Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul președinte ABSL: “Avem un deficit seminificativ de locuri de muncă și salarii peste media națională în industria de business services”

Cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul local de servicii pentru afaceri, Asociația Business Service Leaders în România (ABSL), anunță numirea în funcție a noului președinte – Dragoș Ștefan, Head of PMO la Stefanini EMEA. În cadrul consiliului director și-au reconfirmat posturile toți vicepreședinții deja existenți.

Cu o experiență de 11 ani în industrie, Dragoș Ștefan, îl urmează la conducerea ABSL pe Bogdan Pelinescu, director general pentru Europa Centrală – Luxoft, care este acum unul dintre vicepreședinții asociației. Conform statutului, la fiecare doi ani au loc alegeri în cadrul Adunării Generale.

Din noul consiliul director ABSL fac parte:

  • Bogdan Barbu – Head of Centralized Branch Operations Department – UniCredit Services
  • Ciprian Dan – Location Head la Wipro Business Process Services Timișoara
  • Ecaterina Ion – General Manager & HR Leader în Ungaria și România la Hewlett Packard Enterprise Operations Center
  • Cătălin Iorgulescu – General Manager la Samsung Shared Service Centre Europe
  • Bogdan Pelinescu – Director General Luxoft Central Europe
  • Francesca Postolache – Audit Partner la PwC România.

 

Sectorul de business services a contribuit cu aproximativ 4 miliarde de euro, în 2017, la economia țării, iar ABSL, ca principală asociație a companiilor din domeniu, are un rol esențial în dezvoltarea acestei industrii și în colaborarea cu autoritățile.

„Cele trei direcții operaționale pe care ne-am propus să la dezvoltăm pe perioada acestui mandat, sunt:

Atragerea de noi investiții în sector – Vom continua să promovăm oportunitățile de business pe care le oferă țara noastră investitorilor externi. România este, în continuare, o piață robustă și sustenabilă pentru industria de business services, deși contextul ultimilor ani a crescut costurile operaționale. Suntem încă în poziția unică de a oferi îmbinarea perfectă între eficiența costurilor în raport cu gradul de calitate al serviciului oferit, abilități tehnice și abilități lingvistice.

Sprijin acordat în extinderea dezvoltării sectorului de business services în orașe cu potențial încă neexploatat – Reluarea dialogului cu autoritățile locale din orașele cheie în care acest sector de servicii este prezent, dar cu implicarea orașelor mai mici, unde credem că există potențial pentru a extinde acest sector. Așa cum știți, avem un deficit semnificativ de locuri de muncă în industria noastră și salarii peste media națională. Ne-am dori ca măcar o parte dintre aceste locuri de muncă să fie deschise și în alte orașe ale țării și să nu ne limităm doar la București, Cluj, Timișoara, Iași, etc.

Dezvoltarea programului de Masterat și în alte centre universitare – Ne propunem să replicăm programul de Masterat pe care îl avem acum, în colaborare cu ASE, și către alte universități din țară, pentru a extinde grupul de tineri pregătiți care intră și fac carieră în industria noastră, declară Dragoș Ștefan, noul președinte ABSL.

 

Dragoș Ștefan este absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice și al primei generații de specialiști în Business Services, prin programul de Masterat organizat de ABSL împreună cu ASE.

“La 20 de ani mi-am început cariera în Stefanini România, unde activez și astăzi. Compania a fost o școală excelentă pentru mine și m-a transformat dintr-un junior cu zero experiență, în omul care sunt astăzi. Ca arii de competență: am lucrat în jur de 7 ani în domeniul Operațional, pe diverse roluri de la helpdesk technician până la operations delivery manager, 2 ani ca solutions engineer în presales și de 2 ani conduc departamentul de PMO EMEA”, povestește Dragoș Ștefan.

Cunoașterea detaliată a industriei, a jucătorilor din piață, a constrângerilor și a oportunităților existente în România, dar și în regiune sunt elemente care-l vor ajuta pe Dragoș în noul mandat.

Aș dori să le mulțumesc membrilor ABSL, în numele meu și al întregului Board, pentru încrederea acordată prin acest nou mandat de doi ani. De asemenea, dorim să-i asigurăm că propunerile lor au fost auzite și că vom încerca, atât cât ține de noi, să le transformăm în realitate”, încheie Dragoș.

 

Stefanini, compania la care lucrează noul președinte ABSL are 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 40 de țări, prin cele 70 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi.

 

Asociaţia Business Service Leaders în România este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa cele mai importante companii din piață care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D).

Rolul ABSL România este de a sustine expansiunea sectorului de Business Service și transformarea acestuia într-un vector important al creșterii economice a României. Asociația își atinge obiectivele prin facilitarea colaborării principalilor jucători, angajarea autorităților și grupurilor de interes în dezvoltarea aspectelor operaționale cheie ale industriei. 

Din  ABSL  România  fac  parte atât companii autohtone, cât și multinaționale de profil, lideri regionali și globali precum: Accenture Services, Allianz Worldwide Partners, APT Resources & Services, Avison Young, Bosch Service Solutions, Be Think Solve Execute, Capgemini, Central Europe Technologies, Conduent, Colt Technology Services, CRH Ciment Romania, DB Schenker, DB Technologies, Deloitte Audit, DXC Technology, Ernst & Young, Eucom Business Language, Euromaster Tyres & Services, Global Remote Services, Goodyear Dunlop Tires Operations Romania, HP Enterprise, HP Inc. Romania, KMG Rompetrol, InterGlobe Technologies, Luxoft Professional Romania, Linde Gaz, Majorel, Microfocus, Microsoft Romania, Michelin Business Services, Mood Media, Office Depot Service Center, OMV Petrom Global Solutions, Optima Solutions Services, P4cards, PwC Romania, Process Solutions, Procter & Gamble Marketing Romania, Renault Business Services, Samsung SSCE, SCC Services Romania, Selir, Societe Generale European Business Services, Stefanini Romania, Suvoda Software, TELUS International, TMF Group, Total Global Services, UniCredit Services, Valoris Center, Veeam Software, Vertiv, Vodafone Shared Services Romania, Waters Corporation, Webhelp, Wipro Technologies și WNS Global Services Romania.

De asemenea, ACCA, COS, Dale Carnegie, Fine Law, HAYS, I Future, JLL, KPMG, SKANSKA și Steelcase susțin ABSL în calitate de parteneri strategici ai asociației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj: Tommy Hilfiger redeschide magazinul din Iulius Mall într-un nou concept

Articolul următor

Robbie Williams concert de excepţie la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share