Transilvania Business
Eveniment Slider

Conferința ”Orașul durabil – catalizator economic” a ajuns în 2019 la cea de-a III-a ediție

Pe 15 mai a avut loc la București cea de-a treia ediție a Conferinței ”Orașul durabil – catalizator economic”, eveniment organizat în cadrul Sezonului România – Franța.

Această ediție s-a axat asupra impactului economic al dezvoltării durabile și a adus împreună, în cadrul celor două paneluri de dezbateri, atât experți români și francezi în dezvoltarea durabilă, cât și reprezentanți ai autorităților locale din România. Conferința își propune, an de an, să reprezinte un catalizator al singeriilor dintre principalii actori implicați în elaborarea politicilor publice destinate dezvoltării sustenabile a orașelor în care trăim și cei responsabili de punerea lor în practică. Pentru CCIFER și partenerii săi, Ambasada Franței în România, Institutul Francez și Business France, conferința reprezintă un prilej de a facilita schimbul de experiență și know-how între experți și autorități, cu scopul de a obține politici publice durabile în folosul cetățenilor și al comunităților.

Există o serie de orașe-magnet în România, care atrag investiții, forță de muncă și soluții tehnologice pentru confortul locuitorilor. Dar conceptul de oraș durabil trebuie să se extindă în România. Conferinţa Orașul durabil – catalizator economic, organizată de CCIFER, trece în revistă o serie de proiecte de succes și propune dezbaterii soluții privind creșterea atractivității urbane.” – Despre orașe durabile la RFI, la emisiunea ”Esențial”, de Constantin Rudniţchi, cu Adriana Record, director executiv CCIFER și Stefan M. Toma cofondator Woolf-e Riders.

Accesând link-ul următor veți putea vizualiza un album foto ce surprinde principalele momente din timpul conferinței: Conferința ”Orașul durabil – catalizator economic” 2019.

În cadrul conferinței a avut loc decernarea premiilor la cea de-a doua ediție a concursului ”Orașul durabil”, organizat de Ambasada Franței în România și Business France, în parteneriat cu CCIFER. Județul Sălaj, municipiile Iași și Sibiu și comuna Costache Negri (județul Galați), au fost declarate câștigătoarele celei de-a doua ediții a concursului „Orașul durabil”, dedicat inițiativelor inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile.

Astfel, la categoria „Mobilitate urbană” câștigător a fost desemnat municipiul Iași pentru proiectul său „Un nou început pentru transportul public”. Același proiect a câștigat și Premiul special al concursului.

Județul Sălaj a fost câștigătorul categoriei  „Gestionarea deșeurilor,  eficacitate energetică și economie circulară”pentru proiectul „Sistem de management integral al deșeurilor în Județul Sălaj”.

Municipiul Sibiu a fost desemnat  câștigătorul categoriei „Reconversie urbană și reabilitarea Patrimoniului”, pentru proiectul său  numit « Lacul Binder – spațiu de agrement și sport prin reconversie urbană ».

Proiectul „Extinderea rețelei de alimentare cu apa”  a comunei Costache Negri din Județul Galați, a fost desemnat câștigător al categoriei  „Apă și asanare”.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Cristian POPESCU, Partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații, participă la PRIA IT&C and Intellectual Property 2018, în 22 mai, la București

Ionut Oprea

QBC 3 sold for around EUR 30m to Union Investment

Ionut Oprea

Reteaua de sanatate Regina Maria și omul de afaceri Horia Ciorcila, parteneriat de 15 milioane euro in Cluj Napoca

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More