Eveniment

”Orașul durabil 2019” – Un eveniment în cadrul Sezonului România – Franța

- orase 960x640 - ”Orașul durabil 2019” – Un eveniment în cadrul Sezonului România – Franța
  • Orașele care au politici durabile sunt mai atractive pentru investitori, creatoare de valoare adaugată și de locuri de muncă

 

Orașul durabil 2019” reunește pe 15 mai o conferință, o serie de întâlniri B2B între companii franceze și parteneri români, precum și decernarea premiilor celei de-a doua ediții a concursului „Orașul durabil”, destinat bunelor practici din colectivitățile locale. Acest eveniment, înscris în Sezonul România-Franța, este organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER) împreună cu partenerii săi, Ambasada Franței în România, Institutul Francez și Business France.

A doua editie a Concursului ”Orașul durabil ”, organizat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, premiază în acest an patru proiecte în categoriile „Mobilitate urbană”, „Gestiunea deșeurilor”, „Reconversie urbană” și „Rețele de apă și canalizare”. Câștigătorii premiului special vor face în luna iulie o vizita de studiu la Dijon.

„Există numeroase perspective în România, unde numeroase comunități fac investiții. Ameliorările sunt perceptibile în materie de mobilitate urbană, dar și în domeniile transportului public, eficacității energetice, colectării și gestionării deșeurilor. Cu toate acestea, sunt încă necesare multe eforturi pentru a reduce poluarea urbană și pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile, după cum reiese din recentele rapoarte alarmante privind schimbările climatice și degradarea mediului la scară globală. Pentru a răspunde acestei urgențe, pentru a fi la înălțimea acestei provocări, este esențial pentru noi să promovăm schimbul de bune practici la scară europeană între actorii publici și privați din teritorii. Acesta este motivul pentru care Ambasada Franței în România susține un cadru de cooperare axat pe tema “Orașului durabil” prin diferite evenimente, cum ar fi cea de-a doua ediție a concursului „Orașul durabil””, declară Ambasadoarea Franței.

Devenită deja tradiție, conferința “Orașul durabil” este la cea de-a treia ediție și propune în acest an dezbateri și prezentări pe teme precum : provocările autorităților locale, soluțiile oferite de companii,  educația și impactul economic al orașelor durabile.

”Orașele se confruntă astăzi cu multe provocări – pentru a rămâne atractive din punct de vedere economic, ele au nevoie de trei factori – o infrastructură urbană de calitate, un sistem fluid de interacțiune între cetățeni și administrație și o resursă umană calificată. Aceste elemente atrag investitori, stimuleaza antreprenoriatul și crează noi locuri de muncă, generând astfel o dezvoltare durabilă a comunităților ” – declară Adriana Record, director CCIFER.

Pe durata acestei zile, Business France însoțește o delegație de 10 companii franceze interesate de oportunitățile de colaborare cu administrațiile locale sau companiile românești în proiectele ”Orașul durabil”.

 

Related posts

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Stefana Muresan

NRCC Gala Dinner Cluj

Ionut Oprea

World Credit Congress & Exhibition

Companiile anticipeaza investitii in personal

Ionut Oprea

”Romania Blockchain Summit”, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Sud-Estul Europei

Stefana Muresan

World Credit Congress & Exhibition, eveniment dedicat managementului riscului de credit

Proptech Demo Day

Ligia Voro

De la orașele inteligente, la geometria satului – ArchiTECHture Conference&Expo 2017

Stefana Muresan

Sute de feluri de vin, expuse și degustate la a XIV-a ediție VINVEST

Stefana Muresan

Tricity to host the 11th ABSL Summit 2020!

Papuc Irina

REBELS AND RULERS și importanța Culturii de Brand. Unde te înscrii?

Ligia Voro

Paradă de produse tradiționale la USAMV Cluj-Napoca

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Au început înscrierile la Meat & Milk 2016!

Transilvania Business

IASI – well represented at European level in the Outsourcing industry

Ionut Oprea

BUSINESS to more BUSINESS, Iasi 23 martie 2016

Teatrul din Turda pune in scena piesa “La ordin Fuhrer!”

Evenimente satelit în premieră și speakeri de la companii de top precum eBay, IBM și Techcrunch vin la Techsylvania 2018

Stefana Muresan

Register now for BACK 2 BUSINESS Bucharest

Stefana Muresan

„NEW CITIES” Timișoara

Ionut Oprea

Industria ospitalității propune soluții la criza forței de muncă din turism

Stefana Muresan

Festivalul Italian la București, ediția 2017

Ionut Oprea

Conferinta Internationala de Business Diplomacy

Ionut Oprea

ADR Vest, seminar online pentru microîntreprinderi. Aflați despre finanțări

Ligia Voro

Leave a Comment