Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție în mediu, în valoare de 240.000 euro, făcută de Continental Anvelope Timișoara

  • Continental plantează o mică pădure lângă fabrica sa de anvelope din Timișoara
  • Înverzirea și ecologizarea unei suprafețe de 21.000 mp, care separă platforma industrială de oraș
  • Proiectul verde se înscrie în strategia Continental de îmbunătățire a calității aerului și de protejare a mediului înconjurător

Continental, companie tehnologică, investește 240.000 de euro în plantarea unei bariere verzi formată din specii autohtone de cer și tei, care va delimita zona industrială a Timișoarei de oraș. Proiectul urmărește transformarea unui teren de 21.000 mp într-un spațiu verde și va contribui la îmbunătățirea calității aerului și ameliorarea aspectului industrial.

Numărând 400 de copaci rezistenți, care se aclimatizează ușor condițiilor de mediu locale, bariera se întinde pe o lungime de circa 700 de metri liniari și va veni în beneficiul locuitorilor din vecinătatea fabricii. Speciile alese, tei și cer, au un coronament mare și sunt foarte potrivite pentru a crea o barieră verde. Acțiunea reprezintă prima etapă a lucrărilor de transformare a unui spațiu pe care Continental l-a achiziționat în 2018.

„Am pornit de la ideea de a planta o mică pădurice, o inițiativă atât în beneficiul nostru, cât și al localnicilor. Am ales să plantăm copaci de minim trei metri înălțime, copaci care se pot adapta ușor zonei, astfel încât deja din vara aceasta să putem să ne bucurăm de efectele benefice ale lizierei: reducerea prafului, a zgomotului, precum și îmbunătățirea aspectului industrial al zonei. Totodată, prin plantarea acestei bariere continuăm să ne întărim rădăcinile pe care le avem în această zonă, importantă pentru industria locală și pentru întregul nostru grup“, spune Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope.

Proiectul, aflat în derulare, este cu atât mai complex, cu cât terasamentul industrial, parte din fosta platformă UMT, a necesitat lucrări ample pentru a putea fi pregătit pentru plantarea copacilor. Deoarece consistența solului nu era una potrivită, au fost aduși în plus 8500 metri cubi de pământ, pentru a pregăti terenul pentru plantarea copacilor.

Continental investește constant în tehnologie pentru îmbunătățirea calității proceselor și produselor sale; în plus, compania se implică permanent în dezvoltarea de noi tehnologii de protecție a mediului, precum și de ergonomie.

Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 220 milioane de anvelope. Compania produce în  capitala Banatului o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope de înaltă performanță (UHP – Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

In perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2018 circa 20.000 de angajaţi, din care o treime  sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Endava vinde divizia fintech

Articolul următor

Grupul Dedeman se asociază cu Element Industrial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

IRUM a fost vizitată de tineri

Fabrica reghineană IRUM a fost unul din obiectivele vizitate de tinerii din Rotary Youth Exchange District 2241 Romania &…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share