Industrie Mureș Sanatate Slider Ultimele stiri

Pregătire științifică și antreprenorială pentru viitorii farmaciști la UMFST Târgu Mureș

Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) Târgu Mureș a format mii de farmaciști de-a lungul timpului și continuă acest trend. Despre oferta educațională și noutățile pregătite pentru viitorii farmaciști a oferit mai multe detalii Prof. Dr. Daniela Muntean, decanul Facultății de Farmacie.

 

Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST Târgu Mureș oferă studenților posibilitatea de a studia în cadrul unei baze de învățământ și cercetare dotată la standarde europene. Puteți oferi mai multe detalii?

Promovarea unui învățământ farmaceutic concordant cu cerințele pieței, centrat pe student, a fost și rămâne obiectivul principal al Facultății de Farmacie, atât pentru programul de studii Farmacie cât și pentru cel de Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic.

Studenții Facultății de Farmacie beneficiază de o clădire nouă, modernă și adaptată unor exigente standarde de calitate, extinsă pe o suprafață totală de aproximativ 6.000 m2 și compartimentată în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, sală de calculatoare etc., toate dotate cu mobilier specific activității didactice teoretice şi practice. În ceea ce privește cercetarea, studenții noștri au acces în laboratoarele de cercetare proprii (Laboratorul de Testare a Medicamentului, Laboratorul de licenţă şi, în scurt timp, Laboratorul de cercetări farmacognostice), respectiv în CCAMF (Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice).

 

Anul 2019 este an pilot pentru derularea proiectului  referitor la Simulatorul de Farmacie. Vă rog să oferiți mai multe detalii.

Ne-am propus ca prin acest simulator să le creăm studenților o conexiune reală cu atribuțiile administrative și, de ce nu, antreprenoriale pe care le vor avea în farmacie. Practic, proiectul Farmacie virtuală va familiariza studenții cu ce înseamnă un sistem informatic de gestiune, cum se utilizează și ce opțiuni oferă. De asemenea, studenții vor intra în contact cu procedurile după care se ghidează farmaciștii în activitatea curentă.

 

Cum arată oferta educațională pentru anul universitar 2019/2020?

În ceea ce priveşte oferta educaţională pentru anul universitar 2019-2020 nu există schimbări faţă de anul precedent, facultatea având două programe de licență: Farmacie, 5 ani de studiu, în limbile română şi maghiară, acreditat, cu 80 de locuri la buget (40 pentru limba română, 40 pentru limba maghiară) şi 95 locuri la taxă; Cosmetică medicală și Tehnologia produsului cosmetic, 3 ani de studiu – autorizat, 40 de locuri, 25 locuri bugetate, 15 locuri cu taxă și trei programe de masterat: Calitatea medicamentului, alimentului și mediului; Cosmetologie și dermofarmacie; Biotehnologie medicală.

Universitatea oferă studenţilor absolvenţi posibilitatea pregătirii postuniversitare prin studii de rezidenţiat în două specializări: Farmacie clinică şi Laborator Farmaceutic, respectiv doctorat.

 

Cum arată cei cinci ani de pregătire a viitorilor farmaciști?

Farmacistul este cel care, timp de 5 ani de studii universitare dobândeşte competențe și abilități ce-l situează într-o poziție privilegiată din punct de vedere profesional – între medic și pacient. Farmacistul girează calitatea produsului de la prepararea lui până la eliberare, urmărește trasabilitatea, este un administrator cu înaltă calificare, cunoscător al tuturor aspectelor legale ce privesc practica farmaceutică. Aș dori ca fiecare viitor candidat să aibă în mintea și în inima lui convingerea că Farmacia a fost, este și va fi o știință şi,  în egală măsură, o artă și o profesie cu oameni, pentru oameni şi că Facultatea de Farmacie din Târgu Mureș le oferă toate condiţiile pentru a se pregăti în acest sens.

Să nu uităm de cei ce vor opta pentru programul de Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, care vor deveni lideri în sectorul cosmetic, cu cunoştinţe solide teoretice şi tehnice în domeniul produsului cosmetic sintetic sau natural (chimia, tehnologia şi analiza produsului), respectiv a unor proceduri simple sau complexe de întreţinere a frumuseţii corporale, cărora din acest an universitar li se pune la dispoziţie în clădirea nouă a facultăţii un spaţiu dotat şi utilat cu aparatură specifică din gama ştiinţifică.

 

Aveți un mesaj pentru viitorii candidați la Facultatea de Farmacie?

Viitorilor candidaţi la Facultatea de Farmacie din Târgu Mureş le transmit că am fi onoraţi să-i avem studenţi, că pe parcursul celor 5, respectiv 3 ani de învăţământ universitar vor avea posibilitatea să se formeze într-una dintre cele mai frumoase domenii de activitate – acelea ce veghează asupra sănătăţii şi frumuseţii semenilor noştri.

de Arina TOTH

Related posts

ANOFM a anunțat un nou număr unic de apel pentru informarea cu privire la şomajul tehnic

Ion Surdu

Consiliul Judeţean Timiş va construi o parcare pentru camioane, de două milioane de euro, în parcul industrial propriu

Robert Bloancă

A fost lansat site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Pagina este disponibilă în limbile română, engleză și franceză

redactia

SHARE Bucharest 2017

Ionut Oprea

TOP ANGAJATORI 2019: Ce companii românești au apreciat angajații și care sunt surprizele clasamentului

Ligia Voro

Primăria Zlatna scoate la licitație exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine Ampelum

redactia

Aeroclubul României, cursuri gratuite de pilotaj şi paraşutism în mai multe județe

redactia

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Ligia Voro

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania – Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL

redactia

Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, invită autorităţile şi crescătorii români de animale la Pavilionul Franţei de la târgul Indagra 2019

Papuc Irina

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

Sălajul își face drumuri modernizate de 90 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Județul Maramureș va avea strategie energetică pe 10 ani

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience intenționează să deschidă un Centru de tehnologii pentru tratarea semințelor

Ligia Voro

A8, Tîrgu Mureș – Iași – Ungheni, realizată din fonduri europene, zice (încă) ministrul Șova

redactia

Familia Rusu scoate la vânzare grupul de firme din industria mobilei Rus Savitar – Casa Rusu

Stefana Muresan

Leader Team Broker – “Asiguratul care are CASCO, bun de plată dacă își retrage plângerea după repararea mașinii ”

Ligia Voro

Năvală la produsele de Cluj în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Sprijin financiar de peste 320 mil. de lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Stefana Muresan

România faptelor bune – performerii CSR ai României

Ligia Voro

Romanian Hospitality Awards: Baracca din Cluj, cel mai bun restaurant din Romania

redactia

Căsuţă bătrânească din Sălaj, transformată într-un mic palat cochet cu ajutorul lavandei

Stefana Muresan

Cum a fost anul 2019 pentru afacerile românești: cel mai mic număr de insolvențe din istorie – Analiză KeysFin

Papuc Irina

Nu mai putin de 10 proiecte europene castigate de CJ Cluj in ultimii doi ani, altele 9 aflate in evaluare

Stefana Muresan

Leave a Comment