Transilvania Business
Investitii Maramureș Slider

Maramureș: Peste 20 milioane euro pentru telegondolă și pistă olimpică de schi la Borșa

Primăria orașului Borșa, județul Maramureș, a primit o finanțare de peste 20 de milioane de euro de la Ministerul Turismului pentru construirea unei telegondole și a unei piste olimpice de schi, care va fi prima de acest fel din România.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Maramureș, transmis sâmbătă, lucrările ar putea începe imediat după semnarea contractului de către ministrul Turismului și ar dura un an.

„Printr-o politică ingenioasă a Ministerului Turismului proiectul telegondolei și a pârtiei olimpice de schi din Borșa devine realitate și putem anunța obținerea a peste 20 de milioane de euro pentru acest proiect. Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, se angajează ca, într-un an de zile, lucrările să fie și finalizate, mai ales că are din partea Ministerului Turismului, proaspăt adus din București, avizul pentru această investiție, respectiv suma alocată de Guvernul României. Sperăm ca săptămâna viitoare să avem parte de vizita ministrului Turismului în județul Maramureș pentru semnarea contractului și demararea lucrărilor”, a arătat, în comunicat, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, a subliniat, la rândul său, că pârtia olimpică de schi din Borșa va fi singura de acest fel din România.

„Proiectul se referă la o telegondolă de 8 locuri și o pârtie de schi de talie olimpică, cu o lungime de 2.850 de metri, o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, dotată cu instalație de zăpadă artificială, nocturnă atât pentru antrenamente, cât și pentru organizarea de concursuri nocturne. Avem speranța ca, din anul 2021, să se schize la Borșa pe cea mai frumoasă pârtie din țară”, a menționat Timiș.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Fonduri europene pentru infrastructura rutieră din Transilvania

Stefana Muresan

Universitatea „Petru Maior”, partener pe piaţa regională a cunoaşterii

Stefana Muresan

Transelectrica anunţă deblocarea, după zece ani, a unei investiţii de peste 83 milioane lei, LEA 400 kV Oradea-Bekescsaba

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More