Sanatate Slider Ultimele stiri

Asociația Dental Office Managers: Plan de business în stomatologie? Da, motivează oamenii și facilitează accesul la cele mai noi tehnologii.

Medicina înseamnă diagnostic, prevenție, tratament. Pentru ca medicina să poată oferi un diagnostic corect, să poată asigura un tratament optim, calitate și siguranță, ea trebuie finanțată.

 

Iar, cu siguranță, fiecare proprietar de cabinet stomatologic a simțit, cel puțin o dată în toată activitatea sa, că nu dispune de suficiente fonduri pentru a performa. În această situație, cunoștințele de management medical pot face diferența. Pentru o clinică dentară, la fel de important precum performanța echipei medicale, este să dispună de un personal specializat care să coordoneze activitatea clinicii dincolo de scaunul stomatologic.

Asociația Dental Office Managers (ADOM) a apărut acum cinci ani din dorința de a crește nivelul serviciilor stomatologice din România și de a oferi soluții pe termen lung, dar și mecanisme de creare a unui management personalizat, o bază informațională aliniată la situația pieței stomatologiei din România.

ADOM este prima instituție din România care pregătește medici și personal non-medical pentru cabinetele și clinicile stomatologice și oferă soluții pentru cel mai des întâlnite probleme cu care acestea se pot confrunta. Totodată, are ca scop pregătirea la un nivel înalt a medicilor proprietari de clinici și cabinete, pregătirea celor care doresc să își deschidă un business medical, a celor care doresc să profeseze în calitate de medic colaborator și a celor care sunt zilnic responsabili de coordonarea activităților și echipelor din clinicile dentare.

Programul ADOM este unul dintre cele mai importante demersuri ale noastre în zona de educație în domeniul medical. Schimbarea mentalității și viziunii de management nu este o sarcină ușoară, iar într-un domeniu ca acesta experiența reală în domeniu, experiența de manager a unei clinici este cea care le oferă cursanților plus valoare și soluții reale pentru clinicile lor. Reușim să avem constant în sălile de curs persoane care activează în alte țări și, mai mult, am reușit să ieșim de pe teritoriul României cu primul program de pregătire în managementul cabinetului stomatologic în Republica Moldova. Inspirăm colegi din domeniu și companii care își doresc să sprijine prin cursuri de management piața privată de servicii stomatologice”, spune dr. Oana Taban, Președinte și Membru Fondator al Asociației Dental Office Managers.

 

Școala DOM aduce o nouă viziune asupra managementului dentar

 

Conceputul Dental Office Managers (DOM) a fost inspirat din SUA și adaptat pieței noastre de servicii stomatologice, pentru a facilita menținerea calității actului medical la nivelul promis prin diminuarea activităților administrative ale medicului proprietar. Școala DOM este primul și singurul program din România dedicat pregătirii în managementul cabinetului și clinicilor dentare. Cele 3 module pe care le cuprinde însumează 7 zile de cursuri intensive și livrează cursanților prin intermediul unor traineri specializați informații actualizate și adaptate pieței. Iar pentru ca noțiunile teoretice să poată deveni mecanisme de rezolvare a problemelor cu care se confruntă clinicile dentare, toate acestea sunt aplicate în practică printr-un proiect care simulează în timp real dezvoltarea, eficientizarea și perfecționarea unei clinici dentare.

 

„Rămâi medic în România”, inițiativă națională de sprijinire a medicilor stomatologi  

 

În anul 2016, ADOM a lansat un program de burse unic în țara noastră – „Rămâi medic în România”, un proiect de reintegrare a medicilor stomatologi reîntorși în România, dar și de susținere a celor care aleg să practice medicina dentară în România după finalizarea studiilor. Misiunea programului este aceea de a face cunoscut faptul că există opțiuni profesionale și în România, că interesul pentru servicii medicale premium crește permanent în țara noastră, iar un număr considerabil de clinici private se dezvoltă pentru a le oferi medicilor un mediu de lucru similar clinicilor din străinătate. În cadrul programului sunt acordate burse pentru medicii stomatologi care doresc să se întoarcă în țară, cursuri de specializare în cadrul Școlii Dental Office Managers, stagii de lucru în clinici de top din România, dar și sprijin în procesul de reintegrare.

De la lansarea campaniei, ADOM a contribuit la certificarea a peste 500 de medici proprietari, manageri și personal de suport dedicați clinicilor stomatologice, dar și a 170 de cabinete și clinici de medicină dentară din țara noastră. De asemenea, în ultimii trei ani a oferit programe de pregătire în clinici de top din țara noastră pentru peste 20 de studenți în ani terminali.

Related posts

Francezii de la SNEF vor să preia furnizorul local de soluţii şi servicii IT Net Brinel

redactia

Două multinaționale, Werzalit și Honeywell Lifesafety, planuri de extindere la Lugoj

Stefana Muresan

20 de tramvaie Astra şi 22 de autobuze Mercedes pentru Oradea

Traian Dan

România vrea să organizeze conferința europeană a clusterelor

Stefana Muresan

DPD: Clujenii au primit cu 10% mai multe colete anul acesta

Ionut Oprea

Brașov: proiecte de finanțare de peste 5,3 milioane de Euro, din fonduri europene. Cum vor fi utilizați banii

Papuc Irina

CBRE este consultantul London Stock Exchange Group în România

Stefana Muresan

NTT DATA România lansează proiectul „PEX – Practicăm EXcelența”, stagii de practică pentru studenți

Nicolae Pop

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Nora Dumitrescu

Grupul Inditex și-a activat magazinele Zara din Vivo Cluj

Nora Dumitrescu

Maurer Panoramic – alegerea firească a tinerilor de succes şi a investitorilor inspiraţi

redactia

O nouă parcare în centrul Oradiei în valoare de peste 13,5 milioane de lei

Traian Dan

Hanna Instruments vizează internalizarea proceselor în România

Nora Dumitrescu

21 de soluţii inteligente de la Cluj IT Cluster pentru Alba Iulia Smart City 2018

Stefana Muresan

Dragoş Irimescu, investiție de 1,8 mil. euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

Stefana Muresan

Brașov: Hodlmayr va transporta 15.000 de masini pentru Toyota Romania anul acesta

redactia

Centru multifuncțional recreativ în valoare de 4,7 milioane de euro la Marghita

Traian Dan

România, pe locul 32 dintre cele mai bune destinații europene pentru afaceri

Traian Dan

Allianz achiziționează 30% din E.ON Distribuție România

Ligia Voro

Corteva Agriscience, sponsor principal al Farming Simulator League

Ligia Voro

Corina Crețu: România va primi în 2021-2027 cu 8% mai mulți bani la politica de coeziune

redactia

GastroArt continuă seria de conferințe dedicate Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului

Ligia Voro

Laptele crud de măgăriță, mină de aur pentru doi bihoreni

Traian Dan

Leave a Comment