Cluj Industrie Slider Ultimele stiri

Tehnologiile viitorului la Bosch Future Mobility Day 2019

Iubitorii de tehnologie studenți sau profesioniști IT, familiile cu copii, precum și toți cei care vor să experimenteze ultimele trenduri din domeniul automotive, și nu numai, sunt așteptați duminică, 19 mai 2019, la cea de-a doua ediție a Bosch Future Mobility Day (BFMD). Evenimentul care are loc la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj (strada Someșului nr. 14) este creat cu un scop dublu: de a-i implica pe studenți într-o competiție dedicată vehiculelor autonome și de a prezenta tehnologia într-o manieră mai accesibilă publicului larg.

Ionuț Muntean, project manager Bosch Future Mobility Day, ne explică pe larg care sunt momentele pe care compania le-a pregătit anul acesta pentru pasionații de tehnologie.

 

Care sunt noutățile acestei ediții a Bosch Future Mobility Day?  

În primul rând, am extins competiția Bosch Future Mobility Challenge în opt centre universitare din țară și Republica Moldova. Înscrierile au început din luna octombrie, au fost 32 de echipe care au aplicat, au avut interviu cu fiecare în parte și au acceptat 22 dintre acestea, spre deosebire de anul trecut, când au fost doar 12. Echipele sunt din opt orașe, 10 din Cluj-Napoca și 12 din București, Iași, Craiova, Galați, Petroșani, Târgu Mureș și Chișinău. M-am bucurat să văd, din partea studenților, mult entuziasm pentru concursul nostru și potențial de a-l finaliza cu succes în cadrul interviurilor de selecție pe care le-am avut în centrele lor universitare.

În al doilea rând am introdus partea de Bosch Future Mobility Talks, o conferință împărțită pe două sesiuni: o sesiune dedicată viitorului mobilității și o sesiune dedicată unor experiențe inedite împărtășite de speakeri. Fiind un element inspirațional în cadrul evenimentului nostru, am decis să donăm toată suma reprezentând taxa de participare pentru Talks către Asociația Yuppi Camp, o asociație locală care oferă tabere gratuite copiilor și adolescenților care suferă de boli cronice.

Spre deosebire de celelalte activități, unde intrarea este liberă și unde așteptăm un public larg, la conferință avem doar 100 de locuri disponibile, de aceea rugăm doritorii să își rezerve locurile prin efectuarea donației către Asociația Yuppi. Pentru detalii, se poate urmări secțiunea de Talks de pe pagina de web al evenimentului: https://www.boschfuturemobility.com/the-talks/

Ce tehnologii vor fi prezentate și pot fi experimentate de către publicul larg?

Tehnologiile pe care le vom prezenta publicului larg sunt dintre cele mai variate. Vom aduce din Germania două mașini de demo pentru Home Zone Parking si Automated Emergency Braking System for Cyclists unde publicul va putea experimenta aceste funcții din interiorul sau exteriorul mașinii. Vom avea e-bikes și e-scootere Nuuk și Schwalbe care vor putea fi testate. Vizitatorii vor putea să vadă mai multe mașini demo pe care dezvoltăm sisteme pentru conducerea automată, un stand de prezentare a sistemelor de management a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, și alte standuri unde vom prezenta o parte din proiectele pe care lucrăm aici în Cluj. Academia Titi Aur va aduce simulatorul de impact frontal și de răsturnare de 90 și 180 grade.

De asemenea, la eveniment vor fi prezenți și colegii noștri de la centrul de servicii din Timișoara care vor prezenta și ei activitățile lor, iar pe holurile clădirii noastre veți putea să vedeți în acțiune roboții folosiți la logistica din Fabrica Bosch Cluj. Pentru a înțelege mai bine procesul de producție al elementelor electronice pentru industria automotive, am planificat curse regulate către Fabrica Bosch din Jucu.

Cine sunt invitații și cui se adresează Bosch Future Mobility Talks?

La Bosch Future Mobility Talks experți din grupul Bosch și companii internaționale vor împărtăși descoperirile, experiențele și provocările recente în domeniul conducerii automate, conectivitate și leadership. Este o ocazie excelentă pentru cei interesați să umărească viziunea unor experți din domeniu și pentru a trăi experiențe inedite, ca de exemplu o sesiune de live hacking, sau ce înseamnă să vezi lumea din perspectiva clienților tăi.

Ne bucurăm să îi avem alături pe Cătălin Golban, Lider al grupului de viziune artificială pentru condusul autonom la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj (RO), Dr. Juergen Meier, Chief Architect Bosch Connected Mobility Solutions și vicepreședinte Robert Bosch GmbH (DE), Gunnar Porada, fondator și CEO la compania de securitate cibernetică InnoSec GmbH (CH), Dr. Ute Hillmer, manager de inovație, consultant la nenumărate startupuri (DE), Peter Leeson, consultant senior și coach (UK și pe Konrad Kaschek, manager Fabrica Bosch Cluj între 2013-2019 (DE).

Încă din 2013, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Compania va investi aproximativ 25 milioane de euro în prima clădire proprie, de aproximativ 17.000 de metri pătrați, care va concentra, din 2019, activitățile desfășurate anterior în spațiile închiriate din centrul Clujului. În prezent, aproximativ 600 de angajați își desfășoară activitatea în sediile Centrului de Inginerie din Cluj. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, inginerii talentaţi din cadrul Bosch lucrează la soluții și tehnologii pentru viitor, cum ar fi conducerea conectată, electrificată și autonomă, care sporesc siguranța și confortul la volan și pot salva vieți, prevenind accidentele. Centrul de R&D din Cluj dezvoltă produse de ultimă generaţie în ariile software, hardware și mecanică, precum și ingineria calităţii şi a fiabilităţii.

 

Related posts

Aniversare cu surprize la Summer Wine Party & Networking

A. I.

Clujul ia 420 de milioane de euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Creații pentru Max Mara și Maison Margiela, confecționate chiar în județul Mureș. Cristina Hâncu, Târnava Sighișoara: „Să fii în România și să fii în industria textilă e foarte greu”

Transilvania Business

Proiecte europene în valoare de aproape 9 mil. euro în domeniul sănătații, aprobate pentru Oradea

redactia

Operații gratuite la Timișoara, proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de un milion de euro

redactia

Autostrada Nordului, Satu Mare- Baia-Mare – Bistrița – Suceva: Se pregătește studiul de fezabilitate

redactia

Floreștiul și-a primenit căile de acces către Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Afacerile de perspectivă din Ardeal, plafonate la 44.000 de euro

Stefana Muresan

Nymphaea Oradea redeschis din 3 iulie

Traian Dan

Firmele din Cluj se bat pentru angajaţi la Târgul de Cariere

Stefana Muresan

Vodafone România anunță noua echipă executivă

Ligia Voro

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea va fi extins; investiție de peste 11 mil. euro

Stefana Muresan

Dezinfectant de mâini produs la Facultatea de Medicină din Sibiu la inițiativa a cinci instituții publice și private

Ion Surdu

Indemnizații pe perioada stării de urgență și pentru avocați

Traian Dan

Cluj-Napoca: Licitaţie de până la 300 milioane euro pentru concesionarea unor lucrări de construcţie

Stefana Muresan

“Capitala” Sălajului a semnat trei protocoale cu Regiunea Nord-Vest

Nora Dumitrescu

Economistul Ionel Blănculescu pune bazele unui parteneriat pentru atragerea investitorilor în Transilvania

Stefana Muresan

Adevărul: O companie belgiană va construi în Alba un parc industrial de peste 30 de milioane de euro

Papuc Irina

Turismul și localurile din Maramureș, grav afectate de pandemie

Nora Dumitrescu

Moneda EURO ajunge astăzi la un nou maxim istoric

Papuc Irina

Valtryp SRL la 25 de ani, poveste de succes

Traian Dan

Zitec, parteneriat cu VTEX, furnizor global al platformei unificate de comerț pentru companii mari 

Ligia Voro

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

Banca Transilvania: mai puțin contact fizic, mai mult servicii online

Nora Dumitrescu

Leave a Comment