Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investițiile la Spitalul Clinic Județean Mureș continuă

Cu o adresabilitate crescută a pacienților de la nivel național, Spitalul Clinic Județean Mureș a beneficiat în ultimii ani de investiții substanțiale în infrastructură și aparatură medicală, acest lucru contribuind la o creștere a calității actului medical oferit. Investițiile vor continua și în acest an.

 

Până la finalul acestui an se dorește ca pacienții cu cancer tratați la Târgu Mureș să beneficieze de cele mai moderne condiții de tratament. În cadrul Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Județean Mureș vor demara lucrările pentru construcția buncărului necesar, la anumiți parametri, pentru montarea acceleratorului liniar de particule care va fi achiziționat de Guvernul României prin Banca Mondială. ”La ora actuală, în ceea ce privește buncărul (n.red. pentru aparatul de radioterapie) s-a finalizat doar etapa de proiectare, urmând ca anul acesta să înceapă etapa de construcție. Cred că spre sfârșitul anului vom avea și aparatul livrat, dacă lucrurile vor merge și vor fi respectați termenii”, a subliniat Dr. Ovidiu Gîrbovan, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș.

Totodată, se are în vedere, odată cu construcția buncărului pentru noul aparat de radioterapie, efectuarea unor lucrări de reparație la nivelul clădirii Clinicii de Oncologie în așa fel încât să fie adusă mai aproape de cerințele pacienților, iar acest lucru înseamnă un lift și spațiile reorganizate, igienizate astfel încât bolnavul să aibă un confort sporit.

Din suma de 14,5 milioane lei alocată Spitalului Clinic Județean Mureș, aproximativ 10 milioane lei sunt alocate Clinicii de Oncologie pentru lucrări de reabilitare termică, reparații și montare lift. Suma de 4,5 milioane lei este repartizată pentru alte lucrări de reparații la nivelul unității sanitare.

 

Mai multe paturi pentru paliație

 

În cadrul Consiliului de Administrație și în Comitetul Director a fost aprobat planul privind reorganizarea structurii întregului spital, având la bază eficiența fiecărei secții, cu respectarea numărului de paturi. Pentru a veni în sprijinul pacienților, având în vedere că există o adresabilitate crescută, se va majora numărul de paturi în cadrul Compartimentului de paliație.

”Clinica de Oncologie este furnizorul principal al pacienților care vor necesita ulterior îngrijiri paliative. Sigur că aceste îngrijiri nu se adresează doar bolnavilor oncologici, dar deocamdată aici este o lipsă mare de spațiu și de număr de paturi. Vom încerca să dublăm numărul de paturi și sper ca acest lucru să se întâmple la noua contractare, avem deja structura aprobată și să vedem dacă putem să venim în întâmpinarea acestor bolnavi”, speră managerul interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș.

 

Planuri pentru finalizarea unor noi spații

 

Un alt proiect mare pentru anul 2019 se referă la identificarea unor soluții pentru finalizarea unei clădiri începute în spatele clădirii de pe strada Gheorghe Marinescu, care reunește sub aceeași cupolă mai multe specialități. Finalizarea clădirii ar însemna degrevarea unor spații care nu sunt conforme cu legislația sau chiar absorbția unor secții. ”La clădirea veche începută și neterminată de pe Gheorghe Marinescu, am finalizat etapa de expertiză și avem deja o radiografie a tot ceea ce trebuie să facem în continuare. Voi prezenta situația la nivelul Consiliului Județean Mureș și cred că vom continua colaborarea pentru a găsi modalitatea de a acorda fonduri pentru finalizarea acelei clădiri, care va fi o gură de oxigen pentru spital prin absorbția unor secții sau degrevarea unor spații, care încă nu sunt conforme cu legislația, să putem aduce cât de cât la nivelul legislației actuale circuitele și nivelul de confort al pacientului”, susține Dr. Ovidiu Gârbovan.

Anul trecut, în cadrul Laboratorului radiologie și imagistică medicală a unității sanitare s-au finalizat lucrările pentru montarea aparatului de rezonanță magnetică, achiziționat prin programul Ministerului Sănătății, aspect care va conduce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale și la creșterea numărului de investigații. Desigur, sunt necesare și alte investiții în aparatură medicală, și ele vor fi făcute în măsura în care va exista bugetul necesar. ”Sunt multe locuri unde este nevoie de îmbunătățiri, pentru că într-un flux atât de mare pe care îl avem noi, la nivelul a 35.000-40.000 de externări numai pe spitalizare continuă, pe an, aceste aparate sunt extrem de folosite”, susține managerul interimar al unității sanitare.

 

de Arina TOTH

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

REBELS AND RULERS – Cannes Lions-ul Europei de Est

Articolul următor

Alianța Vestului din fabricile de mobilier: Linii de producție fără oameni, in și cânepă în loc de lemn

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share