Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociația Dental Office Managers: Plan de business în stomatologie? Da, motivează oamenii și facilitează accesul la cele mai noi tehnologii.

Medicina înseamnă diagnostic, prevenție, tratament. Pentru ca medicina să poată oferi un diagnostic corect, să poată asigura un tratament optim, calitate și siguranță, ea trebuie finanțată.

 

Iar, cu siguranță, fiecare proprietar de cabinet stomatologic a simțit, cel puțin o dată în toată activitatea sa, că nu dispune de suficiente fonduri pentru a performa. În această situație, cunoștințele de management medical pot face diferența. Pentru o clinică dentară, la fel de important precum performanța echipei medicale, este să dispună de un personal specializat care să coordoneze activitatea clinicii dincolo de scaunul stomatologic.

Asociația Dental Office Managers (ADOM) a apărut acum cinci ani din dorința de a crește nivelul serviciilor stomatologice din România și de a oferi soluții pe termen lung, dar și mecanisme de creare a unui management personalizat, o bază informațională aliniată la situația pieței stomatologiei din România.

ADOM este prima instituție din România care pregătește medici și personal non-medical pentru cabinetele și clinicile stomatologice și oferă soluții pentru cel mai des întâlnite probleme cu care acestea se pot confrunta. Totodată, are ca scop pregătirea la un nivel înalt a medicilor proprietari de clinici și cabinete, pregătirea celor care doresc să își deschidă un business medical, a celor care doresc să profeseze în calitate de medic colaborator și a celor care sunt zilnic responsabili de coordonarea activităților și echipelor din clinicile dentare.

Programul ADOM este unul dintre cele mai importante demersuri ale noastre în zona de educație în domeniul medical. Schimbarea mentalității și viziunii de management nu este o sarcină ușoară, iar într-un domeniu ca acesta experiența reală în domeniu, experiența de manager a unei clinici este cea care le oferă cursanților plus valoare și soluții reale pentru clinicile lor. Reușim să avem constant în sălile de curs persoane care activează în alte țări și, mai mult, am reușit să ieșim de pe teritoriul României cu primul program de pregătire în managementul cabinetului stomatologic în Republica Moldova. Inspirăm colegi din domeniu și companii care își doresc să sprijine prin cursuri de management piața privată de servicii stomatologice”, spune dr. Oana Taban, Președinte și Membru Fondator al Asociației Dental Office Managers.

 

Școala DOM aduce o nouă viziune asupra managementului dentar

 

Conceputul Dental Office Managers (DOM) a fost inspirat din SUA și adaptat pieței noastre de servicii stomatologice, pentru a facilita menținerea calității actului medical la nivelul promis prin diminuarea activităților administrative ale medicului proprietar. Școala DOM este primul și singurul program din România dedicat pregătirii în managementul cabinetului și clinicilor dentare. Cele 3 module pe care le cuprinde însumează 7 zile de cursuri intensive și livrează cursanților prin intermediul unor traineri specializați informații actualizate și adaptate pieței. Iar pentru ca noțiunile teoretice să poată deveni mecanisme de rezolvare a problemelor cu care se confruntă clinicile dentare, toate acestea sunt aplicate în practică printr-un proiect care simulează în timp real dezvoltarea, eficientizarea și perfecționarea unei clinici dentare.

 

„Rămâi medic în România”, inițiativă națională de sprijinire a medicilor stomatologi  

 

În anul 2016, ADOM a lansat un program de burse unic în țara noastră – „Rămâi medic în România”, un proiect de reintegrare a medicilor stomatologi reîntorși în România, dar și de susținere a celor care aleg să practice medicina dentară în România după finalizarea studiilor. Misiunea programului este aceea de a face cunoscut faptul că există opțiuni profesionale și în România, că interesul pentru servicii medicale premium crește permanent în țara noastră, iar un număr considerabil de clinici private se dezvoltă pentru a le oferi medicilor un mediu de lucru similar clinicilor din străinătate. În cadrul programului sunt acordate burse pentru medicii stomatologi care doresc să se întoarcă în țară, cursuri de specializare în cadrul Școlii Dental Office Managers, stagii de lucru în clinici de top din România, dar și sprijin în procesul de reintegrare.

De la lansarea campaniei, ADOM a contribuit la certificarea a peste 500 de medici proprietari, manageri și personal de suport dedicați clinicilor stomatologice, dar și a 170 de cabinete și clinici de medicină dentară din țara noastră. De asemenea, în ultimii trei ani a oferit programe de pregătire în clinici de top din țara noastră pentru peste 20 de studenți în ani terminali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electro-Mobility 2019: conducerea autonomă este dezvoltată de viitorii experți din domeniu

Articolul următor

Muzeul Ţării Crişurilor, reabilitat cu 4 milioane euro din fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share