Arad Eveniment Industrie

Peste 3500 de vizitatori la prima ediție Expo Design Vest – eveniment ce a reunit arhitecți, designeri de interior și producători din marile orașe ale țării

Prima ediție Expo Design Vest a avut loc în acest weekend la Expo Arad. Sub conceptul de Interioare Inteligente, evenimentul a reunit peste 40 de arhitecți, designeri de interior, producători  de mobilă și accesorii, precum și distribuitori din 7 orașe ale țării. Cei peste 3500 de vizitatori, precum și validarea instituțiilor academice importante din regiune demonstrează interesul mare pentru domeniu, precum și potențialul vădit de creștere a evenimentului.

Timp de trei zile, expoziția a adus laolaltă soluții inovative în materie de design interior, finisaje premium, mobilier și accesorii de ultimă generație, dar și prezentări de produse ecologice, sau obiecte de mobilier care dincolo de aspect, sunt proiectate să ne mențină starea de sănătate. Evenimentul este unul nou atât pentru orașul nostru, cât și pentru partea de vest a țării, mai cu seamă prin conceptul pe care îl dezvoltă – acela de a aduce împreună arhitecți, designeri de interior, dar și producători sau distribuitori de mobilă și accesorii. Astfel, scopul a fost unul dublu – pe de-o parte de a crea un spațiu comun de discuție și schimb de idei pentru specialiștii din aceeași breaslă, dar și de a aduce publicului consumator exemple finite de proiecte de amenajare.

Printre cei peste 3500 de vizitatori care au trecut pragul Expo Design Vest se numără persoane din județele Arad, dar într-o mare măsură Timiș și Bihor, fapt ce confirmă caracterul regional al evenimentului. Publicul s-a bucurat de sfaturile și expertiza arhitecților și designerilor de interior, dar în același timp a putut alege dintr-o gamă largă de produse de mobilier și accesorii, oferite de expozanți din orașe precum Arad, Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare și Iași.

Componenta educațională a fost anul acesta reprezentată printr-o expoziție ce promovează arhitectura de calitate – rezultat al unui concurs regional desfășurat în cadrul BETA – bienala timișoreană de arhitectură, ediția 2018, precum și prin expunerea unor proiecte ale facultăților de profil, partenere ale evenimentului.

Inaugurarea Expo Design Vest a avut loc vineri, la Expo Arad, în prezența organizatorilor, autorităților, precum și a unor invitați de marcă din partea instituțiilor academice partenere, printre care amintim: conf.dr.arh. Francoise Pamfil (cadru didactic în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, București; redactor-sef revista Igloo), arh. Gheorghe Seculici (președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad), Vlad Cherchezan (manager Expo Design Vest), Iustin Cionca (președinte Consiliul Județean Arad),  Levente Bognar (viceprimar municipiul Arad), Dragomir Drăgan (președinte Ordinul Arhitecților din România – filiala  Timiș, profesor la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara), Doru Chișbora (președinte Ordinul Arhitecților din România – filiala Arad), prof.univ.dr. Claudiu Ionescu (decan Facultatea de Design, din cadrul Universitații Aurel Vlaicu, Arad).

Related posts

iCEE.fest: UPGRADE 100 – start în mai puțin de 24 de ore

Ligia Voro

Conferinta Internationala Femei in Afaceri 2016

Transilvania Business

Eberspacher, Plexus, Nidec, H Essers, Connectronics și Inteva, la Târgului Meseriilor din Oradea

Stefana Muresan

Business Forum, France – Balkans 2018

Ionut Oprea

Topul producătorilor autohtoni de vin: Jidvei – lider, urmat de Cotnari și Cramele Recaș

Stefana Muresan

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Stefana Muresan

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

Dafora Mediaș, cifră de afaceri cu 64% mai mare și pierderi de aproape trei ori mai mici

Stefana Muresan

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Leader-Shift Conference – Empowering individuals, teams and organizations

Ionut Oprea

Al patrulea oraș din țară în care Astra Vagoane Călători nu are competitor

redactia

Nicoleta NUȚU, Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania, participă la PRIA IT&C and Intellectual Property 2018, în 15 mai, la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Toate proiectele Aradului depuse în POR sunt finanțate

redactia

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Stefana Muresan

SOLD OUT – DHL Carpathian Marathon powered by MPG

Ligia Voro

Elvețienii de la Georg Fischer cumpără afacerea din Arad a producătorului de piese metalice Precicast

Stefana Muresan

Bucharest Business Services Briefing & BizMixer

Stefana Muresan

Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016, speakeri și fermieri

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează a patra ediție a „Târgului de Meserii”

redactia

CHEP anunţă schimbări în conducerea subsidiarei din România şi la nivel european

Ligia Voro

Alev Interiors, confort și calitate durabilă

Stefana Muresan

Aradul va fi gazda expoziției GastroPan 2019

Ligia Voro

Lecții gratuite de golf la Transilvania Golf Club în acest week-end

Ligia Voro

Violeta Oltean, proprietara MAVIPROD, laureată la Gala Women in Economy

Ligia Voro

Leave a Comment