Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect educațional ”Kidibot Start-Up România”

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) în colaborare cu Asociația StartEvo desfășoară în perioada 9 mai – 2 iunie 2019 proiectul „Kidibot Start-Up România”, aflat la prima ediție.

 

Concursul își propune, prin platforma educațională Kidibot (www.kidibot.ro), stimularea tuturor elevilor din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a din Municipiul București de a folosi tehnologia într-un mod util prin crearea de concepte de mici start-up-uri. Elevii vor învăța prin joacă elemente de comunicare în public, de lucru în echipă, de educație financiară, de știință și tehnică, de marketing și cum să utilizeze tehnologiile în scopul satisfacerii propriilor nevoi.

”Prin acest proiect, încurajăm copiii și adolescenții să dea frâu liber imaginației, să creeze, să devină inovatori de la o vârstă fragedă pentru că numai astfel vor putea răspunde provocărilor unui viitor tehnologizat și digitalizat, atât din punct de vedere profesional cât și social”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Proiectul se va finaliza prin evenimentul inovativ ”Kidibot Start-Up România Summit”, care va avea loc de Ziua Copilului, pe 1 și 2 iunie 2019. Finaliștii vor participa la ateliere-educație prin joacă, precum și la crearea primului Start-Up tehnologic. Punând în practică cele învățate, sub îndrumarea mentorilor, aceștia vor crea propriul concept de Start-Up tehnologic care să rezolve o problemă existentă în societate.

”Căutăm elevi care să demonstreze că sunt pasionați de viitor și cărora le place să inventeze prin joacă”, a precizat Alina Ferșeta, președinte Asociația StartEvo.

 

Detalii privind proiectul educațional și înscrieri la acest concurs găsiți accesând linkul https://www.comunicatii.gov.ro/kidibot/.

 



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electrificarea liniei ferate Cluj - Oradea, din fonduri europene

Articolul următor

AFIR vrea să aducă în ţară un miliard de euro prin PNDR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Citeste mai mult

TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene

Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
Educație
Citeste mai mult

Vizită regală la Oradea

Marți, 22 aprilie 2025, Primăria Oradea a avut onoarea de a-i primi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei…
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share