Transilvania Business
Antreprenori

Fără accize pentru pălinca produsă în gospodării

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă seara la Satu Mare că va propune la ședința Consiliului miniștrilor de finanțe din Europa, care va avea loc în a doua jumătate a lunii mai, să accepte producerea în gospodării, fără perceperea de accize, a unei cantități de pălincă în plus față de cea prevăzută acum în Codul Fiscal.

”Este o discuție între miniștrii de finanțe de la nivel european, pentru a se accepta pentru România, producerea în gospodării a unei cantități de pălincă în plus față de ce prevede acum Codul Fiscal, fără perceperea de accize. Asupra cantității se poartă deocamdată negocieri, deoarece unele state europene nu doresc acest lucru. Le-am explicat că producerea pălincii este o tradiție în România și este un mod de a trăi al românilor”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, care a precizat că răspunsul privind această propunere ar putea fi comunicat cel mai târziu la sfârșitul lunii iunie, informează presasm.ro.

Declarațiile au fost făcute sâmbătă în cadrul unei ședințe de lucru cu mediul de afaceri și fermierii din județul Satu Mare.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Alba – Cristian Covaciu (IPEC), în finală pentru „Oscarul Antreprenorilor”

Stefana Muresan

Tradiţionalul pieptar făcut de doi bătrâni din Bistriţa-Năsăud are mare succes. Fiul s-a întors din Irlanda să ducă afacerea pe internet

redactia

Szel Mob, export de mobilă de 4 mil. euro în Rusia, Israel sau Japonia

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More