Industrie Mureș Sanatate Slider Ultimele stiri

Pregătire științifică și antreprenorială pentru viitorii farmaciști la UMFST Târgu Mureș

Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) Târgu Mureș a format mii de farmaciști de-a lungul timpului și continuă acest trend. Despre oferta educațională și noutățile pregătite pentru viitorii farmaciști a oferit mai multe detalii Prof. Dr. Daniela Muntean, decanul Facultății de Farmacie.

 

Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST Târgu Mureș oferă studenților posibilitatea de a studia în cadrul unei baze de învățământ și cercetare dotată la standarde europene. Puteți oferi mai multe detalii?

Promovarea unui învățământ farmaceutic concordant cu cerințele pieței, centrat pe student, a fost și rămâne obiectivul principal al Facultății de Farmacie, atât pentru programul de studii Farmacie cât și pentru cel de Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic.

Studenții Facultății de Farmacie beneficiază de o clădire nouă, modernă și adaptată unor exigente standarde de calitate, extinsă pe o suprafață totală de aproximativ 6.000 m2 și compartimentată în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, sală de calculatoare etc., toate dotate cu mobilier specific activității didactice teoretice şi practice. În ceea ce privește cercetarea, studenții noștri au acces în laboratoarele de cercetare proprii (Laboratorul de Testare a Medicamentului, Laboratorul de licenţă şi, în scurt timp, Laboratorul de cercetări farmacognostice), respectiv în CCAMF (Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice).

 

Anul 2019 este an pilot pentru derularea proiectului  referitor la Simulatorul de Farmacie. Vă rog să oferiți mai multe detalii.

Ne-am propus ca prin acest simulator să le creăm studenților o conexiune reală cu atribuțiile administrative și, de ce nu, antreprenoriale pe care le vor avea în farmacie. Practic, proiectul Farmacie virtuală va familiariza studenții cu ce înseamnă un sistem informatic de gestiune, cum se utilizează și ce opțiuni oferă. De asemenea, studenții vor intra în contact cu procedurile după care se ghidează farmaciștii în activitatea curentă.

 

Cum arată oferta educațională pentru anul universitar 2019/2020?

În ceea ce priveşte oferta educaţională pentru anul universitar 2019-2020 nu există schimbări faţă de anul precedent, facultatea având două programe de licență: Farmacie, 5 ani de studiu, în limbile română şi maghiară, acreditat, cu 80 de locuri la buget (40 pentru limba română, 40 pentru limba maghiară) şi 95 locuri la taxă; Cosmetică medicală și Tehnologia produsului cosmetic, 3 ani de studiu – autorizat, 40 de locuri, 25 locuri bugetate, 15 locuri cu taxă și trei programe de masterat: Calitatea medicamentului, alimentului și mediului; Cosmetologie și dermofarmacie; Biotehnologie medicală.

Universitatea oferă studenţilor absolvenţi posibilitatea pregătirii postuniversitare prin studii de rezidenţiat în două specializări: Farmacie clinică şi Laborator Farmaceutic, respectiv doctorat.

 

Cum arată cei cinci ani de pregătire a viitorilor farmaciști?

Farmacistul este cel care, timp de 5 ani de studii universitare dobândeşte competențe și abilități ce-l situează într-o poziție privilegiată din punct de vedere profesional – între medic și pacient. Farmacistul girează calitatea produsului de la prepararea lui până la eliberare, urmărește trasabilitatea, este un administrator cu înaltă calificare, cunoscător al tuturor aspectelor legale ce privesc practica farmaceutică. Aș dori ca fiecare viitor candidat să aibă în mintea și în inima lui convingerea că Farmacia a fost, este și va fi o știință şi,  în egală măsură, o artă și o profesie cu oameni, pentru oameni şi că Facultatea de Farmacie din Târgu Mureș le oferă toate condiţiile pentru a se pregăti în acest sens.

Să nu uităm de cei ce vor opta pentru programul de Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, care vor deveni lideri în sectorul cosmetic, cu cunoştinţe solide teoretice şi tehnice în domeniul produsului cosmetic sintetic sau natural (chimia, tehnologia şi analiza produsului), respectiv a unor proceduri simple sau complexe de întreţinere a frumuseţii corporale, cărora din acest an universitar li se pune la dispoziţie în clădirea nouă a facultăţii un spaţiu dotat şi utilat cu aparatură specifică din gama ştiinţifică.

 

Aveți un mesaj pentru viitorii candidați la Facultatea de Farmacie?

Viitorilor candidaţi la Facultatea de Farmacie din Târgu Mureş le transmit că am fi onoraţi să-i avem studenţi, că pe parcursul celor 5, respectiv 3 ani de învăţământ universitar vor avea posibilitatea să se formeze într-una dintre cele mai frumoase domenii de activitate – acelea ce veghează asupra sănătăţii şi frumuseţii semenilor noştri.

de Arina TOTH

Related posts

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

BNR lansează monede din aur și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regina Maria

Papuc Irina

Numărul pasagerilor înregistraţi în transportul interurban şi internaţional a crescut în 2017 cu 8,1%

Stefana Muresan

Brașov: Spaniolii de la Indcar, caroserii de zece milioane de euro anul trecut

Stefana Muresan

O delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar, la București

Ligia Voro

Companiile din Tetarom își fac centre de vaccinare cu circuit închis

Nora Dumitrescu

DPD România a lansat un serviciu de curierat regional, cu livrări în Bulgaria, Ungaria şi Grecia

Stefana Muresan

Investiţie de 7 mil. euro pentru construirea unui parc ştiinţific şi tehnologic la Oradea

redactia

Jobful încheie un parteneriat strategic cu Microsoft România

Ionut Oprea

Banca Transilvania încheie un parteneriat cu Morphosis Capital pentru a finanţa IMM-uri româneşti

redactia

Tinerii din Baia Mare, inițiați în securitatea cibernetică

Nora Dumitrescu

Poluatorul industrial al Someșului, amendat cu 25.000 de euro

Nora Dumitrescu

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Sângeorgiu de Mureş, staţiune turistică de interes local

Stefana Muresan

Desant german în Transilvania. “Aici se face adevăratul business”

redactia

Fermierul Muscă din Arad face 40 mil. euro cu ambiţia de a nu intra în supermarket

Stefana Muresan

Globalworth îl numește pe Marian V. Popa Director General pentru România

Ion Surdu

ECHINACEA MIELAT – Tinctura de Echinacea cu miere pentru imunitate, pruritul (mâncărime a) pielii în boli hepatice cronice și stress. Produs realizat de Melidava

redactia

Noul Catalog Artmark Historical Estate – clădiri-emblemă din centrele marilor orașe, scoase la vânzare

Nicolae Pop

POZITIV TB: Rodica Lupu – „Cel mai bun rezultat al crizei va fi creșterea nivelului de digitalizare în toate mediile”

Traian Dan

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Stefana Muresan

Yango, aplicație de ridesharing deținută de rușii de la Yandex, a primit aviz tehnic pentru a funcționa timp de 2 ani

Papuc Irina

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

Nora Dumitrescu

Elrond a lansat aplicația care va atrage milioane de oameni în tehnologia blockchain

Ion Surdu

Leave a Comment