață ale unei proprietăți imobiliare, de la arhitectură și construcții, la dezvoltarea, administrarea, vânzarea/cumpararea și folosirea oricăror imobile de tip rezidențial, comercial, industrial sau de birouri. Pe plan internațional, AirBnb și WeWork sunt considerate soluții de proptech.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Doua premii castigate de Optim PM in cadrul galei SEE Real Estate Awards 2019

Articolul următor

Techsylvania aduce în premieră în România oameni-cheie din companii precum Nike, BBC, Go-Jek și Softbank Vision Fund

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Maracana renews lease at MLP Bucharest West

Maracana, a company specialising in transport, warehousing, logistics and distribution services, has renewed its lease contract for 5,000…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share