Mureș Sanatate Slider Ultimele stiri

Investițiile la Spitalul Clinic Județean Mureș continuă

Cu o adresabilitate crescută a pacienților de la nivel național, Spitalul Clinic Județean Mureș a beneficiat în ultimii ani de investiții substanțiale în infrastructură și aparatură medicală, acest lucru contribuind la o creștere a calității actului medical oferit. Investițiile vor continua și în acest an.

 

Până la finalul acestui an se dorește ca pacienții cu cancer tratați la Târgu Mureș să beneficieze de cele mai moderne condiții de tratament. În cadrul Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Județean Mureș vor demara lucrările pentru construcția buncărului necesar, la anumiți parametri, pentru montarea acceleratorului liniar de particule care va fi achiziționat de Guvernul României prin Banca Mondială. ”La ora actuală, în ceea ce privește buncărul (n.red. pentru aparatul de radioterapie) s-a finalizat doar etapa de proiectare, urmând ca anul acesta să înceapă etapa de construcție. Cred că spre sfârșitul anului vom avea și aparatul livrat, dacă lucrurile vor merge și vor fi respectați termenii”, a subliniat Dr. Ovidiu Gîrbovan, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș.

Totodată, se are în vedere, odată cu construcția buncărului pentru noul aparat de radioterapie, efectuarea unor lucrări de reparație la nivelul clădirii Clinicii de Oncologie în așa fel încât să fie adusă mai aproape de cerințele pacienților, iar acest lucru înseamnă un lift și spațiile reorganizate, igienizate astfel încât bolnavul să aibă un confort sporit.

Din suma de 14,5 milioane lei alocată Spitalului Clinic Județean Mureș, aproximativ 10 milioane lei sunt alocate Clinicii de Oncologie pentru lucrări de reabilitare termică, reparații și montare lift. Suma de 4,5 milioane lei este repartizată pentru alte lucrări de reparații la nivelul unității sanitare.

 

Mai multe paturi pentru paliație

 

În cadrul Consiliului de Administrație și în Comitetul Director a fost aprobat planul privind reorganizarea structurii întregului spital, având la bază eficiența fiecărei secții, cu respectarea numărului de paturi. Pentru a veni în sprijinul pacienților, având în vedere că există o adresabilitate crescută, se va majora numărul de paturi în cadrul Compartimentului de paliație.

”Clinica de Oncologie este furnizorul principal al pacienților care vor necesita ulterior îngrijiri paliative. Sigur că aceste îngrijiri nu se adresează doar bolnavilor oncologici, dar deocamdată aici este o lipsă mare de spațiu și de număr de paturi. Vom încerca să dublăm numărul de paturi și sper ca acest lucru să se întâmple la noua contractare, avem deja structura aprobată și să vedem dacă putem să venim în întâmpinarea acestor bolnavi”, speră managerul interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș.

 

Planuri pentru finalizarea unor noi spații

 

Un alt proiect mare pentru anul 2019 se referă la identificarea unor soluții pentru finalizarea unei clădiri începute în spatele clădirii de pe strada Gheorghe Marinescu, care reunește sub aceeași cupolă mai multe specialități. Finalizarea clădirii ar însemna degrevarea unor spații care nu sunt conforme cu legislația sau chiar absorbția unor secții. ”La clădirea veche începută și neterminată de pe Gheorghe Marinescu, am finalizat etapa de expertiză și avem deja o radiografie a tot ceea ce trebuie să facem în continuare. Voi prezenta situația la nivelul Consiliului Județean Mureș și cred că vom continua colaborarea pentru a găsi modalitatea de a acorda fonduri pentru finalizarea acelei clădiri, care va fi o gură de oxigen pentru spital prin absorbția unor secții sau degrevarea unor spații, care încă nu sunt conforme cu legislația, să putem aduce cât de cât la nivelul legislației actuale circuitele și nivelul de confort al pacientului”, susține Dr. Ovidiu Gârbovan.

Anul trecut, în cadrul Laboratorului radiologie și imagistică medicală a unității sanitare s-au finalizat lucrările pentru montarea aparatului de rezonanță magnetică, achiziționat prin programul Ministerului Sănătății, aspect care va conduce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale și la creșterea numărului de investigații. Desigur, sunt necesare și alte investiții în aparatură medicală, și ele vor fi făcute în măsura în care va exista bugetul necesar. ”Sunt multe locuri unde este nevoie de îmbunătățiri, pentru că într-un flux atât de mare pe care îl avem noi, la nivelul a 35.000-40.000 de externări numai pe spitalizare continuă, pe an, aceste aparate sunt extrem de folosite”, susține managerul interimar al unității sanitare.

 

de Arina TOTH

 

 

Related posts

Proiecte inedite dezvoltate de români, premiate de Comisia Europeană. Cine sunt sibienii care vor să salveze vieți în lupta cu Covid-19

Papuc Irina

Banca Transilvania va finanța un accelerator pentru tinerii hotelieri

Nora Dumitrescu

Profesor de la UBB, pe lista Highly Cited Researchers pentru anul 2018

redactia

Marian Pîrvu, noul director general al Depaco, companie a Grupului TeraPlast

redactia

Prețurile locuințelor: în creștere în Ardeal, în scădere în Banat

Nora Dumitrescu

Proiecte cu bani europeni pentru Băile Felix şi Băile 1 Mai

Stefana Muresan

Cel mai nou echipament Stratasys de printare 3D – J55 – este acum și în România

redactia

70 de milioane de euro, atraşi de APIA Mureş în campania 2015

Stefana Muresan

Oradea investește peste 6 milioane de euro în 12 hectare de spații verzi

Traian Dan

Coresi Avantgarden – proiect de regenerare urbană în Brașov

Ligia Voro

Ropharma, vânzări de 100 de milioane de euro

Stefana Muresan

AWAKE lansează AWAKE Spotlight și invită trupe și DJ să fie parte din line-up

Ligia Voro

Echipamente medicale Covid-19 cu finanțare UE pentru spitalele orădene

Traian Dan

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cezar Sigmirean – lector univ. dr. în cadrul UMFST

Ligia Voro

Autostrada Iernut – Chețani, pe ultima sută de metri

Nora Dumitrescu

Andrew Corbett-Nolan, despre buna guvernanță în sănătate, la ROHO 2017

Stefana Muresan

Primăria Sibiu anunță modernizarea unui alt cartier vechi de blocuri: investiție de aproape 40 de milioane de lei

Papuc Irina

2019 – anul marilor schimbari. Apare Dacia cu motor de Mercedes

redactia

Universitatea Babeș-Bolyai va avea centru de industrii creative în Cluj Innovation Park

Nora Dumitrescu

Fond de premiere de 60.000 euro pentru programul Bursele ANIS 2019. Încă 4 zile de înscriere

Ligia Voro

Conferinta: Cities of Tomorrow #5

Ionut Oprea

„Am avut de ales: mergem în șomaj tehnic sau căutăm soluții”. Compania din automotive Moveos va produce săptămânal până la 18.000 de combinezoane

Papuc Irina

Transgaz vrea să cumpere operatorul de transport gaze din Grecia

Stefana Muresan

Leave a Comment