Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

OMV Petrom a început producţia la noua unitate din cadrul rafinăriei Petrobrazi

The logo of Romanian integrated oil company OMV Petrom is pictured outside its headquarters in Bucharest, Romania, March 28, 2019. Picture taken March 28, 2019. Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ROMANIA OUT.

OMV Petrom a început în luna martie producţia la noua unitate Policombustibili din cadrul rafinăriei Petrobrazi, după investiţii de 65 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Noua unitate Policombustibili permite conversia GPL şi a benzinei uşoare de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată – benzina şi motorina – cu ajutorul unei tehnologii inovative. Aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume şi este prima care converteşte şi benzina uşoară de joasă calitate, nu doar GPL.

“Prin noua unitate Policombustibili, tehnologii de ultimă generaţie din industria petrochimică şi de rafinare sunt disponibile acum şi în rafinăria Petrobrazi. Datorită investiţiilor susţinute, Petrobrazi continuă să fie una dintre cele mai importante rafinării din România, funcţionând la cele mai înalte standarde – inclusiv de eficienţă energetică şi de mediu – şi contribuind la dezvoltarea economică a zonei”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Având la bază tehnologia inovativă Policombustibili (PolyFuelŽ), dezvoltată de compania franceză Axens, noua instalaţie din cadrul Petrobrazi permite creşterea valorii mixului de producţie datorită ponderii mai mari a benzinei şi motorinei în produsele obţinute de rafinărie. Anual, circa 50.000 de tone de benzină şi motorină vor rezulta din conversia GPL şi a benzinei uşoare, cantitate echivalentă cu 1 milion de plinuri.

Capacitatea totală a rafinăriei Petrobrazi va rămâne neschimbată, la 4,5 milioane de tone anual.

Lucrările la proiectul unităţii Policombustibili au început în 2017 şi au necesitat investiţii de aproximativ 65 de milioane de euro. Proiectul a implicat construirea noii unităţi care se întinde pe o suprafaţă mai mare decât cea a unui teren de fotbal. Lucrările la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore de muncă fără incidente, fiind implicate peste 550 de persoane – specialişti OMV Petrom, precum şi sub-contractori specializaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ARIR anunță primul Forum dedicat relațiilor cu investitorii și analiștii în 23 mai 2019

Articolul următor

Aktor, mobilizare pe cel mai lung lot al Autostrăzii Sebeş-Turda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share