Bihor Fonduri Europene

Muzeul Ţării Crişurilor, reabilitat cu 4 milioane euro din fonduri europene

Firmele Novartis şi Constructorul Sălard vor primi 4 milioane euro din fonduri europene, în baza unui contract semnat cu Consiliul Judeţean Bihor, pentru a realiza lucrări de proiectare şi de execuţie pentru „Reparaţii capitale şi amenajări interioare” la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor.

Potrivit unui comunicat al CJ, fondurile provin din Programul Operaţional regional, iar valoarea exactă a contractului este de 16,239 milioane lei fără TVA (19,235 milioane lei cu TVA), din care proiectarea va costa 207.900 lei fără TVA, trebuind finalizată în 4 luni, iar diferenţa lucrările de execuţie, care vor trebui finalizate în alte 18 luni.

Lucrările exterioare vor consta în consolidarea şi restaurarea porţii principale a Muzeului, consolidarea clădirii acesteia, repararea gardului, refacerea aleilor cu înlocuirea pavajului, instalarea unui sistem de iluminat arhitectural, înlocuirea mobilierului urban, realizarea unui amfiteatru şi a unui „spaţiu de aşteptare”, amenajarea unei parcări pentru autocare şi autoturisme.

În ceea ce priveşte clădirea, investiţiile vor consta în amenajarea şi amenajarea sălilor de expoziţie din corpul A1 şi a expoziţiilor permanente în corpul A etajul I (unde vor fi amenajate trei secţii, de Ştiinţele Naturii, de Istorie şi de Artă, precum şi a Lapidariului. În acest scop, precizează comunicatul CJ, vor fi ridicaţi pereţi de gipscarton pentru recompartimentări, pereţi de sticlă, pardoseli supraînălţate, tavane şi plăci de gipscarton.

De asemenea, vor fi achiziţionate mobilier, vitrine, postamente, socluri, sisteme de agăţători, podiumuri, elemente de decor şi alte elemente tridimensionale.

Related posts

Proiecte de peste 142.000 de lei finanțate prin „Bursa Talentelor” în Bihor

Traian Dan

Declarația de la Sibiu, publicată deja

Ligia Voro

MADR: Peste 5.000 de crescători și 188 de furnizori, înregistrați în programul de susținere a raselor de porci Mangaliţa şi Bazna

Stefana Muresan

Leave a Comment