Industrie Mureș Sanatate Slider Ultimele stiri

Pregătire științifică și antreprenorială pentru viitorii farmaciști la UMFST Târgu Mureș

Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) Târgu Mureș a format mii de farmaciști de-a lungul timpului și continuă acest trend. Despre oferta educațională și noutățile pregătite pentru viitorii farmaciști a oferit mai multe detalii Prof. Dr. Daniela Muntean, decanul Facultății de Farmacie.

 

Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST Târgu Mureș oferă studenților posibilitatea de a studia în cadrul unei baze de învățământ și cercetare dotată la standarde europene. Puteți oferi mai multe detalii?

Promovarea unui învățământ farmaceutic concordant cu cerințele pieței, centrat pe student, a fost și rămâne obiectivul principal al Facultății de Farmacie, atât pentru programul de studii Farmacie cât și pentru cel de Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic.

Studenții Facultății de Farmacie beneficiază de o clădire nouă, modernă și adaptată unor exigente standarde de calitate, extinsă pe o suprafață totală de aproximativ 6.000 m2 și compartimentată în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, sală de calculatoare etc., toate dotate cu mobilier specific activității didactice teoretice şi practice. În ceea ce privește cercetarea, studenții noștri au acces în laboratoarele de cercetare proprii (Laboratorul de Testare a Medicamentului, Laboratorul de licenţă şi, în scurt timp, Laboratorul de cercetări farmacognostice), respectiv în CCAMF (Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice).

 

Anul 2019 este an pilot pentru derularea proiectului  referitor la Simulatorul de Farmacie. Vă rog să oferiți mai multe detalii.

Ne-am propus ca prin acest simulator să le creăm studenților o conexiune reală cu atribuțiile administrative și, de ce nu, antreprenoriale pe care le vor avea în farmacie. Practic, proiectul Farmacie virtuală va familiariza studenții cu ce înseamnă un sistem informatic de gestiune, cum se utilizează și ce opțiuni oferă. De asemenea, studenții vor intra în contact cu procedurile după care se ghidează farmaciștii în activitatea curentă.

 

Cum arată oferta educațională pentru anul universitar 2019/2020?

În ceea ce priveşte oferta educaţională pentru anul universitar 2019-2020 nu există schimbări faţă de anul precedent, facultatea având două programe de licență: Farmacie, 5 ani de studiu, în limbile română şi maghiară, acreditat, cu 80 de locuri la buget (40 pentru limba română, 40 pentru limba maghiară) şi 95 locuri la taxă; Cosmetică medicală și Tehnologia produsului cosmetic, 3 ani de studiu – autorizat, 40 de locuri, 25 locuri bugetate, 15 locuri cu taxă și trei programe de masterat: Calitatea medicamentului, alimentului și mediului; Cosmetologie și dermofarmacie; Biotehnologie medicală.

Universitatea oferă studenţilor absolvenţi posibilitatea pregătirii postuniversitare prin studii de rezidenţiat în două specializări: Farmacie clinică şi Laborator Farmaceutic, respectiv doctorat.

 

Cum arată cei cinci ani de pregătire a viitorilor farmaciști?

Farmacistul este cel care, timp de 5 ani de studii universitare dobândeşte competențe și abilități ce-l situează într-o poziție privilegiată din punct de vedere profesional – între medic și pacient. Farmacistul girează calitatea produsului de la prepararea lui până la eliberare, urmărește trasabilitatea, este un administrator cu înaltă calificare, cunoscător al tuturor aspectelor legale ce privesc practica farmaceutică. Aș dori ca fiecare viitor candidat să aibă în mintea și în inima lui convingerea că Farmacia a fost, este și va fi o știință şi,  în egală măsură, o artă și o profesie cu oameni, pentru oameni şi că Facultatea de Farmacie din Târgu Mureș le oferă toate condiţiile pentru a se pregăti în acest sens.

Să nu uităm de cei ce vor opta pentru programul de Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, care vor deveni lideri în sectorul cosmetic, cu cunoştinţe solide teoretice şi tehnice în domeniul produsului cosmetic sintetic sau natural (chimia, tehnologia şi analiza produsului), respectiv a unor proceduri simple sau complexe de întreţinere a frumuseţii corporale, cărora din acest an universitar li se pune la dispoziţie în clădirea nouă a facultăţii un spaţiu dotat şi utilat cu aparatură specifică din gama ştiinţifică.

 

Aveți un mesaj pentru viitorii candidați la Facultatea de Farmacie?

Viitorilor candidaţi la Facultatea de Farmacie din Târgu Mureş le transmit că am fi onoraţi să-i avem studenţi, că pe parcursul celor 5, respectiv 3 ani de învăţământ universitar vor avea posibilitatea să se formeze într-una dintre cele mai frumoase domenii de activitate – acelea ce veghează asupra sănătăţii şi frumuseţii semenilor noştri.

de Arina TOTH

Related posts

CTP continuă extinderea la nivel național și internațional, în 2018

Ionut Oprea

Firmele cu cercetare în Nord-Vest vor primi până la 10 mil. euro

Nora Dumitrescu

TeraPlast, majorare de participație cu încă 7% în Depaco

Stefana Muresan

Producătorul de scaune ergonomice Antares țintește afaceri de 8,5 mil. euro în 2019

redactia

Șunca „Miro” din Reghin, un ingredient proaspăt pentru pizzerii

Ligia Voro

A fost inaugurat pasajul subteran de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Traian Dan

România exportă cele mai multe viori din UE

Papuc Irina

FOTO: STEMsylvania – Școala de vară ce pregăteștii tinerii pentru viitor

Ligia Voro

Seniorii digitali ai Clujului, la final de program

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Târnava Sighișoara – a traditional Romanian company-manufacturer and brand

Transilvania Business

CJ Cluj: Lucrări de reabilitare a drumului județean Gilău – Someșul Rece – Marisel

Stefana Muresan

Cu noi lucrări contractate și o cifră de afaceri în creștere, Dafora Mediaș își continuă Planul de Reorganizare

Stefana Muresan

CNAIR – 12 oferte pentru realizarea lotului Târgu Mureș-Ungheni

Stefana Muresan

Transilvania Business va semna un parteneriat cu Global Connection International Media Group

Raluca Ursu

Investiţii de peste 30 de milioane de euro, la Sânpaul

Stefana Muresan

Transelectrica, investiţii de 4,1 miliarde de lei în următorii 10 ani

Stefana Muresan

 Pădurea JYSK la Roșia Montană – o miniplanetă verde  

Ligia Voro

Transformare în Groupe Renault: compania vrea să economisească 2 miliarde de euro în următorii 3 ani. Se vor amâna extinderile în România și Maroc, dar este în vizor piața rusă

Papuc Irina

Românii vor intra în Ungaria pe două autostrăzi în acest an, pe la Nădlac și Borș

Traian Dan

Fundatia Scheherazade doneaza produse refugiatilor din Romania

Ionut Oprea

21,8 mil. lei pentru al doilea terminal la Aeroportul Internaţional Oradea

Stefana Muresan

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Papuc Irina

Pensiunea Sofia – popas pentru călător și refugiu pentru sătmărean

Gruita Ienasoiu

Digitalizarea învățământului preuniversitar, finalizată în maxim doi ani

redactia

Leave a Comment