Bistrița-Năsăud Cluj Investitii Slider Ultimele stiri

Consulul onorific al Republicii Italiene în România, Massimo Novali: „Acțiunile noastre sunt cartea noastră de vizită”

Noul consul onorific al Republicii Italiene pentru județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, E.S. Massimo Novali este un cunoscut om de afaceri din Cluj-Napoca, care de 22 de ani s-a ataşat de România, de cultura şi spiritul românesc. Din noua sa poziţie oficială doreşte să sprijine şi să dezvolte relaţiile politice, economice şi culturale bilaterale dintre instituţiile române, mediul de afaceri italian şi cel românesc.

 

Care sunt atribuțiile dar și beneficiile pentru poziția de consul onorific al Republicii Italiene pentru județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș?

Consulii onorifici îndeplinesc atribuții consulare care nu implică exercitarea autorității de stat, dar au ca atribuții principale stimularea mediului de afaceri prin susținerea inițiativelor de interes comun în mediile politice, economice și culturale, oferirea de asistență a cetățenilor italieni aflați în situații deosebite. Consulii onorifici nu au avantaje materiale, personal mă simt onorat de această numire de a putea reprezenta Republica Italiană în statul care mă găzduiește.

 

Ce atribuții aveți ca șef al Oficiului Consular al Republicii Italiene din Cluj-Napoca? Ce funcții consulare încredințate de Guvernul italian veți exercita aici?

Ca șef al Oficiului Consular al Republicii Italiene, conform art. 45 din DPR din 5 ianuarie 1967, unde sunt stabilite atribuțiile principale ale consulilor onorifici, atribuţiile ar fi: asistarea cetățenilor italieni din districtele mandatate în vederea relaționării cu instituțiile locale, a celor care se află ca turiști sau doar tranzitează regiunea și a cetățenilor italieni care sunt reținuți sau în detenție. Implicarea în menținerea contactelor cu toate asociațiile italiene care operează în circumscripția în care am competențe, prin asistarea și informarea cetățenilor italieni care doresc să activeze în mediul de afaceri sau cultural.

Printre funcțiile consulare încredințate de Guvernul italian ar fi: primirea actelor din partea cetățenilor italieni și transmiterea acestora la Oficiul Consular General pentru emiterea de documente, pașapoarte, carte identitate și alte documente provizorii de călătorie.

Cu ce puteți ajuta relațiile dintre business-ul italian în cele trei județe, instituții publice și mediul de afaceri autohton?

Prezența mea în mediul de afaceri de peste 22 ani, cunoașterea limbii române și a culturii poporului român este un factor important pentru îmbunătățirea relațiilor dintre business-ul italian în cele trei județe, instituții publice și mediul de afaceri autohton. Îmi voi canaliza tot efortul pentru a putea menține și îmbunătăți relațiile dintre business-ul italian și business-ul autohton.

Ce relații aveți cu asociațiile private ale mediului de afaceri italian în Cluj și celelalte județe pe care le reprezentați?

Relațiile cu asociațiile private ale mediului de afaceri italian atât în Cluj cât și în județele pe care le reprezint sunt deosebite. Prezența în județe a mai multor asociații ale mediului de afaceri și culturale este un aport important pentru creșterea  economică și culturală a regiunii. Prin atribuțiile dobândite odată cu funcția de consul onorific, practic a crescut responsabilitatea în ceea ce privește  promovarea, menținerea și îmbunătățirea acestor relații.

 

Un mesaj către cititori…

Am început  un an  plin de evenimente. Prin serbarea inaugurală de deschidere a Consulatului Onorific din Cluj-Napoca, din 25 ianuarie 2019,  am  reușit ca la același eveniment să fie împreună oficialitățile instituțiilor locale din cele trei județe, a reprezentanților mediului de afaceri autohton cât și a mediului de afaceri italian, toate asociațiile au fost prezente  împreună cu  reprezentanți ai mediului cultural, pentru a putea realiza conceptul SISTEMA ITALIA, adică a uni, relaționa și evidenția ceea ce înseamnă Italia. Acțiunile noastre sunt cartea noastră de vizită.

 

 

Related posts

FOTO: Golf, soare și tentația hole-in-one la Transilvania Business Challenger

Ligia Voro

Cluj: Frații Mureșan (Direct One), liber la preluarea Netcity Telecom

Stefana Muresan

La Universitatea din Sibiu a fost sărbătorită prima promoție a școlii de afaceri româno-chineză

Papuc Irina

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank

Stefana Muresan

Andreea Mija – director general: “Expert Cleaning crește semnificativ în fiecare an și de aceea investim în capacitatea noastră operațională”

redactia

Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni va costa 47 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca: Clasă cu învățământ dual, la Colegiul Tehnic Energetic

Stefana Muresan

UBB, produs de tehnologie virtuală cu americanii de la EON

Nora Dumitrescu

UTI și Eldiclau vor construi terminalul II de la Aeroportul Oradea

Stefana Muresan

Fortech atinge pragul de 700 de ingineri software

redactia

Coresi Avantgarden – proiect de regenerare urbană în Brașov

Ligia Voro

APIA eliberează adeverințe pentru Măsura 14- Bunăstarea animalelor

Traian Dan

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

BERD aderă la programul BCR de emisiune a obligațiunilor nepreferențiale de rang senior

Papuc Irina

ALISIA ENCO, colecție unicat de accesorii pentru cămăși

Ionut Oprea

Grecii de la Ellinair au operat primul zbor de la Cluj

Nora Dumitrescu

Platforma de food delivery hipMenu devine foodpanda

Ligia Voro

Teren de 4 ha, scos la vânzare pentru investitori de Primăria Mediaș

redactia

Se reiau treptat serviciile cu publicul în Sala ghişeelor din Primăria Oradea

Traian Dan

Producătorul de ambalaje Goldplast, investiții de 800.000 de euro în fabrica din Bistriţa

Stefana Muresan

PRIA Competition Chișinău în 21 noiembrie 2019

Ionut Oprea

Arad: Proiect de management al deşeurilor de peste 30 milioane de euro

Stefana Muresan

BNR a aprobat noua conducere executivă a CEC Bank

Papuc Irina

Stele Michelin pentru obiective din Târgu Mureș

Ligia Voro

Leave a Comment