Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

”Orașul durabil 2019” – Un eveniment în cadrul Sezonului România – Franța

  • Orașele care au politici durabile sunt mai atractive pentru investitori, creatoare de valoare adaugată și de locuri de muncă

 

Orașul durabil 2019” reunește pe 15 mai o conferință, o serie de întâlniri B2B între companii franceze și parteneri români, precum și decernarea premiilor celei de-a doua ediții a concursului „Orașul durabil”, destinat bunelor practici din colectivitățile locale. Acest eveniment, înscris în Sezonul România-Franța, este organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER) împreună cu partenerii săi, Ambasada Franței în România, Institutul Francez și Business France.

A doua editie a Concursului ”Orașul durabil ”, organizat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, premiază în acest an patru proiecte în categoriile „Mobilitate urbană”, „Gestiunea deșeurilor”, „Reconversie urbană” și „Rețele de apă și canalizare”. Câștigătorii premiului special vor face în luna iulie o vizita de studiu la Dijon.

„Există numeroase perspective în România, unde numeroase comunități fac investiții. Ameliorările sunt perceptibile în materie de mobilitate urbană, dar și în domeniile transportului public, eficacității energetice, colectării și gestionării deșeurilor. Cu toate acestea, sunt încă necesare multe eforturi pentru a reduce poluarea urbană și pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile, după cum reiese din recentele rapoarte alarmante privind schimbările climatice și degradarea mediului la scară globală. Pentru a răspunde acestei urgențe, pentru a fi la înălțimea acestei provocări, este esențial pentru noi să promovăm schimbul de bune practici la scară europeană între actorii publici și privați din teritorii. Acesta este motivul pentru care Ambasada Franței în România susține un cadru de cooperare axat pe tema “Orașului durabil” prin diferite evenimente, cum ar fi cea de-a doua ediție a concursului „Orașul durabil””, declară Ambasadoarea Franței.

Devenită deja tradiție, conferința “Orașul durabil” este la cea de-a treia ediție și propune în acest an dezbateri și prezentări pe teme precum : provocările autorităților locale, soluțiile oferite de companii,  educația și impactul economic al orașelor durabile.

”Orașele se confruntă astăzi cu multe provocări – pentru a rămâne atractive din punct de vedere economic, ele au nevoie de trei factori – o infrastructură urbană de calitate, un sistem fluid de interacțiune între cetățeni și administrație și o resursă umană calificată. Aceste elemente atrag investitori, stimuleaza antreprenoriatul și crează noi locuri de muncă, generând astfel o dezvoltare durabilă a comunităților ” – declară Adriana Record, director CCIFER.

Pe durata acestei zile, Business France însoțește o delegație de 10 companii franceze interesate de oportunitățile de colaborare cu administrațiile locale sau companiile românești în proiectele ”Orașul durabil”.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj: Traseul Centurii Metropolitane, transmis Guvernului pentru avizare

Articolul următor

70 de muzicieni din 12 țări pe scena Sibiu Jazz Festival: peste 1.000 de minute de muzică bună

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share