Sanatate Slider Ultimele stiri

Sanconfind, spitalul de pe comoara cu sare

De aproape patru ani, în Poiana Câmpina, județul Prahova, românii, dar și pacienți din întreaga lume, se pot bucura de apa cu cea mai înaltă salinitate de bazin din România. Utilizarea nămolului de Techirghiol pentru recuperare, alături de serviciile complexe de diagnostic și tratament, au permis spitalului privat Sanconfind să se bucure de o notorietate fulminantă.

 

Spitalul privat Sanconfind este o investiție privată de aproximativ 22 de milioane de euro a omului de afaceri Ioan Simion care mai deține afaceri în domeniul echipamentelor petroliere și agriculturii. Construit acum trei ani în Poiana Câmpina, îmbină medicina de înaltă performanță, atât la nivel de diagnostic, cât și de tratament, cu o vastă gamă de servicii de recuperare, fiind folosite două resurse naturale prețioase – apa salină și nămolul.

Numită și localitatea cu cele mai multe zile însorite din an, Poiana Câmpina mai avea o comoară rămasă mult timp nevalorificată – izvoarele cu apă sărată datate încă de prin anii 1500. Acestea au o salinitate ridicată de 321 de grame la litrul de apă. Acum aceeași concentrație este păstrată pentru cele două bazine din cadrul Sanconfind, unde vin sute de pacienți în căutarea recuperării miraculoase.

„Ideea construcției Sanconfind a pornit după ce fostul spital public a fost închis. În același timp, fiind, acum 100 de ani, stațiune balneoclimaterică, Poiana Câmpina se bucură de un avantaj puternic datorită izvoarelor saline și condițiilor climaterice. Noi am vrut să le redăm oamenilor această apă sărată și am înglobat izvoarele într-un spital. Acum, bazinele de recuperare înregistrează cea mai mare salinitate din România”, explică Ioan Simion, omul de afaceri și fondatorul spitalului privat Sanconfind. Cu alte cuvinte, dacă în alte bazine naturale foarte populare în România se înregistrează o concentrație de salinitate mai mare, aceasta se află la o adâncime de câțiva metri. La Sanconfind, apa este captată direct din izvor, este respectată cea mai mare concentrație, apoi este înmagazinată pe teritoriul spitalului și folosită în numeroase terapii de recuperare.

În afară de apa sărată, în procedurile de recuperare și relaxare se folosește o altă resursă naturală prețioasă – nămolul de Techirghiol. Baza de tratament se aprovizionează o dată în două luni cu aproximativ 8 metri cubi de nămol, pentru proceduri de împachetare sau băi relaxante.

 

Totul într-un singur spital

 

Fondatorul Sanconfind a gândit un spital cu un sistem integrat care să-i asigure „in-house” pacientului tot de ce ar putea nevoie. Îi limitează drumurile inutile și astfel îi câștigă încrederea și loialitatea. În ambulatoriu, pacienții pot solicita consultul medicilor cardiologi, neurologi, gastroenterologi, dermatovenerologi, endocrinologi sau ginecologi, iar departamentul de imagistică permite investigații performante, cum ar fi RMN, tomografie computerizată, osteodensiometrie, ecografie, mamografie digitală. Pentru intervenții chirurgicale sunt dotate trei săli de operație, o sală de ATI, cu o linie de gardă. De asemenea, unitatea este dotată cu un laborator ce permite realizarea a sute de investigații, inclusiv cu un punct de recoltare extern.

 

Nașteri fericite

 

Maternitatea Sanconfind generează, alături de recuperare, un potențial enorm pentru spital. Peste 300 de femei aleg anual să nască aici. Unul dintre motive este posibilitatea de a alege din trei pachete de nașteri, începând de la cel standard până la cel VIP și care sunt mai accesibile în comparație cu alte unități medicale și terapeutice din Brașov sau București. Pachetele costă între 4.200 lei și 7.400 lei și includ diverse facilități. Un pachet VIP va permite mamei să stea în salon cu un aparținător, fie soțul sau altă persoană apropiată, hrană pentru ambii, trei screening-uri pentru nou-născut, un pachet de analize mamă-copil, plus un masaj de relaxare după naștere.

Maternitatea dispune de trei săli de nașteri, două pentru nașteri fiziologice și una pentru cezariene, de săli post-partum, opt camere de spitalizare pentru gravide în regim rooming-in, dar și de un compartiment de neonatologie unde sunt evaluați și îngrijiți copiii imediat după naștere.

Maternitatea de la Poiana Câmpina se mai află la mare căutare pentru posibilitatea de a alege între anestezia clasică și cea inhalatorie. În căutarea unei soluții cu cât mai puține efecte adverse, femeile care vin să nască preferă Entonoxul, un analgezic eficient, folosit în condiții de siguranță. Gazul generează euforie și, astfel, într-o atmosferă de relaxare, pacientele tind să asculte mai mult de medicul lor, iar experiența nașterii se depărtează de conceptul obișnuit, traumatizant.

În total, la Sanconfind sunt angajați peste 230 de oameni, dintre care 29 de medici full-time. Unitatea medicală dispune acum de 12 paturi cu spitalizare de zi, însă după finalizarea lucrărilor la două etaje numărul paturilor va fi extins la 64. Instituția a inclus în strategia sa de dezvoltare internarea continuă, dar și implicarea în turismul medical, care devine tot mai popular în întreg spațiul european. Astfel, pe termen mediu, Sanconfind va dispune de un hotel propriu, ce va fi unit de spital printr-un culoar de sticlă. Serviciile hoteliere sunt necesare acum, întrucât pacienții au nevoie de cure de recuperare ce pot dura mai mult de o săptămână. În strategia pe termen mediu se regăsește și dezvoltarea unei camere de gardă pentru urgențe minore și dezvoltarea profilului chirurgical. În cei patru ani de funcționare, spitalul a înregistrat 48.000 de pacienți.

Ioan Simion, fondator Sanconfind: “În acest spital, cel care dictează este pacientul. El trebuie să fie mulțumit de atitudine, servicii, curățenie. Ideea noastră este să oferim servicii cât mai complete, de la analize şi diagnostic, la intervenţii şi tratament până la recuperare, toate într-un singur spital. Pe termen lung, ne propunem să dezvoltăm Sanconfind drept un centru medical de excelență, pe care să-l promovăm în plan internațional”.

 

de Irina PAPUC

Related posts

Businessmenii germani sărbătoresc 10 ani în ritm simfonic

Nora Dumitrescu

Un buget de peste 1,8 miliarde de lei pe anul 2020 pentru municipiul Oradea

Traian Dan

Universitatea „Petru Maior”, partener pe piaţa regională a cunoaşterii

Stefana Muresan

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Nora Dumitrescu

Nou guvern, noi obiective: finalizarea și construcția a peste 1.000 km de autostrăzi și drumuri expres

Ion Surdu

Proiectele mari ale Clujului costă 1,5 miliarde de euro

redactia

Frații Pavăl își consolidează poziția la Cemacon în plină criză

Nora Dumitrescu

Complexul Wellness Termal Nymphaea din Oradea, încasări de peste 1 mil. euro în august

redactia

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Ligia Voro

Distribuitorul de piese auto Autonet a deschis primul depozit robotizat din ţară, la Satu Mare. Cifră de afaceri de 354 milioane de euro în 2017

redactia

ASF a publicat primul raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare

Ligia Voro

Grupul german Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea de Argeş

redactia

Al Di Meola revine în Cluj-Napoca, într-un concert extraordinar de lansare al noului său album – Opus

redactia

Workshop NATO Urban Medical, la Târgu Mureș  

Ligia Voro

Fabrica Arctic de maşini de spălat va fi gata în 2019 şi va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în primul an de funcţionare

redactia

Începe construcţia autostrăzii pe care o aşteptăm de zeci de ani. Se fac 9 tunele de 5 km

redactia

Piața ambalajelor din România se apropie de 900 de milioane de euro: sub 15% sunt din materiale biodegradabile

Papuc Irina

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Încă o parcare publică etajată în Oradea

Ligia Voro

Traseu rutier modernizat în zona turistică montană a Clujului

Nora Dumitrescu

Soluția etalon pentru tratamentul de iarnă în pomicultură

Ioan Sandor

AFI Europe – autorizație de construcție pentru AFI City, primul proiect rezidențial din România al companiei

Ionut Oprea

VGP: Publishes First Quarter 2020 Trading Update

Papuc Irina

Primul Kaufland din Dej, înzestrat cu automat de reciclare

Nora Dumitrescu

Leave a Comment