Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțarea Grupului TeraPlast din partea BERD ajunge la 16 milioane de euro

Finantarea Grupului TeraPlast, cel mai mare producator de materiale de constructii cu capital romanesc, din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ajunge la suma de 16 milioane de euro. Investitiile vizează divizia Steel a Grupului in scopul dezvoltarii unitatilor de productie si cresterii prezentei regionale si vor fi derulate in decursul acestui an si al anului viitor.

Proiectul Depaco, cofinantat prin ajutor de stat, presupune dezvoltarea unei unitati noi de productie ce va avea spatii noi de productie, depozitare si utilaje de productie. Unitatea de productie care urmează să fie dezvoltată in cadrul proiectului, va fi construită intr-o nouă locatie si va avea o productie anuala cumulata de peste 10 milioane de metri patrati de tigla si profile.

Inaugurată in 2017, TeraSteel Serbia – prima unitate de productie cu capital privat romanesc deschisa in strainatate dupa 1990 – a devenit rapid, impreuna cu TeraSteel Romania, un exportator important in Sud-Estul Europei.

Investitia totala in TeraSteel Serbia, de la infiintare si pana in prezent, se ridică la peste 6,5 milioane de euro. Dintre acestia, peste 1 milion de euro reprezinta investitia in modulul de panouri termoizolante cu vată minerală și in linia de tabla cutată autoportantă, realizată in decursul anului 2018. Capacitatea de productie a fabricii din Serbia este comparabila cu cea din Romania – aproximativ 2,2 milioane de metri patrati de panouri, anual.

Cifra de afaceri a Grupului TeraPlast a crescut cu 91% in 2018, la 804,9 milioane de lei, pe fondul avansului luat de Divizia Steel, sustinută de extinderea pe piata din Serbia si consolidarea Depaco.

Cele 16 milioane de euro pe care le va primi Grupul TeraPlast de la BERD au trei componente. O parte, respectiv 5 milioane de euro, merge catre Depaco, pentru finantarea partiala a unui proiect de extindere a capacitatilor de productie. Alte 5 milioane de euro vizeaza TeraSteel Serbia, pentru returnarea unei parti din imprumutul primit de la TeraPlast la infiintare. De asemenea, TeraPlast a decis majorarea capitalului social al TeraSteel Serbia cu 1,7 milioane de euro. Cea de-a treia componenta, in valoare de 6 milioane de euro, are acelasi obiectiv de dezvoltare a capacitatilor de productie si a pozitiei regionale ale diviziei Steel. Exporturile TeraSteel ajung in peste 25 de tari, iar in 2018 se apropie de 30 de milioane de euro. Ne desfasuram activitatea intr-o piata in dezvoltare, iar TeraSteel are deja pozitia de partener de incredere la nivel regional. Acordul cu BERD este un vot de incredere pentru demersurile noastre de a ne creste competitivitatea in piata si pentru potentialul Grupului TeraPlast.” a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie al TeraPlast.

Începand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Catedrala Notre-Dame din Paris, după incendiul devastator. Primele imagini din interior

Articolul următor

Autostrada Sibiu-Pitești, finalizată în 2025

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share