Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul creează o rețea națională de turism culinar

Promotorii produselor și preparatelor locale din zona Clujului vor pune bazele unei rețele naționale în turismul gastronomic și cultural în scopul de a îmbunătăți aceste servicii prin colaborare și prin schimb de experiență, informeaza Ziua de Cluj

Clujul a găzduit la Institutul de Istorie prima conferință de turism gastronomic sustenabil din Transilvania. “Încercăm să facem mai întâi o rețea regională pe care apoi să o transformăm în una națională. În ea vor intra proprietari de pensiuni și de hoteluri, producători și furnizori locali, bucătari, restaurante”, a detaliat Marta Pozsonyi, organizatoarea evenimentului.

“Sunt multe evenimente și locații neexploatate turistic în Transilvania, precum festivalul căpșunilor din Halmeu sau cel al cepei din Pericei, ori pivnițele de vin din Sălaj, iar fenomenul Dracula ar putea fi mult mai bine gestionat ca aflux de turiști străini în această zonă a țării”, a remarcat Marius Lazin, expert în turism în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Invitații din țară și din străinătate au îndrumat tinerii cum să își dezvolte propria afacere, dar au abordat și teme sensibile privind turismul rural, moștenirea gastronomică și conservarea ei, managementul unei afaceri în turismul sustenabil, dar și despre gastronomia locală și vinurile din zona Turda.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea de bune practici în turismul gastronomic din Transilvania și străinătate, dar și încurajarea implicării în acest domeniu a studenților din Cluj de la specializările turism cultural, business, geografie sau știința și tehnologia alimentelor.

Dezbaterea a fost organizată de Slow Food Turda / StudCoop în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul proiectului inițiat de Centrul Comunitar Gastronomic Turda și finanțat prin programul “Cinstim binele”.

Scopul asociației este organizarea de activități educaționale pentru promovarea patrimoniului local, regional și național din punct de vedere gastronomic și cultural, precum și susținerea dezvoltării agrare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Articolul următor

Județele Constanța, Alba și Timiș sunt în topul celor mai puternice centre logistice, după București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share