Transilvania Business
Fonduri Europene Infrastructura Investitii

Electrificarea liniei ferate Cluj – Oradea, din fonduri europene

Electrificarea și reabilitarea tronsonului Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor și lucrările de reabililitare de poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată de pe raza Regionalei CFR Cluj sunt cele două proiecte incluse în programul de finanțare.

Ambele proiecte sunt propuse pentru finanțare, potrivit Bursa Construcțiilor.  Complementar surselor de finanţare disponibile în bugetul său, compania CFR SA a primit o prefinanţare de 144 de milioane de euro, în baza acordurilor semnate cu Comisia Europeană (CE) pentru derularea proiectelor prin Mecanismul de Interconectare a Europei (CEF 2014-2020), conform reprezentanţilor societăţii de stat.

“Finanţările pentru compania CFR SA se fac în conformitate cu Master Planul General de Transport (MPGT) al României – document public, ce poate fi consultat pe site-ul Ministerului Transporturilor. MPGT oferă informaţii despre investiţiile programate de CFR SA, prioritizarea, valoarea şi eşalonarea lor până în 2030”, conform conducerii CFA SA.

Sursele de finanţare ale companiei sunt Programul Operaţional Infrastructură Mare, Mecanismul pentru Interconectarea Europei/ Connecting Europe Facility şi bugetul de stat. În derulare se află 13 contracte, pentru finanțare sunt propuse patru proiecte, în derulare sunt 10 proiecte, iar în pregătire, alte 20.

CFR SA vrea să absoarbă cât mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare, prin utilizarea în integralitate a fondurilor alocate anual de la bugetul de stat pentru proiectele de finanţare externă nerambursabilă.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Banca Transilvania şi PTP Online lansează în Cluj-Napoca facilitatea de plată cu telefonul a călătoriilor cu transportul public

redactia

Raport de admitere în comisia de transporturi pe Autostrada Târgu Mureş-Iaşi

redactia

Aeroportul Cluj: 2.782.401 de călătorii au avut loc în 2018, crestere cu 3,5%

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More