Cluj Industrie Slider Ultimele stiri

Tehnologiile viitorului la Bosch Future Mobility Day 2019

Iubitorii de tehnologie studenți sau profesioniști IT, familiile cu copii, precum și toți cei care vor să experimenteze ultimele trenduri din domeniul automotive, și nu numai, sunt așteptați duminică, 19 mai 2019, la cea de-a doua ediție a Bosch Future Mobility Day (BFMD). Evenimentul care are loc la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj (strada Someșului nr. 14) este creat cu un scop dublu: de a-i implica pe studenți într-o competiție dedicată vehiculelor autonome și de a prezenta tehnologia într-o manieră mai accesibilă publicului larg.

Ionuț Muntean, project manager Bosch Future Mobility Day, ne explică pe larg care sunt momentele pe care compania le-a pregătit anul acesta pentru pasionații de tehnologie.

 

Care sunt noutățile acestei ediții a Bosch Future Mobility Day?  

În primul rând, am extins competiția Bosch Future Mobility Challenge în opt centre universitare din țară și Republica Moldova. Înscrierile au început din luna octombrie, au fost 32 de echipe care au aplicat, au avut interviu cu fiecare în parte și au acceptat 22 dintre acestea, spre deosebire de anul trecut, când au fost doar 12. Echipele sunt din opt orașe, 10 din Cluj-Napoca și 12 din București, Iași, Craiova, Galați, Petroșani, Târgu Mureș și Chișinău. M-am bucurat să văd, din partea studenților, mult entuziasm pentru concursul nostru și potențial de a-l finaliza cu succes în cadrul interviurilor de selecție pe care le-am avut în centrele lor universitare.

În al doilea rând am introdus partea de Bosch Future Mobility Talks, o conferință împărțită pe două sesiuni: o sesiune dedicată viitorului mobilității și o sesiune dedicată unor experiențe inedite împărtășite de speakeri. Fiind un element inspirațional în cadrul evenimentului nostru, am decis să donăm toată suma reprezentând taxa de participare pentru Talks către Asociația Yuppi Camp, o asociație locală care oferă tabere gratuite copiilor și adolescenților care suferă de boli cronice.

Spre deosebire de celelalte activități, unde intrarea este liberă și unde așteptăm un public larg, la conferință avem doar 100 de locuri disponibile, de aceea rugăm doritorii să își rezerve locurile prin efectuarea donației către Asociația Yuppi. Pentru detalii, se poate urmări secțiunea de Talks de pe pagina de web al evenimentului: https://www.boschfuturemobility.com/the-talks/

Ce tehnologii vor fi prezentate și pot fi experimentate de către publicul larg?

Tehnologiile pe care le vom prezenta publicului larg sunt dintre cele mai variate. Vom aduce din Germania două mașini de demo pentru Home Zone Parking si Automated Emergency Braking System for Cyclists unde publicul va putea experimenta aceste funcții din interiorul sau exteriorul mașinii. Vom avea e-bikes și e-scootere Nuuk și Schwalbe care vor putea fi testate. Vizitatorii vor putea să vadă mai multe mașini demo pe care dezvoltăm sisteme pentru conducerea automată, un stand de prezentare a sistemelor de management a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, și alte standuri unde vom prezenta o parte din proiectele pe care lucrăm aici în Cluj. Academia Titi Aur va aduce simulatorul de impact frontal și de răsturnare de 90 și 180 grade.

De asemenea, la eveniment vor fi prezenți și colegii noștri de la centrul de servicii din Timișoara care vor prezenta și ei activitățile lor, iar pe holurile clădirii noastre veți putea să vedeți în acțiune roboții folosiți la logistica din Fabrica Bosch Cluj. Pentru a înțelege mai bine procesul de producție al elementelor electronice pentru industria automotive, am planificat curse regulate către Fabrica Bosch din Jucu.

Cine sunt invitații și cui se adresează Bosch Future Mobility Talks?

La Bosch Future Mobility Talks experți din grupul Bosch și companii internaționale vor împărtăși descoperirile, experiențele și provocările recente în domeniul conducerii automate, conectivitate și leadership. Este o ocazie excelentă pentru cei interesați să umărească viziunea unor experți din domeniu și pentru a trăi experiențe inedite, ca de exemplu o sesiune de live hacking, sau ce înseamnă să vezi lumea din perspectiva clienților tăi.

Ne bucurăm să îi avem alături pe Cătălin Golban, Lider al grupului de viziune artificială pentru condusul autonom la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj (RO), Dr. Juergen Meier, Chief Architect Bosch Connected Mobility Solutions și vicepreședinte Robert Bosch GmbH (DE), Gunnar Porada, fondator și CEO la compania de securitate cibernetică InnoSec GmbH (CH), Dr. Ute Hillmer, manager de inovație, consultant la nenumărate startupuri (DE), Peter Leeson, consultant senior și coach (UK și pe Konrad Kaschek, manager Fabrica Bosch Cluj între 2013-2019 (DE).

Încă din 2013, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Compania va investi aproximativ 25 milioane de euro în prima clădire proprie, de aproximativ 17.000 de metri pătrați, care va concentra, din 2019, activitățile desfășurate anterior în spațiile închiriate din centrul Clujului. În prezent, aproximativ 600 de angajați își desfășoară activitatea în sediile Centrului de Inginerie din Cluj. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, inginerii talentaţi din cadrul Bosch lucrează la soluții și tehnologii pentru viitor, cum ar fi conducerea conectată, electrificată și autonomă, care sporesc siguranța și confortul la volan și pot salva vieți, prevenind accidentele. Centrul de R&D din Cluj dezvoltă produse de ultimă generaţie în ariile software, hardware și mecanică, precum și ingineria calităţii şi a fiabilităţii.

 

Related posts

Târgul de Paști din Oradea va fi organizat în Piața Unirii între 10 și 20 aprilie

Traian Dan

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

TAROM conectează Sibiul de București

Stefana Muresan

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea va fi reabilitat

Stefana Muresan

Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri, în valoare de peste 60 mil. lei, în locul Pieței Obor din Oradea

Stefana Muresan

87% dintre românii care au răspuns la un sondaj aleg călătoriile în România

Traian Dan

Afacerile Cemacon au urcat cu 86% în primul trimestru, la 21,49 milioane lei

Stefana Muresan

10 oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești

Ligia Voro

BT și Fondul European de Investiții, finanțări cu garanții europene pentru IMM-uri în valoare de 100 de mil. de euro

Stefana Muresan

USAMV Cluj-Napoca își diversifică oferta educațională cu fonduri europene de peste 1 mil. euro

Stefana Muresan

CJ Cluj a finalizat demersurile pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Stefana Muresan

GEORGIA, UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE ȚĂRI DIN LUME, DEVINE DISPONIBILĂ TURIȘTILOR ROMÂNI DIN 3 IULIE GRAȚIE PACHETELOR OFERITE DE WIZZ TOURS

Stefana Muresan

CJ Sibiu caută soluții pentru centura de Sud a orașului. A fost contractat studiul de prefezabilitate

Papuc Irina

UNIQUE SMILE – “We make it visible”  

Ligia Voro

WELLBEING at WORK: o prioritate pentru companiile secolului XXI

Ionel Albu

“Voi debloca Autostrada Transilvania și Centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

Goldring a asistat Artprint, a V-a companie care face pasul pe piața de capital în 2020

Ligia Voro

Fonduri europene în valoare de 14 mil. euro pentru Timișoara

Stefana Muresan

Asiguratorii susțin introducerea unui tarif de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

Maurer Imobiliare, nou proiect rezidențial cu 36 de imobile în Brașov

Stefana Muresan

Premiile Galei "PRIA Women in Agriculture", editia 3-a

Stefana Muresan

FOTO: Fermierii campioni la porumb din județele Arad și Bihor

Ligia Voro

Proiect european de 50 mil. lei pentru modernizarea a 29 de străzi din municipiul Dej

redactia

Libris.ro: creștere cu 28% și cifră de afaceri de peste 40 de milioane de lei, în 2018

Stefana Muresan

Leave a Comment