Bistrița-Năsăud Cluj Investitii Slider Ultimele stiri

Consulul onorific al Republicii Italiene în România, Massimo Novali: „Acțiunile noastre sunt cartea noastră de vizită”

Noul consul onorific al Republicii Italiene pentru județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, E.S. Massimo Novali este un cunoscut om de afaceri din Cluj-Napoca, care de 22 de ani s-a ataşat de România, de cultura şi spiritul românesc. Din noua sa poziţie oficială doreşte să sprijine şi să dezvolte relaţiile politice, economice şi culturale bilaterale dintre instituţiile române, mediul de afaceri italian şi cel românesc.

 

Care sunt atribuțiile dar și beneficiile pentru poziția de consul onorific al Republicii Italiene pentru județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș?

Consulii onorifici îndeplinesc atribuții consulare care nu implică exercitarea autorității de stat, dar au ca atribuții principale stimularea mediului de afaceri prin susținerea inițiativelor de interes comun în mediile politice, economice și culturale, oferirea de asistență a cetățenilor italieni aflați în situații deosebite. Consulii onorifici nu au avantaje materiale, personal mă simt onorat de această numire de a putea reprezenta Republica Italiană în statul care mă găzduiește.

 

Ce atribuții aveți ca șef al Oficiului Consular al Republicii Italiene din Cluj-Napoca? Ce funcții consulare încredințate de Guvernul italian veți exercita aici?

Ca șef al Oficiului Consular al Republicii Italiene, conform art. 45 din DPR din 5 ianuarie 1967, unde sunt stabilite atribuțiile principale ale consulilor onorifici, atribuţiile ar fi: asistarea cetățenilor italieni din districtele mandatate în vederea relaționării cu instituțiile locale, a celor care se află ca turiști sau doar tranzitează regiunea și a cetățenilor italieni care sunt reținuți sau în detenție. Implicarea în menținerea contactelor cu toate asociațiile italiene care operează în circumscripția în care am competențe, prin asistarea și informarea cetățenilor italieni care doresc să activeze în mediul de afaceri sau cultural.

Printre funcțiile consulare încredințate de Guvernul italian ar fi: primirea actelor din partea cetățenilor italieni și transmiterea acestora la Oficiul Consular General pentru emiterea de documente, pașapoarte, carte identitate și alte documente provizorii de călătorie.

Cu ce puteți ajuta relațiile dintre business-ul italian în cele trei județe, instituții publice și mediul de afaceri autohton?

Prezența mea în mediul de afaceri de peste 22 ani, cunoașterea limbii române și a culturii poporului român este un factor important pentru îmbunătățirea relațiilor dintre business-ul italian în cele trei județe, instituții publice și mediul de afaceri autohton. Îmi voi canaliza tot efortul pentru a putea menține și îmbunătăți relațiile dintre business-ul italian și business-ul autohton.

Ce relații aveți cu asociațiile private ale mediului de afaceri italian în Cluj și celelalte județe pe care le reprezentați?

Relațiile cu asociațiile private ale mediului de afaceri italian atât în Cluj cât și în județele pe care le reprezint sunt deosebite. Prezența în județe a mai multor asociații ale mediului de afaceri și culturale este un aport important pentru creșterea  economică și culturală a regiunii. Prin atribuțiile dobândite odată cu funcția de consul onorific, practic a crescut responsabilitatea în ceea ce privește  promovarea, menținerea și îmbunătățirea acestor relații.

 

Un mesaj către cititori…

Am început  un an  plin de evenimente. Prin serbarea inaugurală de deschidere a Consulatului Onorific din Cluj-Napoca, din 25 ianuarie 2019,  am  reușit ca la același eveniment să fie împreună oficialitățile instituțiilor locale din cele trei județe, a reprezentanților mediului de afaceri autohton cât și a mediului de afaceri italian, toate asociațiile au fost prezente  împreună cu  reprezentanți ai mediului cultural, pentru a putea realiza conceptul SISTEMA ITALIA, adică a uni, relaționa și evidenția ceea ce înseamnă Italia. Acțiunile noastre sunt cartea noastră de vizită.

 

 

Related posts

Andreea Mija – director general: “Expert Cleaning crește semnificativ în fiecare an și de aceea investim în capacitatea noastră operațională”

redactia

Sebeş-Turda, Lot 3, prima autostradă care se deschide în acest an

Stefana Muresan

Sâmbătă, 23 mai 2020, se va redeschide Piața 100 (auto și Obor) din Oradea

Traian Dan

Compania Creative Concept din Mureș, afaceri de peste 400.000 de euro din obiecte de mobilier

Stefana Muresan

O companie din Cluj face ambulanțe împotriva coronavirusului

Nora Dumitrescu

Trei luni, activitatea UPU Oradea se va desfășura în 43 de containere modulare

Traian Dan

Primul Hackathon Colliers aduce inteligența artificială în piața imobiliară locală

Papuc Irina

ROMGAZ și SOCAR au încheiat un Memorandum de Înțelegere

Ligia Voro

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania va debuta cu ”Marșul lecturii”

Stefana Muresan

Peste 2,2 milioane de euro, investite de E.ON, în ultimii cinci ani, în şcolile din România

Stefana Muresan

Operatiune de amploare in cel mai fierbinte punct de pe Autostrada Liliecilor, lotul 4 de pe Lugoj – Deva

Stefana Muresan

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

Facilitec România vândută către Momentum Capital

Ligia Voro

Rusia va avea consulat la Șimleu Silvaniei

Nora Dumitrescu

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Nora Dumitrescu

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, aprobat

Ligia Voro

Tenaris a introdus un sistem informatic de gestionare a cheltuielilor

Nora Dumitrescu

Vor veni în ţară peste 800 milioane euro, fonduri europene

Stefana Muresan

O jumătate de miliard din China pentru proiecte locale Smart City. Clujul, oraşul fanion

Stefana Muresan

InnoEnergy Hub România susține în continuare antreprenorii prin programele oferite

Ligia Voro

Unul dintre cei mai influenţi tineri din Europa, Cornel Amariei (25 ani) – director de inovaţie la Continental

Stefana Muresan

HIRSCH Porozell, 45 de ani de experiență internațională în producerea polistirenului expandat

Ligia Voro

Universitatea Tehnică va produce roboți sociali

Nora Dumitrescu

Platforma românească de recrutare pentru medici primeşte o finanţare de la fondatorul reţelei Regina Maria şi este evaluată la 1 milion euro

Stefana Muresan

Leave a Comment